Saral’dan TFF Başkanı’na: Herkes kendi işine baksın

TFF'de yeni yönetimin seçilmesinin ardından kısa süre içinde istifa eden Bayram Saral Başkan Hacıosmanoğlu'nun TV programındaki sözleri üzerine açıklama yaptı, "Herkes işine baksın" dedi.

Spor 8 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Bayram Saral'dan Hacıosmanoğlu'na yanıt geldi.

Türkiye Futbol Federasyonu’nda başkanlık görevine İbrahim Hacıosmanoğlu’nun seçilmesi sonrası yeni yönetim kurulunda ilk istifa seçimin üzerinden saatler geçmesi ardından gelmişti. Bayram Saral şeffaf yönetim anlayışının gerçekleşmeyeceğini düşünmesi sebebiyle istifa ettiğini yazılı bir metinle kamuoyuna açıklamıştı. Saral’dan yeni bir açıklama geldi.

İbrahim Hacıosmanoğlu’nun katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamaların ardından bir yazılı bildirim daha yayınlayan Bayram Saral “Spor kamuoyunun böyle basit bir konu ile meşgul edilmesi şahsıma rahatsızlık vermektedir” dedi. İşte Saral’ın yaptığı açıklama:

“TFF Başkanı Sayın İbrahim Hacıosmanoğlu 07.08.2024 tarihinde katıldığı bir televizyon yayınında vermiş olduğu röportaj sırasında evvelce TFF Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifama ilişkin olarak iyi niyetle yapmış olduğuna inandığım, ancak  bazı çevreler tarafından farklı anlamlar yüklenebilecek açıklamalar yapmıştır.

23.07.2024 tarihinde kamuoyu ile paylaşmış olduğum istifa metninde istifa sebeplerim kuşkuya yer verilmeyecek şekilde açık ve net bir biçimde ortaya konmuş olup akabinde de katılmış olduğum TV programlarında ve  basın açıklamalarında istifa gerekçem yazılı ve sözlü olarak aynı netlikle bir kez daha belirtilmiştir.

Şahsım ve birlikte seçim sürecini  yönettiğimiz yol arkadaşlarımız işbu demokratik hak arama mücadelesi boyunca sadece hukuki zeminde ve kendi bildiğimiz doğrular çerçevesinde hareket etmiş ve hiçbir tesir altında kalmamıştır.

Hal böyle iken yaklaşık iki hafta önce yapmış olduğum istifamın hala gereksiz şekilde gündemde tutulması, spor kamuoyunun böyle basit bir konu ile meşgul edilmesi şahsıma rahatsızlık vermektedir.

Malumunuz olduğu üzere yarından itibaren lig maçları başlayacak olup naçizane tavsiyem herkesin kendi işine odaklanması ve dağ gibi biriken sorunlara çözüm üretilmesi olacaktır. Amiyane tabiri ile ‘herkes işine baksın’…”

İbrahim Hacıosmanoğlu Saral’ın istifasına ilişkin şu sözleri kullanmıştı:

“Sarallar TFF’yi ele geçirdi diyorlar. Nereden varıyorsalar o kanıya? O ailenin büyükleri var, yıllardan beri akrabalık ilişkilerimiz, dostluğumuz var. Aile büyükleri ‘Siz Cumhurbaşkanını çok seviyorsunuz, bunlar durmayacak, bu yazılanların arkası var, Türkiye’de de klikleri var, Cumhurbaşkanına size bize zarar verir’ dedi. Bu nedenle Bayram Bey ayrılmak zorunda kaldı. Yine deneyimlerden faydalanacağız.”

Yeni TFF'de kavga erken çıktı: İlk istifa şimdiden geldiYeni TFF’de kavga erken çıktı: İlk istifa şimdiden geldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.