Sen misin Filistin’e destek veren! Youcef Atal’ın başı dertte

Nice, Filistin'e destek paylaşımı yapan Youcef Atal'ı kadro dışı bıraktı. Savcılık futbolcu hakkında inceleme başlattı.

Dünya 19 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Youcef Atal'ın başı yaptığı paylaşım nedeniyle dertte.

Cezayirli sağ bek oyuncu yapan Youcef Atal 2018 yılında Belçika ekibi KV Kortkrijk takımından 3 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Nice’e transfer oldu. Atal, Filistinli bir vaizin Tanrı’ya ‘Yahudiler için kara bir gün’ yaşatması için dua ettiği ve İsrail’e ‘taş atan’ Gazzelilerin ‘eline’ destek vermesini istediği bir video paylaştı.

Fransa Futbol Federasyonu (FFF) Başkanı Philippe Diallo, bu mesajı ‘spor etiğine aykırı’ buldu ve hem Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi’yi hem de Fransız Yahudi kurumlarını, kovuşturma için bir ön adım olabilecek bir soruşturma çağrısında bulunmaya çağırdı.

Filistin’e destek veren El Ghazi’nin sözleşmesi feshedildiFilistin’e destek veren El Ghazi’nin sözleşmesi feshedildi

Bu çağrının ardından Nice savcılığı, Atal için teröre teşvikten inceleme başlatıldığını duyurdu. Savcılık, mesajın dini temelde nefret veya şiddete tahrik suçu oluşturup oluşturmayacağına karar verecek.
Bu gelişmeler üzerine Filistin halkına desteğini gizlemeyen Atal, pazar günü sosyal medya üzerinden özür dileyerek söz konusu paylaşımı sildi ve şiddetin her türlüsüne karşı olduğunu söyledi. 27 yaşındaki Cezayirli “Nefret mesajını asla desteklemeyeceğim” dedi. Atal, 2020 yılında da benzer bir skandala karışmış ve özür dilemek zorunda kalmıştı.

AB'nin Başkentinde terör saldırısı: Maça gelen iki İsveçli öldürüldüAB’nin Başkentinde terör saldırısı: Maça gelen iki İsveçli öldürüldü

Nice kadro dışı bıraktı

Nice, sosyal medyada Filistin’e destek paylaşımı yapan Youcef Atal’ın bir sonraki duyuruya kadar kadro dışı bırakıldığını açıkladı. Yapılan açıklamada, “Nice yönetimi, Youcef Atal ile görüşmek için bir araya geldi. Nice, oyuncunun yaptığı paylaşımı geri çektiğini ve özür dilediğini açıkladı. Ancak yapılan paylaşımın ciddiyeti göz önüne alındığında kulüp, oyuncuya ceza uygulama kararı aldı. Kulüp, Youcef Atal’ın bir sonraki duyuruya kadar kadro dışı kalmasına karar verdi” denildi.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.