Seine Nehri olimpiyatta sporculara dert olabilir

2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda çeşitli branşlara ev sahipliği yapacak Seine Nehri’nin yağmurlu hava koşulları dolayısıyla sporculara zorluk çıkarabileceği açıklandı.

Spor 2 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Sen Nehri Olimpiyat için risk teşkil ediyor.

2024 Paris Oyunları’na artık aylar kaldı. Organizasyon yönetimi son olarak 400 bin biletin daha satışa çıktığını duyurdu. Heyecan her geçen gün artarken Paris Belediyesi Başkanı danışmanından olumlu havayı bozacak bir açıklama geldi.

Pauline Lavaud triatlon, paratriatlon, maraton yüzme gibi branşlara ev sahipliği yapacak Seine Nehri’nin olimpiyatlarda ve paralimpik oyunlarında zorluk yaratabileceğini söyledi.  Geçen yaz olumsuz iklim şartları nedeniyle bazı organizasyonlar iptal edilmişti.

2028 Olimpiyat Oyunları için 7 branşa yeşil ışık, boks beklemeye alındı2028 Olimpiyat Oyunları için 7 branşa yeşil ışık, boks beklemeye alındı

Lavaud “Tüm riskleri gidermeye çalışıyoruz, bir gün yüzmek imkansız olursa etkinlikler ertelenir. Eğer aralıksız iki hafta yağmur yağarsa şartlar zorlaşır” dedi. Açık Su Yüzme Dünya Kupası’nın dördüncü ayağı ve Paris’teki Dünya Triatlon Para Kupası’nın yüzme ayağı – her ikisi de 2024 Oyunları için test etkinliği – su kalitesi sorunu nedeniyle Ağustos ayında iptal edilmişti. Lavaud durumu “1970’lerden beri görmediğimiz kadar yağmur gördük” diyerek açıklamıştı.

Seine nehrinin kirlenme riskini önemli ölçüde azaltmak için Paris’te bir yağmur suyu depolama havzası inşa ediliyor. Austerlitz havzası yağmur suyunu arıtma tesisine göndermeden önce toplayacak ve gerekli sağlık kriterlerini karşıladığında su Seine Nehri’ne dökülecek. Sporcuların yüzmesinin güvenli olduğundan emin olmak için su oyunlar sırasında her gün test edilecek.

Olimpiyatlardan Rusya'ya kırmızı kartOlimpiyatlardan Rusya’ya kırmızı kart

Lavaud sözlerini “Artık sanayi öncesi çağın su sanitasyonu seviyesine döndük. Olimpiyatlar Seine Nehri’nde yıkanmayı mümkün kılma projemizde bize 10 sene kazandırdı” diyerek noktaladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.