Sporda pazar, Türkiye’de maraton koşuları yapıldı

Sporda pazar günü dolu dolu geçti. İşte günün getirdikleri...

Spor 29 Eylül 2024
Sporda günün öne çıkanları.

Spor dünyasında pazar günü yine dolu dolu içerikleriyle gün yüzüne çıktı. İşte yaşananlar…

Modern Pentatlon Federasyonu başkanı Serhat Aydın oldu

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu’nda başkanlık seçimi gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığının konferans salonunda gerçekleştirilen 5. Olağan Genel Kurulu ve 6. Mali Genel Kurulu’ndaki seçime Serhat Aydın tek aday olarak girdi. Federasyona kayıtlı 118 delegeden seçime 114’ü katıldı. Oyların 113’ünü alan Serhat Aydın federasyonun yeni başkanı olurken bir oy geçersiz sayıldı.

Teşekkür konuşması yapan Aydın, “Aldığımız bu önemli bayrağı büyük özveriyle taşıyacağız. Modern pentatlonunu dünyadaki iyi ülkelerin seviyesine çıkartmak için çalışacağız” dedi. Serhat Aydın başkanlığındaki Türkiye Modern Pentatlon Federasyonunun yönetim kurulunda Büşra Aydın, Kazım Şahin, Recep Temel, Mehmet Alp Taş, Ümit Ozan, Mustafa Bilgiç, Erdal Yüksel, Tekin Polat, İbrahim Aydınlı ve Ömer Pınarlı yer aldı.

3. Uluslararası Kilikya Ultra Maratonu sona erdi

Mersin’de bu yıl üçüncü kez düzenlenen Uluslararası Kilikya Ultra Maratonu tamamlandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesince “Doğanın İçinde Tarihe Koş” sloganıyla dört parkurda düzenlenen 3. Uluslararası Kilikya Ultra Maratonu’nda 11 ülkeden 550 sporcu dereceye girebilmek için mücadele etti. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ndeki Korykos Antik Kenti’nin parçası olan Kızkalesi Sahili’nde başlayan maratonda sporcular 8 kilometrelik Korykos, 15 kilometrelik Elaiussa Sebaste ve 33 kilometrelik Kızkalesi parkurları ile 54 kilometrelik Kilikya Ultra Maratonu’nda performanslarını sergiledi. Katılımcılar, koşu sırasında Kızkalesi’nin yanı sıra Elaiussa Sebaste Antik Kenti, Kanlı Divane Ören Yeri ve “Adam Kayalar” kabartmaları gibi tarihi yerleri de gördü.
Yarışmaların ardından dereceye giren sporculara törenle ödülleri verildi.

Maratonda dereceye giren sporcular şunlar:
54 kilometre erkekler
1. Mustafa Dağdelen
2. Halil Eşgin
3. Veysi Güçkan

54 kilometre kadınlar
1. Zeynep Sayar
2. Yaren Demirdöğen
3. Özlem Doğan

33 kilometre erkekler
1. Koray Het
2. Şahap Dede
3. Engin Akkuş

33 kilometre kadınlar
1. Nazan Elçin
2. Bahar Özacar
3. Natalia Mamon

15 kilometre erkekler
1. Mesut Akpınar
2. Ramazan Çoban
3. Deniz Gülbeyaz

15 kilometre kadınlar
1. Nursel Karataş
2. Olga Bondareva
3. Songül Berikol

8 kilometre erkekler
1. Hasan Hüseyin Yüksel
2. Omar Alhaje
3. Sinan Şeker

8 Kilometre Kadınlar
1. Irina Vinogradskaia
2. Adina Vakhidova
3. Alona Benko

Uluslararası Gelibolu Maratonu sona erdi

Çanakkale’deki Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda düzenlenen 9. Uluslararası Gelibolu Maratonu’nu tamamlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çanakkale Valiliği, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Türkiye Atletizm Federasyonu ve GESTAŞ tarafından “Pes etmeyenlerin izinden” sloganıyla gerçekleştirilen maratona 21 ülkeden 3 bin 112 sporcu katıldı.

Organizasyon kapsamındaki 42 kilometrelik maraton koşusunda 89, 21 kilometrelik yarı maratonda 285, 10 kilometre koşuda ise 944 sporcu yer aldı. “1915 Saygı Koşusu” adı verilen 1,915 kilometrelik yarışta ise 1794 kişi mücadele etti.

Erkeklerde 42 kilometrelik maratonu 2 saat 31 dakika 32 saniyede tamamlayan Üzeyir Söylemez birinciliği elde etti. Hacı Sebahattin Çavga ikinci, Kamil İnak üçüncü oldu. Maratonu kadınlarda Bahar Gülenç Taşdelen 4 saat 2 dakika 9 saniyeyle birinci, Darine Litaief ikinci, Belgin Arı üçüncülükle tamamladı.

Organizasyonda Ümit Er, Batuhan Sağın, Özmen Yucak, Ece Calp, Yasemin Hamamcı, Nebahat Yılmaz, Bedri Şimşek, Andrii Oliinyk, Ahmet Tek, Dilara Baytaroğlu, Elif Erim ve Nur Aşkın dereceye giren isimler oldu. Kilitbahir köyündeki Namazgah Tabyası’nda düzenlenen törende dereceye girenlere ödülleri verildi.

Amedspor, Malatya deplasmanından üç puanı dört golle aldıAmedspor, Malatya deplasmanından üç puanı dört golle aldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.