Serie A’da rotasyon rüzgarı, Lazio yerini sağlama alıyor

İtalya Serie A’da hafta içi oynanan Şampiyonlar Ligi maçlarının ardından rövanş mücadeleleri öncesi rotasyon rüzgarı esti. İkinci sıradaki Lazio ise yerini sağlamlaştırarak Şampiyonlar Ligi biletini alma yolunda emin adımlar attı.

Spor 16 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Serie A'da cumartesi gününün kazananı Lazio!

Çizme’de cumartesi mesaisi beş maçla geride kaldı. Napoli, Milan, Inter ve Lazio gibi ilk 5’teki takımların sahaya çıktığı günde Şampiyonlar Ligi fikstüründen ötürü rotasyon rüzgarı esti. Bilhassa Napoli ve Milan’ın hafta içi oynaması muhtemel oyuncularını oynatmadığı haftanın karlı takımı ise Lazio oldu. Şampiyonluğa giden Napoli içinse teselli, Victor Oshimen’in resmi olarak sahalara dönmesiydi.

Lazio emin adımlarla Şampiyonlar Ligi’ne

Mauricio Sarri’nin Lazio takımı, cuma akşamı Spezia deplasmanından 3-0 gibi net bir skorla galip ayrıldı. 36. dakikada Ciro Immobile’nin penaltı golüyle öne geçen Lazio, 52’de Felipe Anderson’un golüyle rahatladı. 89’da Marcos Antonio’yla 3-0’ı yakalayan Lazio, bu sonuçla puanını 61’e yükseltti.

Fenerbahçe yolun 'Sowe'u derken İrfan Can Kahveci'yle yarışa döndüFenerbahçe yolun ‘Sowe’u derken İrfan Can Kahveci’yle yarışa döndü

Inter fırsat tepti

Hafta içi Benfica deplasmanından 2-0’lık galibiyetle dönen ve yarı final için olağanüstü bir avantaj yakalayan Inter, Serie A’da baş aşağı gidiyor. Inzaghi’nin öğrencileri, Monza deplasmanından 1-0’lık mağlubiyetle ayrılarak 51 puanda kaldı. 78’de Luca Caldirola’nın golüyle kendi evinde yıkılan Inter, Bologna deplasmanında 1-1 berabere kalan Milan’ın iki puan gerisinde 5. sırada kaldı.

Serie A’da günün diğer sonuçları:

Cremonese – Empoli 1-0

Napoli – Verona 0-0

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.