Sporda pazartesi: Paralimpik Oyunları’nda kapanış töreni yapıldı

Sporda pazartesi günü yine dolu geçiyor. Paralimpik Oyunları'nda kapanış resmî olarak yapıldı. İşte günün öne çıkan spor gelişmeleri.

Spor 9 Eylül 2024
İşte spor dünyasında günün öne çıkanları.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nın kapanış töreni yapıldı. Stade de France’da şiddetli yağmura rağmen 80 bine yakın sporsever töreni takip etti. Kapanış töreninde Türk bayrağını para yüzmede iki altın madalya kazanan milli sporcu Umut Ünlü ile para masa tenisinde bronz madalya alan Kübra Korkut taşıdı.

Ülkeleri temsilen sporcular sahnenin etrafında kendileri için kurulan alanda oturdu. Her ülkeden bir kadın ve bir erkek sporcu kurulan platformdan ülkelerinin bayraklarıyla geçti.  Stadyumun ortasındaki elektronik müzik sahnesinde 24 sanatçı konser verdi. Işık ve havai fişek gösterilerinin yer aldığı tören renkli anlara sahne oldu. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un da kapanış törenini izlediği oyunlar paralimpik meşalenin söndürülmesiyle sona erdi. Uluslararası Paralimpik Komitesi’nin bayrağı 2028’de oyunlara ev sahipliği yapacak Los Angeles’a teslim edildi.

Paralimpik Oyunları sona erdi: Türkiye dünya 23'üncüsüParalimpik Oyunları sona erdi: Türkiye dünya 23’üncüsü

Atletizmde ENKA’nın sözü geçti

Süper Lig’de İzmir Atatürk Stadı’nda dün başlayan 2. kademe yarışları bugün tamamlandı. Kadınlar ve erkeklerde sekizer kulübün bulunduğu organizasyonda Türkiye’yi Paris Olimpiyatları’nda temsil eden atletler de yer aldı. Yarışlar sonucunda ENKA, kadınlarda ve erkeklerde ilk sırayı aldı. Kadınlarda iki kademe sonunda 300 puana ulaşan ENKA’yı 285,5 puanla Fenerbahçe ve 213,5 puanla Batman Petrolspor takip etti. Erkeklerde ise 291,5 puanlı ENKA birinci, 288 puana sahip Fenerbahçe ikinci ve 187 puana ulaşan Bursa Osmangazi Belediyespor üçüncü oldu. Ligde 7. ve 8. sırada kalan kadınlarda Seyhan Belediyespor ile Kırıkkale Olimpik, erkeklerde ise Konya Büyükşehir Belediyespor ile Kırıkkale Olimpik 1. Lig’e düştü.

Karşıyaka’nın yüzü gülüyor: Efes’i devirdiler

Çekişmeli maçta gülen İzmir temsilcisi oldu.

Antalya’da düzenlenen 17. TÜBAD Mehmet Baturalp Turnuvası’nın açılış maçında Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Karşıyaka, Anadolu Efes’i 83-78 yendi. Cosmos Sports Center’da oynanan müsabakanın ilk periyodu, 18-18 eşitlikle tamamlandı. Karşılaşmada devreye 38-33 üstün giren üçüncü periyodu da 62-54 önde geçen İzmir temsilcisi, müsabakadan da 83-78 galip ayrıldı. Karşıyaka’da Daron Russell 16 sayı ile oynarken maçın oyuncusu seçildi. Anadolu Efes’te 19 sayı bulan Daniel Oturu karşılaşmanın en skorer ismi oldu. Karşılaşma öncesi, Muğla’nın Datça ilçesinde dün otomobil çarpması sonucu hayatını kaybeden milli basketbolcu İlkan Karaman anıldı.

Yok artık Armand Duplantis: Sprinter rakibini 100 metre yarışında alt ettiYok artık Armand Duplantis: Sprinter rakibini 100 metre yarışında alt etti

Galatasaray’a Şampiyonlar Ligi yolunda Çek rakip

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde 2. eleme turu kura çekimi yapıldı. UEFA’nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre kura çekimi, İsviçre’nin Nyon kentinde gerçekleştirildi. Galatasaray Petrol Ofisi, Şampiyonlar Yolu’nda Çekya’nın Slavia Prag takımıyla eşleşti. Organizasyonun 2. eleme turunda ilk maçlar 18-19 Eylül, rövanş karşılaşmaları ise 25-26 Eylül tarihlerinde oynanacak. Bu turu geçen ekipler, Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalacak. UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde 2. tur eşleşmeleri şu şekilde oluştu:

Şampiyonlar Yolu

SKN St. Pölten (Avusturya)- ZNK Mura (Slovenya)

Benfica (Portekiz)-Hammarby (İsveç)

ZNK Osijek (Hırvatistan)-Twente (Hollanda)

Galatasaray-Slavia Prag (Çekya)

Roma (İtalya)-Servette (İsviçre)

Anderlecht (Belçika)-Valerenga (Norveç)

Vorskla Poltava (Ukrayna)-Celtic (İskoçya)

Galatasaray Kadın Futbol Takımı’nın Şampiyonlar Ligi yolundaki rakibi belli oldu.

Lig Yolu

Sporting CP (Portekiz)-Real Madrid (İspanya)

Juventus (İtalya)-Paris Saint-Germain (Fransa)

Paris FC (Fransa)-Manchester City (İngiltere)

Fiorentina (İtalya)-Wolfsburg (Almanya)

BK Hacken FF (İsveç)-Arsenal (İngiltere)

Türkiye 17 Yaş Altı Futbol Takımı, Azerbaycan’ı 4-0 yendi

Türkiye, iyi bir oyunla Azerbaycan’ı geçti.

Türkiye 17 Yaş Altı Futbol Takımı, Kocaeli’nin Darıca ilçesinde oynanan hazırlık maçında Azerbaycan 17 Yaş Altı Takımını 4-0 mağlup etti. Goller 11’de Hasan Turan, 45’te Yunus Azrak, 45+2’de Hasan Ege Akdoğan ve 88’de Mümin Barış Nazlı’dan geldi.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.