Beşiktaş’tan Lale Orta’ya tebrik geldi

Beşiktaş, Fenerbahçe mücadelesinde ev sahibi takım lehine çalınan penaltı kararıyla alakalı yayıncı kuruluşa konuk olduğu programda açıklamalarda bulunan Lale Orta’ya teşekkür açıklaması yayınladı.

Spor 6 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Beşiktaş'tan Lale Orta'ya tebrik açıklaması geldi

Son birkaç haftadır Türk futbolundaki dilini ofansif olarak niteleyebileceğimiz açıklamaların sayısı iki elin parmağını dahi aşmıştı. Kulüpler kah hakemler kah VAR kah MHK kah TFF’nin aldığı kararlarla alakalı zehir zemberek açıklamalar yapıyorlar ve gündemi meşgul ediyorlardı.

Beşiktaş, söz konusu kulüplerden biriydi. Bilhassa TFF’yi hedef alan söylemlerde bulunan kulüp ve kulüp yöneticileri deprem bölgesinde bulunan takımlarla ilgili alınan kararın değişmesi gerekliliğini vurguluyordu. Ancak son olarak siyah-beyazlılar Fenerbahçe derbisinde Fenerbahçe lehine verilen ilk penaltı kararının doğru olmadığını savunan açıklamalar yayınlamaya başladı.

Kasıt iması yapılmıştı

Beşiktaş, salı günü yayınladığı açıklamada derbinin hakemi Halil Umut Meler’in kasıtlı şekilde yanlış karar verdiği imasında bulunmuş, VAR kayıtlarının açıklanması için resmi olarak TFF’ye dilekçe sunmuştu.

Beşiktaş’tan TFF’ye talep VAR! İki kulübün temsilcileri dinlesin...Beşiktaş’tan TFF’ye talep VAR! İki kulübün temsilcileri dinlesin…

Siyah-beyazlılar, söz konusu dilekçeyi kamuoyuyla paylaşılan ve resmi internet sitesinden yayınlanan açıklamanın son kısmına eklemişti. Beşiktaş, son olarak şikayet veya talepten ziyade bir teşekkür açıklaması yayınladı.

Çarşamba günü öğle saatlerine yakın yapılan açıklamada Lale Orta’nın yayıncı kuruluşta konuk olduğu programda verilen malum penaltı kararıyla ilgili yorumları hakkında sözlere yer veren kulüp, bu yaklaşımın devamını dilediğini belirtti:

“02.04.20023 tarihinde oynadığımız Fenerbahçe maçına neden manuel olarak atandıkları halen anlaşılamayan orta hakem ile VAR hakeminin ortaklaşa oluşturdukları penaltı kararının doğru olmadığı bütün futbol kamuoyunun mutabık kaldığı bir konudur.
Bu hususun Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sayın Prof.Dr. Lale Orta tarafından kamuoyunun önünde açık yüreklilikle kabul edilmiş olması takdire şayandır.
Cumhuriyetimizin 100. yılında, kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün her iyi ve güzel şeyin kaynağı olarak gördüğü kadınlarımızın cesaretine çok iyi bir örnek teşkil eden bu davranışı nedeniyle sayın Prof. Dr. Lale Orta hanımefendiye tebriklerimizi kamuoyu önünde ifade etmeyi bir görev kabul ediyoruz.
HANIMEFENDİ’nin açık sözlü ve cesur davranışının devamlılık kazanarak TFF’nin tüm kurullarına ve yetkililerine sirayet etmesini umuyor ve diliyoruz.
Saygılarımızla
Beşiktaş Jimnastik Kulübü”

TFF’den Beşiktaş’a 11-6 yanıtıTFF’den Beşiktaş’a 11-6 yanıtı

Orta ne demişti?

Son dönemlerin tartışılan isimlerinden Merkez Hakem Kurulu Başkanı Lale Orta, katıldığı programda: “Kesinlikle bir penaltıdan söz edemeyiz. Hatta bir aldatmacadan da bahsedebiliriz. Dünyanın hiçbir yerinde bir kişinin bile bu pozisyona penaltı diyeceğini düşünmüyorum. Mutlaka VAR, bu kararı düzeltmeliydi. VAR da hatalı karar verdi. En azından bu pozisyonun maçın sonucunu etkilememiş olması, hakem şansı diyebiliriz.”, dedi.

Orta’nın bu açıklamalarına henüz Fenerbahçe cephesinden bir yanıt gelmedi. Beşiktaş cephesininse VAR kayıtlarının açıklanmasına dair isteğini önümüzdeki süreçte yineleyip yinelemeyeceği merak konusu. Merak edilen bir diğer konuysa Lale Orta’nın hata yaptıklarını vurguladığı hakemlerin akıbetinin ne olacağı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.