Sertaç’lı Barcelona finalde avantajı Madrid’e taşıdı!

İspanya Basketbol Ligi ACB’de final serisi ikinci maçı büyük heyecana sahne oldu. Sertaç Şanlı’nın formasını giydiği Barcelona, sahasında Real Madrid’i 86-85 yendi ve seriyi 2-0’a taşıdı.

Spor 19 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Barcelona, El Clasico'da durumu 2-0'a getirdi.

ACB’de El Clasico’ya sahne olan final serisinin ikinci maçı oynandı. Sertaç’lı Barcelona, ilk maçı kazandıktan sonra ikide iki yaparak avantajını Madrid’e taşım amacındaydı.

Son derece çekişmeli başlayan maçın ilk çeyreğinde iki ekip de birbirine üstünlük kurmakta zorlanırken Barcelona, ilk 10 dakikayı 20-19 önde bitirdi. İkinci çeyrekte aynı çekişme sürerken soyunma odasına gidilmeden önce devreye giren isim, maça da iyi başlayan Jan Vesely oldu. Vesely’nin üst üste beş sayısıyla birlikte Barça, 45-41 üstünlük yakaladı.

Üçüncü çeyrekte Barcelona’dan ayrılması gündemde olan ve takımıyla son maçlarına çıktığı söylentileri dolaşan Nikola Mirotic devreye girmeye başladı. Barcelona, tecrübeli isminin etkili oyunuyla üstünlüğünü korudu. Ancak Madrid ekibi de Mario Hezonja ve Sergio Llull gibi isimlerle oyuna tutundu. Son çeyreğe yalnızca üç sayı farkla 68-65 girildi.

Son çeyrekte Real Madrid’in yüksek üç sayı yüzdesi onları öne taşıdı. Sergio Llull tecrübesi yine sahnedeydi. Ancak Barça’da da Mirotic pes etmedi. En kritik anlardan birinde Barcelona’yı oyunda tutan üçlüklerden biriniyse Sertaç Şanlı gönderdi. Barça son yaklaşık 3 dakikasına 6 sayı geride girdiği maça dengeyi getirdi. Son bölümde serbest atışlarla öne geçen Blaugrana, son pozisyonda Llull’u iyi savundu ve galibiyete uzandı.

Nikola Mirotic maçı 25 sayı, 5 ribaunt ve 3 asistle bitirdi. Jan Vesely 18 sayı kaydederken temsilcimiz Sertaç Şanlı mücadeleyi 5 sayıyla bitirdi. Real Madrid cephesinde Hezonja 18, Llull 15, Walter Tavares 13 sayı attı. Barça’nın 2-0 önde götürdüğü serinin 3. maçı 20 Haziran Salı saat 22.00’de oynanacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.