Serie A’da bir ‘Yıldız’ doğuyor

Frosinone karşısında ilk kez 11'de yer bulan 18 yaşındaki Kenan Yıldız, Serie A'da gol siftahını yaptı. Milli futbolcu Juventus formasıyla gol atan en genç yabancı oyuncu oldu. Inter ise hata yapmadı.

Spor 23 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Kenan Yıldız, gol sevincini eski Juventuslu Del Piero gibi kutladı.

SerieA’nın 17. haftasında Juventus, deplasmanda Frosinone’yi 2-1 mağlup etti. Juventus’ta ilk kez 11’de maça başlayan milli futbolcu Kenan Yıldız, 12. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi ve siyah-beyazlı ekipteki ilk gol sevincini yaşadı. Frosinone, 51. dakikada Jaime Baez ile beraberliği yakalarken, 81. dakikada sahneye çıkan Dusan Vlahovic, Juventus’a galibiyeti getirdi.

Kenan Yıldız (18 yıl, 233 gün), Juventus formasıyla Serie A’da gol atan en genç yabancı oyuncu oldu. Juventus, bu sonuçla puanını 40’a yükselterek 2’inci sırada yer alırken, Frosinone 19 puanla 14’üncü sırada kaldı.

Allegri’den Kenan Yıldız’a övgü

Juventus Teknik Direktörü Massimiliano Allegri, Kenan Yıldız’dan büyük bir övgüyle bahsetti. Allegri, “Kenan Yıldız Zihinsel olarak çok daha iyi, Chiesa’nın doğal alternatifiydi. Genç ve istekli, iyi bir ruhu var ve böyle devam etmeli” dedi.

Arsenal, Liverpool geçit vermedi, kadın hakem sahaya ayak bastıArsenal, Liverpool geçit vermedi, kadın hakem sahaya ayak bastı

Kenan Yıldız: Del Piero’dan ilham alıyorum

Milli futbolcu Kenan Yıldız ise şöyle konuştu: “Gol sevincimde, Juventus efsanesi Del Piero’dan ilham alıyorum. İdollerim; Del Piero, Zidane, Cristiano ve Messi. Allegri, harika bir teknik direktör. Ona çok şey borçluyum. Bana verdiği fırsat için ona teşekkür ediyorum. Bana saçımı kesmemi söylediğinde de hemen kesmiştim. Futbol her şeyden önce gelir ve patron o.”

Inter’de Hakan Çalhanoğlu asist yaptı


Lider Inter ise Lecce deplasmanındaydı. Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu’nun 75 dakika sahada kaldığı ve ilk golün pasını verdiği maçta Inter, 43’te Yann Aurel Bisseck ve 78’de Nicolo Barella’nın golleriyle 2-0 kazandı. Milano takımı, bu galibiyetle puanını 44’e çıkarırken, Lecce 20 puanda kaldı.

Atletico Madrid kazandı, Çağlar Söyüncü iki dakikada kızardıAtletico Madrid kazandı, Çağlar Söyüncü iki dakikada kızardı

Serie A’da alınan diğer sonuçlar şöyle…

Bologna – Atalanta 1-0

Torino – Udinese 1-1

Verona – Cagliari 2-0

Roma – Napoli 2-0

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.