Sporda salı: Başakşehir’in maçına Karadağlı hakem

Sporda salı gününün gündemi dolu dolu. İşte birbirinden farklı branşlarda haber turu...

Spor 23 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Sporda günün öne çıkanları.

Sporda salı gününün getirdikleri yine oldukça yoğun. Başakşehir’in Avrupa ön eleme maçındaki hakemi belli oldu. Abdülkadir Bitigen de UEFA’dan görev aldı. Kerem Kazaz ise bir uluslararası başarı daha elde etti.

Başakşehir’in maçına Karadağlı hakem

Başakşehir’in UEFA Konferans Ligi 2. eleme turunda San Marino temsilcisi La Fiorita’yı ağırlayacağı müsabakayı Karadağ Futbol Federasyonundan Milos Boskovic yönetecek. UEFA’dan yapılan açıklamaya göre, 25 Temmuz Perşembe günü Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynanacak ve saat 20.45’te başlayacak müsabakada Boskovic’in yardımcılıklarını Nikola Radulovic ile Vladislav Radenovic yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi olarak ise Dalibor Vujisic görev alacak.

UEFA ayrıca FIFA kokartlı hakem Abdulkadir Bitigen’e Şampiyonlar Ligi ikinci eleme turunda Andorra’nın Santa Coloma ile Danimarka’nın Midtjylland takımları arasında oynanacak karşılaşmasında görev verdi.

Kerem Kazaz Letonya Rallisi’ni ikinci sırada tamamladı

Ralli pilotu Kerem Kazaz, Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) kapsamında düzenlenen Letonya Rallisi’ni ikinci sırada tamamladı. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonundan yapılan açıklamada, WRC3 kategorisinden yarışan 18 yaşındaki Kerem’in ekip arkadaşı Corentin Silvestre’yle dört gün süren yarışta 300 kilometrelik parkuru ikinci olarak bitirdiği ifade edildi. Letonya’daki WRC Masterlar Kupası’nda ise direksiyon başına geçen Uğur Soylu-Şener Güray ikilisinin üçüncü olduğu kaydedildi.

Ankaragücü ile Gençlerbirliği TSYD Kupası’nda karşılaşacak

1. Lig ekipleri MKE Ankaragücü ile Gençlerbirliği, 2 Ağustos Cuma günü Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi Kupası’nda karşılaşacak. TSYD Ankara Şubesi’nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin en fazla oynanan özel futbol turnuvası olan organizasyonda, başkentin iki ekibi 2 Ağustos’ta Eryaman Stadı’nda karşı karşıya gelecek. Karşılaşma saat 19.00’da başlayacak.
İlk 1967’de oynanan ve bu yol 57. kez düzenlenecek TSYD Ankara Şubesi Kupası’nın biletleri 26 Temmuz Cuma günü Passolig üzerinden satışa çıkacak.

Sanko’dan Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’ne sponsorluk desteği

SANKO Holding, Türkiye’yi uluslararası arenada temsil eden paralimpik sporculara destek olmak adına Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin ana sponsorluğunu üstlendi. Sponsorluk hakkında konuşan Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Toplumun iyiliğine ve güzel geleceğine katkıda bulunmak, en önemli önceliklerimizden biri. Sporun toplum üzerindeki pozitif etkilerinin farkında olarak, sporu ve sporcuları destekleyen proje ve faaliyetler yürütüyoruz. Ülkemizi dünyada başarıyla temsil eden sporcularımızı görmek bizi çok gururlandırıyor. Paralimpik sporcularımız da çok önemli mücadeleler veriyor. Onların çabasını takdir ediyoruz. Türkiye Milli Paralimpik Komitesi de, paralimpik sporcuların potansiyellerini sergilemeleri ve başarı elde etmeleri için önemli bir misyon üstleniyor” dedi.

SANKO Holding, TMPK ana sponsorluğunun yanı sıra Paris 2024 Paralimpik Oyunlarında yarışacak milli para masa tenisçi Merve Cansu Demir, milli para tekvandocu Seçil Er, milli para atlet Aysel Önder ve milli para atıcı Çağla Baş’a destek vermeye başlayacak.

İçki ve sigara kariyerini baş aşağı çevirdi!İçki ve sigara kariyerini baş aşağı çevirdi!Süper Kupa’da tribün dağılımı açıklandı

Galatasaray ve Beşiktaş arasında Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak Süper Kupa maçının tribün dağılımı belirlendi. Mücadelede Beşiktaş taraftarları Doğu ve Kuzey tribünlerinde yer alacak. Galatasaray taraftarları ise Batı ve Güney tribünlerinden karşılaşmayı takip edecek.

Trabzonspor’da Dragus için imza töreni düzenlendi

Dragus imzayı attı.

Trabzonspor, daha önce anlaşmaya vardığı Denis Dragus için imza töreni düzenledi. Törende konuşan Başkan Yardımcısı Yahya Karahasan, “Draguş kendisinden beklentimiz oldukça yüksek bir oyuncu. Birlikte güzel sezonlar geçirmeyi umuyoruz. Trabzonspor’a, Trabzon’a tekrar ‘hoş geldin’ diyorum. İnşallah burada çok mutlu olur” dedi. Rumen oyuncu bordo-mavili kulüpte 70 numaralı formayı terletecek.

Can Keleş: Teklif geldiği an iki kere düşünmedim

Yeni sezon transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, geride kalan sezonda Fatih Karagümrük formasını giyen kanat oyuncusu Can Keleş’i kadrosuna kattı. 22 yaşındaki futbolcu, siyah-beyazlı kulübün sosyal medya hesabına açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş’ın yeni transferi Can Keleş, transfer aşamasında dedesinin kendisine tavsiyelerde bulunduğunu aktararak, Dedem koyu Beşiktaşlı. Teklif de geldiği an ben de iki kere düşünmedim. Çok mutlu oldum. Dedemi dinledim. Ben de Beşiktaş’ı çok seviyorum. Ondan dolayı bu adımı atmak istedim” dedi.

Ronaldo’yu örnek aldığını söyleyen Can, “Küçüklüğümden beri her zaman Ronaldo’yu seviyordum. Belirli yaşa geldi. Halen bu seviyede yüzde yüzünü verebiliyor. Onu her zaman örnek alıyorum” şeklinde konuştu.

Küçükken hep 10 ya da 7 numaralı formayı giydiğini dile getiren Can, şunları kaydetti:

“Ama yaşım ilerledikçe kanatta oynadığımdan dolayı 7 numarayı aşırı seviyorum. Bana şans getiren bir numara. Eğer kısmet olursa 7 numarayı giymek istiyorum. Eğer olmazsa 77’yi giymek isterim. İki 7 daha iyi durur sırtımda.”

Aurelien Chedjou'dan Türkiye itirafı: Vergi yoktu, prim vardıAurelien Chedjou’dan Türkiye itirafı: Vergi yoktu, prim vardı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.