Sporda dolu pazar mesaisinin getirdikleri

Spor dünyasında pazar günü de dolu dolu geçti. NBA'de play-off heyecanı, futbol, basketbol ve diğer spor dallarında yaşanan gelişmeler...

Spor 5 Mayıs 2024
Spor dünyasında pazar günü dolu dolu geçti.

NBA’de Batı Konferansı yarı final serisi heyecanı başladı. Son şampiyon Denver Nuggets serinin ilk karşılaşmasında Minnesota Timberwolves’u konuk etti. Karşılaşma olağanüstü sert savunmalarla oynandı. Hakemler temasa müsaade edince seyir zevki arşa çıktı. İki ekip de birbirine farklı üstünlük kurmakta zorlandı. Minnesota maça 18-4 önde başlasa da Denver periyodu 21-5’lik seriyle kapatıp öne geçmeyi bildi. Karşılaşma boyunca hücumlar zorlandı. Wolves’ta Anthony Edwards yıldızlaşırken Denver’da Nikola Jokic takımını oyunda tutmaya çalıştı. Ancak gecenin sonunda kazanan Edwards önderliğindeki konuk Wolves oldu.

Minnesota’nın 106-99 kazandığı maçta Edwards 43 sayı ve 7 ribauntla oynarken 22 yaşının altında olup üst üste iki play-off maçında 40 sayı barajını aşan tarihteki ikinci oyuncu oldu. Daha önce aynı şeyi başaran kişi Kobe Bryant’tı. Kenardan gelen Naz Reid büyük bölümü son çeyrekte olmak üzere 16 sayı atarken son periyotta faul problemi yaşayıp büyük kısmı kenarda geçirmek durumunda kalan Karl Anthony Towns 20 sayı kaydetti. Denver cephesinde Nikola Jokic 32 sayı, 8 ribaunt, 9 asistle oynadı. Michael Porter Jr 20 sayı attı. İlk yarıda sayı atamayan Jamal Murray 17 sayı buldu. Seride ikinci maç pazartesiyi salıya bağlayan gece 05.00’te oynanacak.

Donovan Mitchell böyle istedi

Doğu Konferansı ilk tur yedinci ve son maçında Cleveland Cavaliers, Orlando Magic’i konuk etti. Çok çekişmeli geçen serinin son maçında ilk yarı konuk ekibin 10 sayı üstünlüğüyle tamamlandı. Ancak maçı 39 sayı, 9 ribaunt, 5 asistle tamamlayacak Donovan Mitchell’ın ikinci yarı performansı işleri değiştirdi. Cavs maçı 106-94 galip tamamladı ve ikinci turda Boston Celtics’in rakibi olan taraf olmayı başardı. Mitchell dışında Caris Levert 15 sayı atarken Max Strus 13 sayı attı. Orlando’da Paolo Banchero’nun 38 sayısı seriyi kurtarmak için yeterli olmadı. Franz Wagner de 15’te 1’le 6 sayı atarak hayal kırıklığı yarattı.

Küme düşme hattında puanlar bölüşüldü

Gaziantep FK ve Hatayspor 1-1 berabere kaldı.

Süper Lig’de kümede kalma yarışını yakından ilgilendiren mücadelede ateş hattının içinde bulunan iki ekip, Gaziantep FK ve Hatayspor karşılaştı. Volkan Demirel’in ayrılığı sonrası yeni teknik direktörü Özhan Pulat yönetimindeki ilk maçına çıkan Hayatspor, deplasmanda oynadığı karşılaşmaya istediği gibi başlayamadı. 11’inci dakikada sağ taraftan Sorescu’nun kullandığı köşe vuruşunda Dragus’un kontrol edip vurduğu top üst direkten geri döndü. Devamında pozisyonu kovalayan Djilobodji topu filelere gönderince Selçuk İnan’ın öğrencileri öne geçti. Yediği gol sonrası çabuk toparlanan Hatayspor dakikalar 15’i gösterirken eşitliği yakaladı. Ghoulam’un ceza sahası içerisinde uzun gönderdiği taç atışı sonrası içeride iyi yükselip kafayı vuran Kilama ağları buldu ve skora denge geldi. Mücadelede ilk yarı 1-1 sona erdi.

İkinci devrede iki takım da pozisyon üretmekte zorlandı. Dakikalar 74’ü gösterirken Sorescu’nun kullandığı kornerde ev sahibi ekip bir kez daha gole yaklaştı ancak bu kez Ertuğrul’un vuruşu çerçeveyi tutmadı. 80’inci dakikada sağ kanattan gelişen Hatayspor atağında Ömer Faruk Beyaz’ın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Strandberg’in sert vuruşunda  kaleci Nita meşin yuvarlağı kornere çeldi. Bu pozisyonun hemen iki dakika sonrasında soldan kale sahasına giren Max Gradel Massanga’nın müdahalesi ile yerde kaldı, hakem Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi. Vuruş için topun başına geçen Dragus topu üstten dışarıya gönderince Gaziantep FK büyük bir fırsatı tepmiş oldu. Mücadelenin kalan süresinde başka gol olmayınca Gaziantep FK ve Hatayspor 1-1 berabere kaldı.

İki ekibin de ikişer puan bıraktığı maç sonrası takımlar küme düşme hattı içerisinde kalmayı sürdürdü. Puanını 35’e yükselten Gaziantep FK 17’nci, 34 puana gelen Hatayspor ise 18’inci sırada haftayı noktaladı.

İstanbul derbisinde kazanan Başakşehir

Başakşehir, evinde ağırladığı Kasımpaşa’yı 4-1’le geçti.

Süper Lig’in 35’inci hafta maçında Başakşehir ve Kasımpaşa kozlarını paylaştı. Avrupa kupalarına katılım hakkı kazanmak için mücadele veren iki ekibin mücadelesine ev sahibi ekip hızlı başladı. 15’inci dakikada kazanılan serbest vuruşta Serbest vuruşta topun başına geçen Deniz Türüç, pasını yanındaki Pelkas’a aktardı. Yunan futbolcunun kaleyi cepheden gören bölgeden uzak mesafeden düzgün vuruşunda, yan direğe çarpan top ağlarla buluştu ve ev sahibi ekip 1-0 öne geçti. Golün ardından baskısını sürdüren Başakşehir, dakikalar 24’ü gösterirken bir tehlike daha üretti. Deniz Türüç’ün sağdan savunma arkasına derinlemesine pasına hareketlenen Davidson kaleciyi de geçerek topu ağlara gönderdi. Yardımcı hakem ofsayt bayrağı kaldırdı ancak VAR’dan gelen uyarının ardından Mert Güzenge orta noktayı gösterince maçta fark ikiye yükseldi. Bu golün santrasının hemen ardından Başakşehir farkı üçe yükseltmeye yaklaştı. Figueiredo’nun pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Deniz Türüç’ün şutunda kaleci Gianniotis’ten seken topla buluşan Figueiredo kaleyi yokladı ancak şutu savunmadaki Yasin Özcan çizgiden çıkardı. Mücadelede soyunma odasına 2-0’lık skorla gidildi.

İkinci devreye deplasman temsilcisi etkili girdi. 47’de Sol kanattaki Ngoy ortasıyla kale sahası içinde topla buluşan Ben Ouanes gelişine vuruşta topu filelere gönderip farkı bire indirdi. Mücadelede dakikalar 69’u gösterirken ev sahibini rahatlatan gol geldi. Merkezde topla buluşan Figueiredo’nun savunma arkasına gönderdiği pasla buluşan Davinson karşı karşıya pozisyonda tek vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturup skoru 3-1’e getirdi. Maçta normal sürenin son anlarına girilirken Başakşehirli Lima sol taç çizgisinde topu sürdükten sonra ceza sahasına yerden ortaladı. Kale sahasına iyi koşu yapan Kemen’in penaltı noktası civarından gelişine şutunda top filelere gitti ve skor 4-1’e geldi. Mücadelenin kalanında başka gol olmayınca karşılaşmadan galip ayrılan taraf 4-1’lik skorla Başakşehir oldu.

Bu sonuçla ev sahibi ekip puanını 55’e yükseltip dördüncü sıraya yerleşti. Kasımpaşa ise 49 puanla yedinci sırada kaldı.

Hentbol Kadınlar Türkiye Kupası’nda şampiyon Konyaaltı Belediyespor

Yalıkavak’ı 30-21’le geçen Konyaaltı Belediyespor Türkiye Kupası’nın sahibi oldu.

Kadınlar hentbolda Türkiye Kupası finali heyecanı yaşandı. Dörtlü final organizasyonu sonucu şampiyonluk maçı oynama hakkı kazanan Yalıkavak ve Konyaaltı Belediyespor, Ankara’daki Yaşar Sevim Hentbol Salonu’nda karşılaştı. Mücadeleden 30-21’lik skorla galip ayrılan Antalya temsilcisi Konyaaltı Belediyespor Türkiye Kupası’nın sahibi oldu.

Karşılaşma sonrası düzenlenen törende final maçının en iyi oyuncusu seçilen Konyaaltı Belediyespor’un kalecisi Sevilay İmamoğlu Öcal’a en iyi oyuncu ödülü takdim edildi. Kupa töreninde ikinci olan Yalıkavak oyuncularına madalyalarını da, şampiyonluk yaşayan Konyaaltı Belediyespor takımına kupasını da Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç verdi.

Türk Telekom play-off umutlarını diri tuttu

Türk Telekom, evinde ağırladığı Darüşşafaka’yı 90-71 mağlup etti.

Basketbol Süper Ligi’nin 30’uncu ve son haftasında Türk Telekom, Ankara’da konuk ettiği Darüşşafaka’yı 90-71’lik skorla mağlup etti. Bu sonuçla ligdeki 14’üncü galibiyetini elde eden başkent temsilcisi sekizinci sıraya yükseldi. Türk Telekom play-off’a kalabilmek için eksik maçları bulunan Büyükçekmece ve Bursaspor’un kalan maçlardan yenilgiyle ayrılmasını bekleyecek. Bursaspor kalan iki maçında Anadolu Efes ve Fenerbahçe’yle oynayacak. Büyükçekmece’nin kalan son maçı da ligi ikinci sırada bitirmesi garanti olan Fenerbahçe’yle.

Aynı gün oynanan diğer maçta Merkezefendi Belediyesi’yle Bahçeşehir Koleji Denizli’de karşılaştı. Mücadele ev sahibi ekibin 86-75’lik galibiyetiyle sonuçlandı. Bu sonuçla Merkezefendi ligi 12 galibiyet, 18 mağlubiyetle noktaladı. Bahçeşehir Koleji de aynı galibiyet sayısıyla play-off’un dışında kaldı.

Darius Morris hayatını kaybetti

33 yaşındaki eski NBA oyuncusu Darius Morris yaşamını yitirdi. Michigan Üniversitesi çıkışlı oyuncu 2011 yılında Los Angeles Lakers formasıyla NBA’e adım atmış ardından Philadelphia 76ers, Los Angeles Clippers, Memphis Grizzlies ve Brooklyn Nets gibi takımların da formasını giymişti. Ardından 2019-20’de Rusya’nın Enisey ekibine gelen Morris, aynı sezon Gravelines forması da giydikten sonra profesyonel basketbol kariyeri sona erdi. TMZ, oyuncunun Los Angeles’ta ölü bulunduğunu yazarken ölüm nedenine yer verilmedi.

PSV, Hollanda Ligi şampiyonu

PSV, Hollanda Ligi’nde 25. kez şampiyon.

Hollanda’da son 3 haftaya 9 puan farkla önde giren PSV, Sparta Rotterdam’ı 4-2 mağlup etti ve şampiyon oldu. Rotterdam’da 8. dakikada Metinho takımını öne geçirdi. 19’da Bakari kendi kalesine attı durum 1-1 oldu. Bakayoko skoru 26’da 2-1’e getirirken Olivier Boscagli’nin 29’da kendi kalesini bulması sonucu durum 2-2 oldu. PSV’yi rahatlatan gol yine Boscagli’den geldi. Ev sahibi 67’de öne geçti, 78’de Jordan Teze şampiyonluğun kapısını araladı. PSV maçı 4-2 kazandı ve 87 puana yükselerek bitime iki hafta kala en yakın takipçisi Feyenoord önünde şampiyonluğunu ilan etti. 2017-18 sezonundan bu yana ilk defa şampiyon olan ekip toplamda 25. zaferini elde etti.

Krunoslav Simon: Mijatovic harika bir hamle

Krunoslav Simon’dan Mijatovic açıklaması.

Anadolu Efes’in iki kez EuroLeague şampiyonu olan süreçteki önemli oyuncularından Krunoslav Simon, kulübün koç tercihiyle alakalı konuştu. Efes, Erdem Can’la yollarını ayırdıktan sonra anlaştığı Tomislav Mijatovic’le iki senelik sözleşme imzalamıştı. Simon “Harika bir hamle. Anadolu Efes’i kimse Tomislav Mijatovic’ten daha çok sevmiyor, kimse bu kulübe onun kadar aidiyet duymuyor. Her şeyden önce kendisi benim dostum ve daha sonrasında koçum. Şu ana kadar takım için elinden gelenin en iyisini yaptı ve mümkün olan en büyük şekilde kendisini göreve adadı. Artık başantrenör olmuşken bu adanmışlığın daha da yüksek seviyede olmasını bekliyorum” değerlendirmesini yaptı.

44 numaralı forması kulüp tarafından emekli edilen Simon “Anadolu Efes ve Fenerbahçe için şampiyonluk çok önemli. Türkiye’de nasıl bir rekabet olduğunu biliyorsunuz. Maalesef Anadolu Efes çok geç uyandı. Aslında Mijatovic başantrenörlüğe getirildiğinde uyandılar. Ciddi bir sonuç almak için de bu yetmedi. Şimdi odakları, Türkiye şampiyonluğu. Gerçekten iyi bir şansları var. İyi bir kimya yakaladılar ve Fenerbahçe’den daha çok dinlenmiş olacak. Ben Fenerbahçe’nin Final Four oynamasını bekliyorum ve Mijtaovic’in kulüp tarihine altın harflerle yazılacağını umuyorum” dedi. Simon “Sezon içerisinde takımın iyi entegre olmadığını ve kadronun iyi kurulmadığını söylemiştim. Dışarıdan baktığımda kimya iyi değildi. Oynadıkları oyun hiç iyi değildi. Mijatovic göreve geldiğinde başarı şansı olmayan, 15. sırada bir takımlardı. Dokuzunculuk için Mijatovic’e yalnızca müteşekkir olabilirler” dedi.

Halkbank pasörüyle yeniden anlaştı

Micah Ma’a ve Halkbank birlikteliği sürecek.

Efeler Ligi ekiplerinden Halkbank, ABD’li pasörü Micah Ma’a ile yeniden anlaştı. İki sezondur Ankara ekibinin formasını giyen oyuncu kariyerine Türkiye’de devam edecek. Geçtiğimiz sezonu Efeler Ligi şampiyonu olarak bitiren kulüpten yapılan açıklamada “Yeni sezon transfer çalışmalarını sürdüren kulübümüz son iki yıldır Halkbank forması altında mücadele eden Micah Ma’a ile yeniden anlaşma sağladı. Oyuncumuza tekrar hoş geldin diyor, yeni sezonda başarılar diliyoruz” dendi.

Trabzonspor’dan Trezeguet açıklaması

Trabzonspor geçtiğimiz akşam Samsunspor’a 3-1 mağlup oldu. Bu karşılaşmada Mısırlı yıldız Trezeguet sakatlanarak kenara geldi. Bordo mavili kulüpten oyuncunun sağlık durumuyla alakalı açıklama geldi. İşte o açıklama: “Futbol A Takımımızın Yılport Samsunspor ile oynadığı karşılaşma sırasında ağrı hissederek oyundan çıkan oyuncumuz Mahmoud Trezeguet’nin yapılan muayene ve MR görüntülemesi sonucunda sağ alt adalesinde (gastrosoleus kas grubu) yaralanma tespit edilmiştir. Oyuncumuzun tedavisine sağlık ekibimizce başlanılmıştır”

Ergi Kırkın’dan ilk Challenger şampiyonluğu

Milli tenisçi Ergi Kırkın Brezilya’da şampiyon oldu.

Milli tenisçi Ergi Kırkın, Brezilya Açık Tenis Turnuvası’nda şampiyonluğa ulaştı. Organizasyonun finalinde ev sahibi ülkeden Daniel Dutra da Silva’yla karşılaşan milli tenisçi rakibini 6-3 ve 7-5’lik setlerle 2-0 mağlup ederek kariyerinin en önemli tekler şampiyonluğunu elde etti. 25 yaşındaki milli sporcu bu zaferle ATP challenger seviyesinde turnuva kazanan dördüncü Türk tenisçi oldu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.