Siyah beyaz bir ‘para’ hikayesi: 7 dakikaya 7 milyon euro!

Beşiktaş'ta eski başkan Fikret Orman'a 'Paralar nerede?' sorusunun sorulmasına yol açan oyunculardan Araz Özbiliz aktif futbol hayatını bitirdi. İşte Süper Lig'de oynadığı dakika başına Beşiktaş'a 1 milyon Euro maliyeti olan oyuncunun hikayesi...

Spor 24 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Fikret Orman, Aras Özbiliz'i Mesut Özil'in en iyi dönemine benzettiğini söylemişti.

2015-2016 sezonunda Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş şampiyonluğa koşarken devre arasında geleceğin yıldızı olarak gösterilen Aras Özbiliz Spartak Moskova’dan 1.3 milyon euro bonservis bedeliyle transfer edildi. Bunun o dönem Beşiktaş’ın en kötü transfer hamlelerinden biri olacağı öngörülemezdi.

Fikret Orman: Aras’ı Mesut Özil’e benzetiyorum

Ermeni kökenli, İstanbul doğumlu Hollandalı Aras Özbiliz futbola Ajax altyapısında başladı. 2010-11 sezonunda A Takım’a yükseldikten sonra önce Kuban’a sonra Spartak Moskova’ya gitti. Beşiktaş onu 2015-16 sezonu devre arasında transfer etti. Dönemin başkanı Fikret Orman, onun için şöyle diyordu: “Aras kesinlikle Türkiye’yi mest edecek yeteneklere sahip. Mesut Özil’e benzetiyorum.”
Kartal, onu tecrübe kazanması için Rayo Valacano’ya kiraladı. İspanyol takımında üç maçta forma giyen futbolcu bir asist yapabildi. Sağ ve sol açıkta oynayan Aras, ertesi sezon Beşiktaş’a döndükten sonra bir türlü istenen performansa erişemedi.

Ahmet Nur Çebi: Aboubakar beni aradı… Parmak sallama olmadı… Arat ile Orman yan yanaAhmet Nur Çebi: Aboubakar beni aradı… Parmak sallama olmadı… Arat ile Orman yan yana

2019’da yıllık 2.25 milyon euro’ya sözleşme imzalandı

Buna rağmen Fikret Orman ve yönetimi 2019’da Aras Özbiliz’in sözleşmesini uzatıp 2.25 milyon euro ödeme garantisi verdi. Neredeyse hiç Beşiktaş forması giymeyen bir oyuncu için böyle bir hamlede bulunulması camiada infiale neden oldu.

Fikret Orman paralar nerede?

Beşiktaş’ta o dönem başkan Fikret Orman, kötü gidiş yüzünden hedef oldu. Tribünler Fikret Orman’a ‘Paralar nerede’ tezahüratı yaptı. Baskıya dayanamayan Fikret Orman görevi bıraktı, yerine Ahmet Nur Çebi seçildi.

Beşiktaş’ı icraya verdi, dakikası 1 milyon euro’ya geldi

Sakatlık ve performansındaki düşüklük nedeniyle sadece biri Süper Lig karşılaşması olmak üzere beş maçta forma giyen Aras Özbiliz, 650 bin euroluk alacağını tahsil edemediği gerekçesiyle kulübü icraya verdi. Karşılıklı anlaşılarak sözleşmesi feshedilen futbolcuya Beşikaş dört eşit taksitle 2 milyon 250 bin euro ödedi. Futbolcu, Beşiktaş formasıyla sadece beş maça çıktı ve toplam 251 dakika süre aldı. Ligde ise sadece bir maçta yedi dakika görev aldı. Türkiye Kupası’nda attığı bir golü bulunan Aras Özbiliz’in siyah beyazlılara maliyeti 7 milyon euro oldu. Süper Lig’de yedi dakika forma giyen oyuncunun dakikası 1 milyon euro’ya geldi.

Eski Beşiktaşlı Devlet Bahçeli'den yeni takımına destekEski Beşiktaşlı Devlet Bahçeli’den yeni takımına destek

Aktif futbola veda etti

Futbolcu, 2019 yazında Ermenistan’ın Pyunik Erivan takımına gitti. 2023 ocak ayında 150 bin euro’ya Urartu’ya transfer oldu. Bu sezon istediği şansı alamayan oyuncu, aktif futbol hayatını bitirme kararı aldı. 33 yaşındaki futbolcu, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: ”15’i profesyonel olmak üzere 29 yıl futbol oynadıktan sonra artık veda etme zamanı geldi. Beni çok eğlendiren, farklı dilleri öğreten, beni kültürlerle, insanlarla tanıştıran futbol. Seni özleyeceğim! Sana sonsuza kadar minnettarım. Yıllar boyunca verdikleri destek için kulüplerime, takım arkadaşlarıma, arkadaşlarıma ve aileme ve tabii ki siz hayranlarıma teşekkür etmek istiyorum.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.