Sporda perşembe gündemi

Futboldan boksa ondan basketbola kadar birçok branşta önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. İşte sporda perşembe gününün öne çıkan haberleri...

Spor 30 Mayıs 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Sporda perşembe gününün öne çıkanları...

Tayland’da düzenlenen 2. Dünya Olimpiyat Kota Elemeleri’nde milli boksör Mücahit İlyas, İsrailli rakibi Yan Zak’ı yendikten sonra ringde Filistin’e destek mesajı verdi. Türkiye Boks Federasyonundan alınan bilgiye göre, 92 kiloda ringe çıkan Mücahit, İsrailli rakibini üstün bir oyunla 5-0 yenerek adını son 16 turuna yazdırdı. Maçı kazandıktan sonra boks eldivenlerini çıkaran Mücahit, elindeki bandajlarda yazan “FreeGazze” yazısını kameralara göstererek Filistin’e destek verdi.

Red Bull’dan İngiliz futboluna adım

Başta Avrupa olmak üzere dünyanın dört bir yanında futbol kulüplerine yatırım yapan Red Bull, İngiliz futboluna da adım attı. Özellikle Red Bull Salzburg’da yetişen sporcuların Avrupa’nın büyük kulüplerine pazarlandığı projenin en büyük ayağı Bundesliga’da başarılı sonuçlar alan Red Bull Leipzig olarak dikkat çekiyordu. Şampiyonlar Ligi seviyesine kadar yükselen ve heybesinde Julien Nagelsmann gibi şimdinin Alman Milli Takımı teknik direktörünü de bulunduran Red Bull Leipzig kıta çapında ses getirdi. Gelen yeni bilgilere göre Red Bull, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Leeds United’dan ufak bir hisse alarak İngiliz futboluna giriş yapıyor. Championship’te mücadele eden Leeds’in gelecek sezon forma göğüs sponsoru Red Bull olacak. Enerji içeceği devinin ileride kulübün çoğunluk hissesini almak için harekete geçip geçmeyeceği henüz bilinmiyor.

Beşiktaş ve Salih Uçan anlaşmaya vardı

Geçtiğimiz günlerde Beşiktaş’taki durumuyla ilgili sitem içerikli bir röportajı basında yer alan, devamında bu söylemleri yalanlayan Salih Uçan ve Beşiktaş arasında sözleşme uzatma yolunda anlaşma sağlandı. Siyah-beyazlıların asbaşkanları Mete Vardar ve Onur Göçmez, yaptıkları görüşmede 2021-2022 sezonundan bu yana Beşiktaş’ta forma giyen milli oyuncuyla tüm şartlarda anlaşma sağladı. Salih Uçan’ın birkaç gün içinde Beşiktaş ile yeni sözleşme imzalayacağı öğrenildi. Mete Vardar yaptığı açıklamada, “Yeni sezonun ilk anlaşmasını Salih ile yaptık. Her iki taraf için de hayırlı olsun” dedi.

Kazımcan Ankaragücü’ne veda etti

Kazımcan’dan Ankaragücü’ne veda.

Devre arasında Galatasaray’dan Ankaragücü’ne kiralanan Kazımcan Karataş başkent ekibine veda etti. 21 yaşındaki sol bek, “Sizlerle geçirdiğim bu kısa ama mücadele dolu yolculuğun sonu. Maalesef ligi istediğimiz şekilde bitiremedik ancak bu büyük camianın her zaman ait olduğu yere, Süper Lig’e döneceğinden hiç şüphem yok. Her koşulda takımının yanında olan Ankaragücü taraftarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı. Kazımcan Karataş’ın Galatasaray ile 2027’ye kadar sözleşmesi bulunuyor. Genç sol bek, Ankaragücü ile Süper Lig ve Türkiye Kupası’nda toplam 12 maça çıkıp 622 dakika süre aldı.

Edinson Cavani milli takımı bıraktı

Dünya futbolunun yakın dönemdeki en özel golcülerinden biri olan Uruguaylı Edinson Cavani 37 yaşında milli takımı bıraktığını açıkladı. Arjantin takımlarından Boca Juniors’ta top koşturmayı sürdüren Cavani sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada bugüne kadar destek veren herkese teşekkür etti. Uruguay Milli Takımı’nın formasıyla 136 maçta 58 gol atan Cavani, Luis Suarez’in (68) ardından ülkesinde tüm zamanların en golcü ikinci ismiydi. Cavani, milli takımla 2011 yılında Amerika Kupası şampiyonluğu yaşamıştı.

Danimarka’nın EURO kadrosu açıklandı

Nelsson Danimarka kadrosunda yer aldı.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda mücadele edecek ekiplerden Danimarka’nın kadrosu açıklandı. C Grubu’nda Slovenya, Sırbistan ve İngiltere’yle kozlarını paylaşacak Danimarka’nın kadrosunda Galatasaray forması giyen savunmacı Victor Nelsson da yer aldı. İleri uçta Rasmus Hojlund yer alırken orta sahada da Sporting’den Morten Hjulmanda ve Pierre Emile Hojbjerg yer aldı. Geçtiğimiz Avrupa Şampiyonası’nın ilk grup maçında kalbi durması sonrası uzun süre futboldan uzak kalan ve ardından dönen Christian Eriksen de milli takımın kadrosunda olacak. Milan’dan ayrıldığını açıklayan kaptan Simon Kjaer da ekibe liderlik edecek.

Kaleciler: Schmeichel, Ronnow, Hermansen  

Defanslar: Nelsson, Christensen, Kjaer, Bah, Andersen, Vestergaard, Maehle, Kristensen, Kristiansen  

Orta Sahalar: Eriksen, Jensen, Delaney, Hjulmand, Hojberg, Norgaard.  

Forvetler: Poulsen, Dreyer, Damsgaard, Larsen, Wild, Skov Olsen, Dolberg, Hojlund.

Unrivaled çok yakında geliyor

WNBA yıldızları Breanna Stewart ve Napheesa Collier tarafından kurulan altı takımlı 3’e 3 profesyonel kadın basketbol ligi, lig Unrivaled, profesyonel kadın takım sporları tarihinde en yüksek ortalama maaşı ödeme rekorunu kırmaya hazırlanıyor. Ligde yer alacak önemli sporcuların imzaları yakında duyurulacak. Yeni lig ilk sezonuna ccak ayında başlayacak ve WNBA sezonunun tersi olan kış mevsiminde gerçekleşecek. Ligde yer alacak ilk 30 oyuncu aynı zamanda ligde hisse sahibi olacak. 2022-23 sezonunun ikinci kısmını Fenerbahçe’de geçiren Breanna Stewart EuroLeague ve Süper Lig şampiyonlukları yaşamıştı. Napheesa Collier da geçen sezon Fenerbahçe’de forma giyip aynı başarılara uzanmıştı.

Daçka’nın yeni koçu Josh King

Basketbol Süper Lig ekiplerinden Darüşşafaka, koçluk görevine Josh King’in getirildiğini duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada ” Kulbümüz en son Bundesliga takımlarından Riesen Ludwigsburg’u çalıştıran Josh King ile baş antrenör olarak anlaştı. Basketbol kariyerine East CarolinaUniversity’de başlayan Josh King, ilk olarak NCAA’de Vassar College’da yardımcı antrenör olarak görev yaptıktan sonra, North Carolina Greensboro Üniversitesi ve Güney Florida Üniversitesi’nde de yardımcı antrenör olarak çalıştı. Josh King 2018-2021 yılları arasında Almanya’nın MHP Riesen Ludwigsburg takımında yardımcı antrenör olarak görev yaptı. 2021-22 sezonunda ise Çek Cumhuriyeti’nin USK Prague takımının baş antrenörlüğünü yaptıktan sonra MHP Riesen Ludwigsburg’a dönerek baş antrenör olarak göreve başladı. 2022-23 sezonunda takımına Almanya Ligi’nde yarı final, 2023-24 sezonunda da çeyrek final oynatan Josh King, aynı sezonda da takımına BCL’de çeyrek final oynatma başarısı gösterdi. Baş antrenörümüz Josh King’e Daçka ailesine hoş geldin diyor, başarılar diliyoruz.” sözlerine  yer verildi.

Aklanan Scheffler yaşananları unutmak istiyor

Golfün bir numarası Scottie Scheffler, 17 Mayıs tarihinde PGA Şampiyonası’nın ikinci günü öncesi tutuklanmıştı. Ölümlü bir trafik kazası mahallinde polisin dur ihtarına rağmen arabasını süren ardından arabadan indikten sonra tutuklanan Scheffler hakkında soruşturma başlatılmıştı. Yıldız sporcu bir polis memuruna ikinci dereceden saldırı, üçüncü dereceden suç teşkil eden zarar verme, dikkatsiz araç kullanma ve bir memurun trafik işaretlerini dikkate almamakla suçlanmıştı. Jefferson Bölge Savcısı Mike O’Connell, delilleri inceledikten sonra Scheffler’ın eylemlerinin “herhangi bir suçun unsurlarını karşılamadığını” ve Scheffler’ın olayın “büyük bir yanlış anlaşılma” olduğu yönündeki iddiasını “doğruladığını” söyledi. Scheffler da yaptığı Instagram paylaşımında “Daha önce de belirttiğim gibi, bu talihsiz bir yanlış anlaşılmaydı. Memur Gillis’e karşı hiçbir kötü niyet beslemiyorum. Bu olayı geride bırakıp hayatıma devam etmek istiyorum ve umarım o da aynısını yapar. Polis memurlarının zor bir işi var ve ben onlara büyük saygı duyuyorum. Bu, kaotik bir durumda yaşanan ciddi bir iletişimsizlikti.” dedi. 27 yaşındaki sporcunun avukatı da müvekkilinin herhangi bir karşı dava açmayacağını ve dosyanın kapanması sonrası kariyerine odaklanacağını belirtti.

Golfün bir numarası Scottie Scheffler polisin uyarısına uymadı, tutuklandıGolfün bir numarası Scottie Scheffler polisin uyarısına uymadı, tutuklandı

Usyk ve Fury arasındaki rövanş aralık ayında

Suudi Arabistan’ın genel eğlence otoritesi başkanına göre, tartışmasız ağır sıklet şampiyonu Oleksandr Usyk ve Tyson Fury 21 Aralık’ta rövanş maçında karşılaşacak. Usyk, 18 Mayıs’ta Fury’yi farklı bir skorla yenerek dört kemer döneminin ilk tartışmasız şampiyonu olmuştu. Rövanş maçının Ekim ayında yapılacağı söyleniyordu ancak Turki Alalshikh tarihin Aralık ayına ertelendiğini söyledi. Alashikh, X’te “Dünya yine tarihi bir dövüş izleyecek. Boks hayranlarına olan bağlılığımız devam ediyor. Umarız keyif alırsınız.” dedi. 1999’da Lennox Lewis’ten bu yana ilk tartışmasız ağır sıklet şampiyonu olan Usyk, bu ayın başlarında Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde yaptıkları dövüşte WBA, WBO ve IBF koleksiyonuna Fury’nin WBC kemerini de ekledi. 37 yaşındaki Ukraynalı profesyonel dövüşlerinin 22’sini de kazandı.

Alashikh rövanş maçı için bir yer ismi vermedi ancak “Riyad Sezonu sırasında” gerçekleşeceğini belirtti. Riyad Sezonu, 2019’daki lansmanından bu yana her kış düzenlenen ve bir dizi yüksek profilli boks etkinliğine ev sahipliği yapan bir eğlence festivali. Müsabaka, 35 yaşındaki Britanyalı Fury’ye Usyk karşısında 16 yıllık profesyonel kariyerinde ilk kez yenilgiyi tattıktan sonra rövanş fırsatı verecek. IBF’in Usyk’i bir sonraki zorunlu rakibiyle karşılaşmayacağı için ringden çekmeyi planladığı rövanşta dört kemerin de masada olması pek olası değil. Ancak Usyk rövanş maçında kemerini elinde tutmak için bir “istisna” talep etti. IBF, BBC Sport’a “yönetim kurulunun” bu talebi görüşmek üzere toplanacağını söyledi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.