Sofyan Amrabat için Diego Simeone de devreye girmiş kazanan Mourinho olmuş

Fenerbahçe'nin yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı Faslı yıldız Sofyan Amrabat için Atletico Madrid de devreye girmiş. Ancak kazanan Fenerbahçe ve Jose Mourinho olmuş.

Spor 6 Eylül 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Sofyan Amrabat'ı ikna eden Mourinho olmuş.

Fenerbahçe UEFA’ya kadro teslimini yaptı. 22 oyuncunun yer aldığı listede dikkat çeken isimlerden biri de Faslı futbolcu Sofyan Amrabat oldu. Amrabat, Fenerbahçe’nin bu yaz transfer döneminde şu ana kadar yaptığı son hamle olarak dikkat çekti. Uzun süre altı numara transferi için ince eleyip sık dokuyan yönetim, Portekizli teknik direktör Jose Mourinho’nun da listesinde olduğu belirtilen Sofyan Amrabat’ta karar kıldı.

Amrabat, Fenerbahçe iki milyon euro kiralama ve 13 milyon euro zorunlu satın alma maddesiyle katıldı. İtalya Serie A ekiplerinden Fiorentina’dan transfer edilen futbolcu bu süreçte başarı bonuslarıyla beraber mor menekşelere ekstra üç milyon euro kazandırma potansiyeli taşıyor. Oyuncunun transfer sürecinde etkili olan tek kulüp Fenerbahçe değildi. Hatta Fenerbahçe transferi bitirmeden iki gün önce devreye giren Atletico Madrid cephesi oyuncuyu Diego Simeone yoluyla ikna etmeye çalıştı. LaLiga’da şampiyonluk hedefleyerek yola çıkan ve Şampiyonlar Ligi’nde de mücadele edecek takım Fiorentina’nın istediği teklifi yapmadı. Amrabat’ı yalnızca kiralamak isteyen ekip Fenerbahçe’nin aksine zorunlu satın alma opsiyonunu sözleşmeye koymak istemedi. Hal böyle olunca Amrabat transferi konusunda Fenerbahçe’nin İtalyan kulübüyle anlaşması kolaylaştı.

Oyuncu tarafıysa Diego Simeone’nin kendisini aramasına rağmen buradan yana duruş sergilemedi. Jose Mourinho ile de görüşen ve Portekizli hocanın kendisiyle çalışmak istemesine sıcak bakan Amrabat kariyerini Fenerbahçe’de sürdürmeyi kabul etti ve sarı-lacivertlilere imzayı attı.

Sofyan Amrabat Fenerbahçe'de: Jose Mourinho etkisiSofyan Amrabat Fenerbahçe’de: Jose Mourinho etkisi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.