Sertaç Şanlı: Barcelona’da kalmak istiyordum

Fenerbahçe'nin transferlerinde milli basketbolcu Sertaç Şanlı, Barcelona kariyerini ve transfer sürecini İspanyol basınına verdiği röportajda değerlendirdi.

Spor 15 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Sertaç Şanlı Barcelona'dan ayrılık sürecini İspanyol basınına anlattı.

Sertaç Şanlı, 2021’de Anadolu Efes’ten Barcelona’ya transfer oldu. Milli basketbolcu burada geçirdiği iki başarılı sezonun ardından bu yaz Fenerbahçe’yle anlaşarak Türkiye’ye döndü. Milli oyuncu ayrılık sürecini ve Barcelona’da geçirdiği iki sezonu İspanyol basınından Relevo’ya anlattı.

Sertaç, kontratı bittikten sonra yaptığı görüşmeleri “İki senelik kontratım bitti ve yenilemek için görüşmelere başladık. O an fikirlerimizin farklı olduğunu anladım. Benim şartlarımı kabul etmediler ancak bizim dünyamızda bunlar olağan şeyler. Profesyoneliz. Barcelona’da kalmak istiyordum bu doğru ancak şimdi yeni bir yerdeyim ve bu heyecan verici” dedi. Sertaç pazarlıklar esnasında Juan Carlos Navarro veya Başkan Joan Laporta’yla görüşmediğini, Navarro’nun sağ kolu olarak değerlendirilen Mario Bruno Fernandez’le iletişim halinde olduğunu da ekledi.

16 yaş altı Periler grupta sıfır çekti16 yaş altı Periler grupta sıfır çekti

Barcelona yeni sezona basketbol şubesinde küçülmeye giderek girme kararı aldı. Bu yolda koç Sarunas Jasikevicius ve yıldız oyunculardan Nikola Mirotic, Cory Higgins gibi isimlerled yollar ayrıldı. Ayrılığında Jasikevicius’un gidişinin etkisinin olup olmadığıyla alakalı gelen soruya Sertaç “Hayır yok. Dediğim gibi devam istedim ama şartlarda anlaşamadık. Bu noktada yolları ayırmaya karar verdik. Hayat böyle: Bazı yerleri terk eder ve başka bir yere gidersin” dedi.

Sertaç Barcelona’da yaşadığı deneyimden ötürü fazlasıyla mutlu olduğunu belirtti. Mükemmel bir koç ve iyi takım arkadaşları tanıdığını vurgulayan milli oyuncu gelecek sezon eski takımına karşı oynayacak olmaktan duyduğu heyecanı dile getirdi.

Şampiyonluk yolunda ezeli rakip Real Madrid’e takılmalarıyla alakalı olarak Sertaç “Bilmiyorum. Son yıllarda Final Four’a ulaşmadan öncesi kolay geliyordu. Mükemmel normal sezonlar geçirdiğimiz için insanlar bizi favori görüyordu. Sonra ne olduğunu bilmiyorum, belki de biz baskıya yenik düşüyorduk ve Madrid düşmüyordu. Psikolojik baskı çok fazla, bu doğru. Barça’nın büyüklüğünü kanıtlamak için kazanmak istiyorduk ancak baskı çok fazlaydı. Etki eden çok fazla şey oldu, tek bir cevap veremem” dedi.

12 Dev Adam komşuyu geçti yarı finale çıktı12 Dev Adam komşuyu geçti yarı finale çıktı

Sertaç Fenerbahçe’deki hedeflerinden şöyle söz etti: “İstikrarlı olmak önemli. Bir yapının altındayız ve Avrupa’nın sağlam yapılarından biri olmak istiyoruz. Temel hedef Final Four’da olmak ve ben iyimserim. Sonrasını göreceğiz. Sizin de bildiğiniz gibi orada kazanmayı da kaybetmeyi de iyi biliyorum.”

Sertaç birçok NBA patentli oyuncuyla oynadığını ve Barcelona’nın birçok NBA patentli transfere imza attığının hatırlatılması üzerine NBA’in denenmesi gereken bir deneyim olduğunu, fırsatı olsa kendisinin de bunu yapmak istediğini belirtti. Basketbola mental problemleri nedeniyle ara veren Ricky Rubio’nun kararına saygı duyduğunu belirten Sertaç onu anladığını, önemli ve doğru bir karar verdiğini vurguladı.

James Harden takasında yeni perde: Şimdilik kalıyorJames Harden takasında yeni perde: Şimdilik kalıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.