Sivas’ın soğuğunu goller ısıttı, düellodan kazanan çıkmadı

Süper Lig’de 13. haftanın kapanış gününde Sivasspor ve Trabzonspor son derece soğuk havada oynanan karşılaşmada 3-3 berabere kaldı.

Spor 28 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Sivasspor ve Trabzonspor gollü maçta berabere kaldı.

Sivasspor ve Trabzonspor dün oynanan karşılaşmanın daha erken saate alınması için geçtiğimiz haftanın sonunda TFF’ye başvurdu. Yayıncı kuruluşun erken saatte maç yayınlama çekincesinin de etkisiyle maç akşam 20.00’de başladı.

Hal böyle olunca tüm Türkiye’yi etkisi altına alan ve dolayısıyla Sivas’ta da fazlasıyla etkili olan soğuk hava koşulları maçın önüne geçmeye aday hale geldi. Ancak maç sıcak başladı. Sivas 4. dakikada Samu Saiz ile öne geçti. 20’de Rey Manaj farkı ikiye çıkardı. Ancak Trabzonspor 39’da Nicolas Pepe, 45+1’de Paul Onuachu ile dengeyi sağladı.

Sivas’ta Manaj 67’de yeniden sahne aldı ve skor 3-2 oldu. Ancak maça noktayı Trabzon’un Mısırlı formda kanadı Trezeguet 76’da koydu. Karşılaşma 3-3 sona ererken konuk takım 23 puanla 5. sırada, Sivas ise 15 puanla 12. sırada yer aldı.

MHK bazı hakemlerin fişini çekiyorMHK bazı hakemlerin fişini çekiyor

Yine hakem gündemi

Türk futbolunun değişmez gündemi hakem bu maçın ardından da konu oldu. Sivasspor basın sözcüsü Gökhan Karagöl “Hakem takdir haklarını sürekli aleyhimize kullandı. İkinci golden öncede bir faulümüzü vermedi ve top gitti gol oldu. Ofsayt pozisyonuyla ilgili de bizim tarafımızdan bakıldığı zaman hakemin takdiri bu. Çizgiler nasıl çiziliyor. Karagümrük maçında da yüzde 100 kırmızı kartımızı vermeyen VAR bugün ne hikmetse bekledi 5 dakika sonra golü verdi. Söylenecek bir şey yok, herhalde kendileri öyle takdir ediyorlar. Bu saatten sonra da biz bu ekonomik şartlarda yine elimizden geleni yapacağız. Adaletli maç yönetsinler, doğru maç yönetsinler. İyi oynayan kazansın, geri kalan teferruat ama lütfen takdir haklarını hak edenin yanında kullansınlar, haklı kullansınlar.” açıklamalarını yaptı.

Türkiye bu pozisyonu konuşuyor: VAR kayıtları açıklansınTürkiye bu pozisyonu konuşuyor: VAR kayıtları açıklansın

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.