Sırbistan’ı Bogdanovic taşıdı, ABD İtalya’ya karşı dirildi

Basketbol Dünya Kupası'nda çeyrek finali heyecanı başladı. Sırbistan, Litvanya'yı 87-68 mağlup ederek yarı final bileti alırken ABD, İtalya'yı 100-63 yenerek adını son 4 takım arasına yazdırdı.

Spor 6 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Basketbol Dünya Kupası'nda ilk iki yarı finalist belli oldu.

Japonya-Endonezya-Filipinler ortaklığında düzenlenen Basketbol Dünya Kupası’nda çeyrek final heyecanı oynanan iki karşılaşmayla başladı. Günün ilk maçında Sırbistan ve Litvanya karşı karşıya geldi. Son olarak ABD’yi yenerek sükseli şekilde yarı finale gelen Litvanya’ya bilhassa ikinci çeyrekte üstünlük kuran Sırplar ilk yarıyı 49-38 önde geçti. İkinci yarıya da iyi başlayan Sırbistan ilk 3 çeyreği 73-55 gibi bir farkla önde geçti. Son çeyrekte de üstünlüklerinden ödün vermeyen Sırplar, karşılaşmayı 87-68 kazanarak yarı finale yükseldi. Bogdan Bogdanovic maçın ardından galibiyeti aldığı dirsek darbesi sonucu böbreğini kaybeden ve turnuvaya veda eden Borisa Simanic’e armağan ettiklerini açıkladı. Eski Fenerbahçeli basketbolcu 21 sayıyla maçın yıldızı oldu. Sırbistan’da eski Anadolu Efesli Filip Petrusev de attığı 17 sayıyla kilit rol oynadı. Litvanya’da Tadas Sedekerskis’in 14 sayısı yetersiz kaldı. Sırbistan’ın yarı finaldeki rakibi Kanada-Slovenya maçının galibi olacak.

Borisa Simanic dirsek yedi, böbreğini kaybettiBorisa Simanic dirsek yedi, böbreğini kaybetti

Bridges tonu belirledi

Günün ikinci çeyrek final mücadelesinde ABD, İtalya ile karşılaştı. Turnuvadaki ilk yenilgisini Litvanya’ya karşı alan ve burada yediği tokatla adeta kendine gelen ABD maça sert savunmayla başladı. Hücumda da tempoyu artıran ve ribauntlarda da rakibine üstünlük kuran ekip ilk yarı sonunda 46-24’lük üstünlük yakaladı. İkinci yarının başında vitesi düşürmeyen ekip son 10 dakikaya 83-44 önde girdi. Son çeyrek adeta formalite niteliğinde oynandı ve ABD 100-63’le adını son 4’e yazdırdı. Kuzey Amerika ekibinde Mikal Bridges 24, Tyrese Halliburton 18 sayı üretti. İtalya’da Simone Fontecchio 18 sayı attı. ABD’nin yarı finaldeki rakibi Almanya-Letonya maçının galibi olacak.

İtalya ve Litvanya yollarına klasman maçlarıyla devam edecekler.

Basketbol Dünya Kupası'nda peri masalı: Güney Sudan'dan olimpiyat vizesiBasketbol Dünya Kupası’nda peri masalı: Güney Sudan’dan olimpiyat vizesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.