Serhan Çetinsaya: Üç oyuncu alacağıma bir Ramos alırdım

Beşiktaş eski asbaşkanlarından Serhan Çetinsaya, kadro yapılanması hakkında değerlendirmede bulundu. Çetinsaya Jean Onana, Daniel Amartey, Eric Bailly üçlüsü yerine Sergio Ramos’u tercih edeceğini söyledi.

Spor 27 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Serhan Çetinsaya'dan transfer dönemiyle alakalı eleştiri dolu açıklama.

Beşiktaş’ta geçtiğimiz transfer dönemi büyük kaosa sahne oldu. Başkan Ahmet Nur Çebi ve yönetimi aldıkları almadıkları oyuncularla tartışma konusu oldu. Bu kaoslardan biri yönetim içinde bölünmeye nihayetinde istifaya vardı. Asbaşkanlardan Serhan Çetinsaya o dönem Galatasaray’ın da gündeminde olan Sergio Ramos’la anlaştı. Ancak Ahmet Nur Çebi bu transferi veto etti. Çebi, basın toplantısında oyuncunun maliyetinin iki senede toplam 50 milyon dolara vardığını, transfere bu yüzden onay vermediğini belirtti. Beşiktaş daha sonra Eric Bailly’yi transfer ederek stoper mevkisindeki boşluğu kapama yoluna gitti. Bu transfer öncesinde aynı bölgeye Daniel Amartey alınmış, savunma önüne de 4.25 milyon euro karşılığında Lens’ten Jean Onana gelmişti.

Beşiktaş’ta bu oyuncuların hiçbiri gelinen noktada istikrarlı katkı sağlayamadı. Büyük yıldız olmamaları, kariyerinin düşüş döneminde olmaları, bir çıkış göstermemeleri taraftar nezdinde eksi yazdı. Transfer döneminde adı geçen ancak transfer edilmeyen isimlerden Alexander Djiku’nun Fenerbahçe’de gösterdiği performans eleştirilerin dozunu artırdı. Sergio Ramos’la alakalı konuyu ise Serhan Çetinsaya Yeniçağ’a yaptığı açıklamada dile getirdi. Çetinsaya “Amartey, Bailly ve Onana’yı alacağıma bir tane Ramos alırdım, iki stopere bedel oynardı. 37 yaşında hala çok üst seviyede. Sergio Ramos’un yaptıkları idmanlara bakarsanız Süper Lig’de 27 yaşında bu idmanları kaldıramayacak futbolcular var.” dedi.

Beşiktaş aralıkta ‘seçim’ dediBeşiktaş aralıkta ‘seçim’ dedi

Çetinsaya bu durumu örneklendirerek “Örnek vermek gerekirse; üç tane araba aldınız. Üçünün de teknik arızaları var. Sizi A noktasından B noktasına üçü de götürür ancak A noktasından C noktasına üçüyle de gidemiyorsunuz. Sonra dönüp diyorsunuz ki; keşke çeşitli arızaları olan üç tane araba alacağıma, bir tane taş gibi araba alsaydım. O üç araba da elinizde kalıyor.” diye benzetme yaptı.

Gazprom’la anlaşma son anda bozuldu

Çetinsaya yazın en fazla tartışılan konularından stadyum isim sponsorluğuyla alakalı anlaşmanın da son anda bozulduğunu anlatarak “Gazprom anlaşmamız 3 yıldan yıllık 20 milyon Euro, iki yıl çift taraflı fesih hakkı ve opsiyondu. Biz 20 milyon Euro’nun üzerini bulduğumuzda feshedebiliyorduk, onlar 3 yıl bittikten sonra sözleşmeden çıkabiliyorlardı. Anlaşmanın tüm şartlarını oturtmamıza rağmen, bir iki sebep bahane gösterilerek bu anlaşmanın yapılamayacağı bize çok geç iletildi.” dedi.

Beşiktaş'ta imdada Rahmi Koç yetişti! Tüpraş Stadı...Beşiktaş’ta imdada Rahmi Koç yetişti! Tüpraş Stadı…

Orman’a karşı Çebi

Çetinsaya açıklamalarında yönetiminde yer aldığı Ahmet Nur Çebi’yi mali yönden başarılarını anlatırken, Fikret Orman ismi hakkında “Sosyal medyada Fikret Orman güzellemeleri var. Biraz geçmişe bakmak lazım. Ahmet Nur Çebi, bu kulübe geldiğinde 5 aydır personel maaş alamıyordu. 770 civarı da haciz dosyası vardı. 4 senede, enflasyonist bir ortamda mali açıdan neredeyse imkansız olan bir şeyi yaptı. Taraftar da haklıdır, maliye bakmam diyen olabilir. Bugün ortada enkaz yok, yönetilebilir bir Beşiktaş var.” dedi.

Eski asbaşkan ayrıca teknik direktör değişikliğiyle alakalı “Hoca değişiklikleri her zaman takıma yeni bir hava katar. Beşiktaş’ın Süper Lig standartlarında yenemeyeceği bir takım yok. Şu anki kadro, teknik olarak çok üst düzey futbolcu barındırmadığından dolayı, çok koşma ve çok mücadeleyle maç kazanabilir. Şampiyonluk sezonundan daha iyi kadroya sahibiz şu an. 13 kişiyle şampiyon olmuştuk” sözlerini söyledi. Beşiktaş, Lugano yenilgisi sonrası Şenol Güneş’le yollarını ayırmış ve Burak Yılmaz’la devam kararı almıştı.

Ahmet Nur Çebi bir hafta süre istediAhmet Nur Çebi bir hafta süre istedi

“Havlu atmadık”

9 hafta sonunda liderin 11 puan gerisinde yer alan Beşiktaş’ın şampiyonluk yarışından havlu atmadığını belirten Çetinsaya “Rakiplerimizle x puan kadar geride olmamız, havlu attığımızı göstermiyor. Beşiktaş’ın takım ruhunu sahaya koymaya ihtiyacı var. Mevcut kadro, ne Fenerbahçe’yi ne Galatasaray’ı ne de başka bir takımı yenemeyecek bir kadro değil. Önemli olan takım ruhunun ortaya konması. Galatasaray maçında da gördük, Rosier atsa 2-2 bitecekti. Galatasaray ve Fenerbahçe’nin kağıt üstünde bizden kıymetli gibi görünebilir ancak kendini vermiş bir Beşiktaş’ın yenilmesi söz konusu olamaz. Önemli olan konsantrasyonu yaratabilmek. Biz şampiyon olduğumuz sezon 10 puan farkla mı şampiyon olduk? Hayır. Kaldı ki hiçbir sezon rahat rahat şampiyon olamadık. Bu karamsarlık bize yakışmıyor.” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.