Sporda perşembe: Daum son yolculuğuna uğurlandı, Arteta’ya yeni sözleşme

Spor dünyasında önemli gelişmeler yaşandı. Arsenal'da teknik direktör Mikel Arteta'yla nikah tazelendi. Christoph Daum için Köln'de cenaze töreni düzenlendi. Türkiye Kupası'nda heyecan sürdü.

Spor 12 Eylül 2024
Sporda günün öne çıkanları.

Sporda perşembe günü Türkiye ve dünyada yaşanan yeni gelişmelerle oldukça yoğun geçti. İşte günün getirdikleri

Arteta’yla Arsenal arasında Katolik nikahı

Premier Lig ekiplerinden Arsenal’da teknik direktör Mikel Arteta’nın sözleşmesi yenilendi. Londra kulübünden yapılan açıklamada 42 yaşındaki İspanyol teknik adamla uzun süreli kontrat imzalandığı belirtildi.

Arteta Aralık 2019’da başına geçtiği Arsenal’da iki Community Shield (2020, 2023) ve bir FA Cup (2020) şampiyonluğu yaşamıştı. İspanyol çalıştırıcı sezon sonunda sona erecek sözleşmesinin uzatılmasına ilişkin yaptığı açıklamada “Oldukça gururlu hissediyorum. Çok heyecanlıyım. Gelecekte olacakları heyecanla bekliyorum. Bu kulüpte olduğum için çok şanslıyım. Şu ana kadar yaptıklarımızdan daha fazlasına ulaşmak istiyorum” şeklinde konuştu.

‘Topçular’ Mikel Arteta yönetiminde tüm kulvarlarda çıktığı 235 maçın 139’unu kazanarak yüzde 59 galibiyet oranı elde etti. Bu, kulüp tarihinde en az 50 müsabakaya çıkmış teknik adamlar arasında en yüksek oran olarak dikkati çekti.

Hüseyin Yücel’den Maccabi açıklaması: Maç İstanbul’da oynanacak

Hüseyin Yücel açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Hüseyin Yücel UEFA Avrupa Ligi’nde 28 Kasım’da İsrail ekibi Maccabi Tel Aviv’i konuk edecekleri maçla ilgili konuştu. Yücel “Lobisini yaptılar ama bizim dik duruşumuz sayesinde UEFA’ya başvuruları olmadı. Hiçbir aksilik olmadığı takdirde biz onları İstanbul’da misafir edeceğiz ve maç İstanbul’da oynanacak” dedi.

Beşiktaş Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar ile Çanakkale 1915 Beşiktaşlılar Derneğini ziyaretleri esnasında açıklamalarda bulunan Yücel “Bu sene var bir hayalimiz. Çok dillendirmek istemiyorum. Güzel start verdik ama kesinlikle ayaklarımız yere basıyor. Bulutların üzerinde uçmuyoruz. Nasıl başlarsa öyle gider derler. Önümüzde zorlu bir Trabzon deplasmanı var. Ondan da layıkıyla çıkıp yolumuza devam etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Daum’a son veda

Cenaze töreninde Beşiktaş, Fenerbahçe ve Bursaspor’un bayrakları da yerlerini aldı.

Geçenlerde hayatını kaybeden Christoph Daum için Köln’deki RheinEnergie Stadyumu’nda cenaze töreni düzenlendi. Türk ve Alman taraftarların tribünde yerlerini aldığı cenaze merasimine Fenerbahçe başkanı Ali Koç da katıldı. Daum’un cenazesinde Türkiye’de görev aldığı Beşiktaş, Fenerbahçe ve Bursaspor’un bayrakları da yer aldı.

Ali koç cenaze töreni için Köln’deki stadyumda yerini aldı.

‘Kupa’da birinci tur sona erdi

Türkiye Kupası’nda birinci tur eşleşmeleri oynanan iki maçla tamamlandı. Bingölspor’u 2-0 yenen Elaziz Bld. ve Vitraspor deplasmanında 1-0 galip gelen Bursaspor tur atlayan son iki takım oldu.

Kupada ikinci turun kura çekimi 17 Eylül Salı günü Riva’da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştirilecek ve saat 14.00’te başlayacak kura çekimine, TFF ve kulüp yetkilileri katılacak. İkinci eleme turu tek maç eleme usulüne göre oynanacak, turu geçen ekip adını üçüncü eleme turuna yazdıracak. Bu turda 64 takım mücadele edecek ve 32 ekip bir üst tura yükselecek.

Hacıosmanoğlu'nun sözü havada kaldı: Beşiktaş'a yasakHacıosmanoğlu’nun sözü havada kaldı: Beşiktaş’a yasak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.