Slovenlerin partisine son saniyede Jovic engeli

Avrupa Şampiyonası C Grubu'nda Sırbistan ve Slovenya karşılaştı. Slovenya 69. dakikada Karnicnik'in golüyle öne geçti. Şampiyona tarihindeki ilk galibiyetine saniyeler uzaklıktaki Slovenler Stefan Jovic'in 90+5. dakikadaki golüne engel olamadı.

Spor 20 Haziran 2024
Sırbistan ve Slovenya, Jovic'in son saniye golüyle 1-1 berabere kaldı.

Avrupa Şampiyonası’nda grupların ikinci maç heyecanı sürüyor. Şampiyonanın yedinci gününde ilk maç, iki eski Yugoslavya ülkesi Slovenya ve Sırbistan arasında oynandı. İlk maça yedek kulübesinde başlayan Fenerbahçeli Dusan Tadic bu kez ilk 11’de yer alıyordu. Slovenler Danimarka beraberliği sonrası Avrupa Şampiyonlarında tarihinin ilk galibiyeti peşindeydi. İlk maçında İngiltere’ye 1-0 mağlup olan Sırbistan ise bu kritik maçta puan veya puanlar peşindeydi.

Maç çekişmeli başladı. Mlakar, Sırp savunmacıları geride bırakıp ceza alanına girdi şutunu attı ancak kaleciye takıldı. Sırbistan’da ise Mitrovic gole yaklaşan isim olmasına karşın takımını öne geçiren golü atamadı. 38. dakikanın ilk saniyelerinde Elsnik rakiplerini bir bir çalımladı ve ceza alanına girdi. Vuruşu direkten döndü, top Sesko’nun önünde kaldı, onun şutu da dışarı çıktı. 42. dakikada Zivkovic’in ortasında Vlahovic topa müdahale edemedi, meşin yuvarlak arkadaki Mitrovic’e açıldı. Onun vuruşunda kaleci gole izin vermedi. Bir dakika sonraki pozisyonda Lukic’in vuruşunda Elsnik karşıladı. İlk yarı 0-0 bitti.

İkinci yarıya Sırplar etkili başladı. Dusan Tadic iyi sakladığı topu enfes şekilde Mitrovic’in önüne bıraktı. Ancak oyuncunun şutu Jan Oblak’ın üstüne gitti. 49’da bir başka Sırp atağında Gacinovic sol kanattan ortaladı. Sloven Bijol’ün ters müdahalesinde top çok az farkla kornere çıktı. 58’de Slovenya çok hızlı geldi. Benjamin Sesko önünü boşalttı, uzak mesafeden çok şık vurdu ancak Rajkovic aynı güzellikte kurtardı. 69. dakikada Slovenya aradığı golü buldu. Karnicnik kaptığı topla takımını atağa kaldırdı. Sol kanattan gelişen hücumda Elsnik ortayı yaptı ve arka direkte boş kaleye topu yuvarlayan yine Karnicnik oldu. Slovenler 1-0 öne geçti.

72. dakikada gelişen Sırbistan atağında Zivkovic sağ kanattan etkili bir orta daha yaptı. Mitrovic’in şutu bu kez de direkte patladı. İlerleyen dakikalarda Sırplar daha fazla topa sahip olsalar da net pozisyon üretmekte zorlandılar. Sırbistan taraftarının son dakikalarda sahaya bardak ve şişe attıkları görüldü. Bir taraftar sahaya girerken hakem bir süre taraftarın sahadan çıkarılmasını bekledi. 90+5. dakikada korner kazanan Sırbistan’da gelen ortaya çok düzgün bir kafa vuruşu yapan Stefan Jovic maça eşitliği getirdi. Samardzic’in ortasına Sloven savunmacıların arasından yükselerek güçlü kafa vuruşunu yapan Jovic aynı zamanda maçın da sonucunu belirledi. İki ekip 1-1 berabere kaldı. Slovenya puanını ikiye yükseltirken Sırbistan, nefes kesen maçta umutlarını taze tutan bir puanı aldı.

Grubun üçüncü ve son maçında 25 Haziran Salı akşamı saat 22.00’de Sırbistan, Danimarka; Slovenya, İngiltere ile kozlarını paylaşacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.