Sporda cuma mesaisi… Galatasaraylı oyuncuya ceza, Tahkim’den kritik karar

Spor dünyasından öne çıkan haberler 10Haber’le sizlerle. Hem dünyada hem Türkiye’de yaşanan son gelişmeler. İşte sporun her dalında yaşananlar…

Spor 29 Mart 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
İşte spor dünyasından öne çıkan haberler.

Sporda yoğun bir cuma gündemi bulunuyor. Galatasaray kalecisi Güney Güvenç’e iki maç ceza çıktı. Tahkim Kurulu, VAR kadrosunda bulunan Hüseyin Göçek ve Suat Arslanboğa’nın terfi itirazına yaptığı itirazı reddeti. Böylece iki hakemin dönüş umudu sona erdi. NBA’den haberler, Premier Lig’de haftanın karşılaşması Arsenal-Manchester City öncesi gelişmeler… İşte cumanın haberleri…

Galatasaray kalecisi Günay Güvenç’e iki maç ceza

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Kasımpaşa-Galatasaray maçında taraftarlarının çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle Galatasaray’a 380 bin lira para cezası verdi. Galatasaray Futbol Direktör Yardımcısı Ayhan Akman, rakip takım mensuplarına yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 15 gün hak mahrumiyetiyle cezalandırıldı.

Galatasaray’ın yedek kalecisi Günay Güvenç, hakeme hakaret etmekten suçlu bulundu.

Sarı-kırmızılı ekibin kalecisi Günay Güvenç’e de müsabaka hakemine hakareti gerekçesiyle iki maç men ve 26 bin lira para cezası uygulanndı. Kasımpaşa’nın aynı karşılaşmada taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratları sebebiyle 200 bin lira, lacivert-beyazlıların CEO’su Serkan Reçber’in de rakip takım mensubuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 13 bin TL para cezasına çarptırıldı. Adana Demirspor Kulübü Başkanı Metin Korkmaz’a talimatlara aykırılık gerekçesiyle 78 bin lira, Fatih Karagümrük’e de aynı sebeple 112 bin lira para cezası verildi.

Hüseyin Gökçek ile Suat Arslanboğa’nın hakemliği resmen bitti

Hüseyin Göçek ve Suat Arslanboğa VAR kadrosuna geçerken TFF’den plaket almıştı.

Tahkim Kurulu, hakem Hüseyin Göçek ile Suat Arslanboğa’nın devre arası hakem terfi listesine yaptığı itirazı reddetti. Sezon başında kariyerlerine VAR hakemi olarak devam edeceği duyurulan Hüseyin Göçek ile Arslanboğa, devre arası hakem listesinde yer almamıştı. Göçek, son olarak 26 Kasım’da oynanan Fenerbahçe-Karagümrük maçında, Arslanboğa ise 12 Kasım’da yapılan Adana Demirspor-Fenerbahçe müsabakasında VAR hakemi olarak görev almıştı. Galatasaray’a ve başkan Dursun Özbek’e 11 Mart’ta sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinde yayımlanan beyanlarda hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamalar nedeniyle uygulanan 400’er bin lira para cezası ise onandı.

Galatasaray, Bodrumspor’u dibe itti

Galatasaray, Muğla’da oynanan maçı zor da olsa kazanmayı başardı.

Galatasaray, Basketbol Süper Ligi’nin 25. haftasında deplasmanda Bodrumspor ile karşılaştı. Sarı-kırmızılı ekip, Muğla Menteşe Spor Salonu’ndaki karşılaşmanın ilk periyodunu 22-19, ilk yarısını 41-40, üçüncü periyodunu da 66-56 önde geçti. Son 10 dakikada ev sahibi farkı azalttı. Son anlarında büyük çekişme yaşanan karşılaşmayı Galatasaray 81-77 kazandı. Cim Bom’da Sadık Emir Kabaca ve Prepelic 19’ar sayıyla galibiyete katkı yaptı. Bu skorla Galatasaray 13 galibiyete ulaşarak play-off hattındaki yerini korurken, Bodrum ise son beş hafta öncesi yedi galibiyetle düşme hattında kaldı. Günün diğer maçlarında TOFAŞ, Bursaspor’u 95-89 mağlup etti. Büyükçekmece, ligin son sırasında bulunan ve yabancısı bulunmayan Samsunspor’u 95-58 yendi.

Beşiktaş’ta transfer harekâtının başına Yücel geçti

Beşiktaş Kulübü’nden yeni sezon transfer yapılanması için açıklama geldi. 2024-25 sezonu kadro planlaması için bir transfer komitesi oluşturulacak. Buna göre oluşturulacak transfer komitesinin başına Hüseyin Yücel geçecek. Kulüpten yapılan açıklamada “2024-2025 sezonunda daha güçlü bir takım kurmak, kulüp kaynaklarını verimli kullanmak ve gerekli mevkilere doğru futbolcu transferleri yapmak adına Profesyonel Futbol A Takımımız ile ilgili tüm iç ve dış transferlerde yetkili bir transfer komitesi kurulmasına karar verilmiştir. Transfer komitemiz İkinci Başkanımız Hüseyin Yücel başkanlığında; Asbaşkanlarımız Mete Vardar ve Onur Göçmez, Sayman Üye, Finansman ve Anonim Şirketten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Kaan Şakul, Futbol Şube Sorumlumuz ve Futbolu Temsilen Basın Sözcümüz Feyyaz Uçar ve Kamu ile İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Burak Aslan’dan oluşacak olup, çalışmalarını Yönetim Kurulu Başkanımıza raporlayacaktır” dendi.

Altay’da Süleyman Özkaral dönemi

Süleyman Özkaral olağanüstü kongrede en çok oy alan aday oldu.

TFF 1. Lig ekiplerinden Altay’ın olağanüstü genel kurulunda kulüp başkanlığına Süleyman Özkaral seçildi. İzmir Atatürk Stadı’nda yer alan Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği’nin toplantı salonunda gerçekleşen kongrede başkanlık için Süleyman Özkaral ve Erdal Kırtaş’ın listeleri yarıştı. Genel kurula 111 üye katılırken, Özkaral’ın listesi 59, Kırtaş’ın listesi ise 42 oy aldı. Kongre sonrası Erdal Kırtaş, seçimi kazanan Süleyman Özkaral’ı tebrik etti. Seçim sonunda, “Altay kazandı” mesajı veren Süleyman Özkaral başkanlığındaki Altay’ın yönetimi şu isimlerden oluştu: Suat Dinç, Polat Özen, Burakcan Ayvaz, Muhammed Bera Özçelik, Burak Şenyüz, Caner Kafel, Aybora Kıvılcım, Kubilay Belen, İbrahim Sarıkaya, Hakan Has, Ali Oğuz Yavaş, Barış Tuaç, Erkan Karaoğluol, Serhat Tuğal, Yılmaz Ok. Öte yandan Altay’ın toplam borcu 664 milyon 918 bin TL olarak açıklandı. Altay’ın yeni Başkanı Süleyman Özkaral kongrede yaptığı konuşmada kulübün yaşadığı zorlukları bir plan çerçevesinde çözmeye çalışacaklarını belirterek “İlk hedefimizin ligin kalan 8 haftasını en düzgün şekilde bitirmek. Daha sonra futbolcularımızın mali sorunlarını çözüme kavuşturup tüm kadroyu korumak. Altyapıda yeni bir yapılanma sürecine girip, camia içinden ve dışından kaynak yaratarak önümüzdeki sezonun bütçesini oluşturacağız. Geçmiş borçların baskını azaltamaya çalışacağız. Yeni bir şirketleşme modelini geliştirme hedefindeyiz. İzmir’in parlak yıldızı yeniden parlayacak” diye konuştu. Özkaral, yönetim olarak ilk icraatlarının şirketleşme kararı almak olacağını da ekledi.

Dev maç öncesi City’ye dev darbe

31 Mart Pazar akşamı saat 18.30’da evinde Arsenal’ı ağırlayacak Manchester City iki önemli oyuncusundan yoksun kalacak. Pep Guardiola’nın açıklamasına göre hem John Stones hem de Kyle Walker Arsenal karşısında forma giyemeyecekler. İki oyuncunun da sakatlığı bulunuyor. Stones bu sezon takımıyla 14 Premier Lig maçına çıkmış, Kyle Walker ise 26 Premier Lig maçına çıkmıştı. City haftaya 63 puanla üçüncü sırada giriyor. Arsenal ise 64 puanla Premier Lig’in zirvesinde yer alıyor.

Eski Mamaklı ölüm cezasıyla karşı karşıya kalabilir

Cinayetle suçlanan Chance Comanche ölüm cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

Eski bir NBA ve G League oyuncusu bir dönem Türkiye’de Mamak Belediye formasını da giyen Chance Comanche hakim karşısına çıktı. Comanche, Las Vegas’ta kız arkadaşıyla beraber bir kadını öldürmekle suçlanıyordu. Basketbolcu bu suçlamaları reddetti. Büyük jüri iddianamesine göre, 27 yaşındaki Comanche ve 19 yaşındaki kız arkadaşı Harnden, Rodgers’ı boğmak için bir ip veya başka bir bağ kullandı. Rodgers’ın cesedi ise en son Las Vegas’ta görüldükten sonra Nevada’da bir çöl bölgesinde bulundu. Comanche Aralık 2023’te FBI tarafından tutuklanmıştı. İddiaya göre Comanche, eski kız arkadaşına mesaj atarak “Onun boynunu kırabilirim ya da boğabilirim” diye yazdı. Duruşma, Bölge Savcılığı’nın ölüm cezası isteyip istemediğine karar vermesi nedeniyle ertelendi. Her iki sanık da 3 Nisan’da yeniden mahkemeye çıkacak.

Boston Celtics’in kabusu Atlanta Hawks oldu

NBA’de Doğu Konferansı lideri Boston Celtics’in Atlanta Hawks kabusu sürdü. Birkaç gün önce 30 sayı öne geçtiği maçı rakibine kaybeden Celtics yine Doğu ekibine konuk oldu. Maç bu kez son derece çekişmeli geçti ve iki takım da farkı açamadı. Öyle ki kazananı uzatma periyodu belirledi. Dejounte Murray son saniyede bulduğu basketle takımı Atlanta’ya 123-122’lik galibiyeti getirmeyi başardı.

Trae Young’ın yokluğunda takıma liderlik eden Murray 44 şut kullandığı ve 18 isabet bulduğu maçı 44 sayıyla tamamladı. Murray 7 ribaunt ve 7 de asist yaptı. Bogdan Bogdanovic 24 sayı ve 7 ribauntla oynarken Deandre Hunder 21 sayı üretti. Boston cephesinde yıldız isim Jayson Tatum’ın 31 sayı ve 13 ribauntluk katkıları yeterli olmadı. Derrick White 22 ve Kristaps Porzingis de 20 sayıyla mücadele etti.

Gecenin diğer maçında New Orleans Pelicans, Milwaukee Bucks’ı 107-100 mağlup etti.

Glen Taylor Timberwolves’u satmaktan vazgeçti

NBA takımlarından Minnesota Timberwolves ve WNBA takımlarından Minnesota Lynx’in sahibi Glen Taylor bir süredir satmaya çalıştığı kulüplerini satmaktan vazgeçtiğini açıkladı. İki kulübün satın alma işlemleri son aşamalarına kadar gelmişti. Eski MLB yıldızı Alex Rodriguez ve girişimci Marc Lore, Glen Taylor’ın Minnesota Timberwolves ve Minnesota Lynx’in satışını iptal etmesine ilişkin açıklamasına “Taylor’ın açıklaması hayal kırıklığı oldu, bu bir satıcı pişmanlığı örneğidir” diyerek yanıt verdiler. İkili daha önce kulübün yüzde 20’lik kısımlarını almışlar toplamda yüzde 40’lık bir paya sahip olmuşlardı. Kulübün haklarının tamamını almak için 1.5 milyar doları gözden çıkaran ikilinin satın alma süreci Nisan 2021’de başlamıştı. O dönemde Batı Konferansı’nın mütevazı takımlarından biri olan Wolves bu sezon çıkış yapmış ve tarihinin en iyi sezonlarından birini geçirmeye başlamıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.