Sporda Salı günü mesaisi: Novak Djokovic yenildi, Can Uzun transfer oluyor

Salı gününde spor gündemi yine oldukça yoğun. Günün ilk sürprizi tenisten geldi. Novak Djokovic sürpriz bir yenilgiyle Indian Wells'e veda etti. Can Uzun için ise transfer iddiası ortaya atıldı.

Spor 12 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
İşte spor dünyasında salı gününün öne çıkanları.

Spor dünyasında Salı gününün öne çıkan haberler 10Haber’le sizlerle. Hem dünyada hem Türkiye’de yaşanan son gelişmeler. İşte futbol, basketbol, tenis ve diğer spor dallarında yaşananlar…

Djokovic’ten tarihi yenilgi

Indian Wells Masters Tenis Turnuvası’nda Novak Djokovic sahne aldı. Tek erkekler dünya sıralamasının zirvesinde bulunan Djokovic geçen hafta elemelerin son turunda David Goffin’e yenilen ancak Tomas Martin Etcheverry kuradan çekilince “şanslı kaybeden” olarak ana tabloya katılma hakkı kazanan İtalyan Luca Nardi’ye karşı korta çıktı. İki saat 17 dakika süren mücadele dünya sıralamasında 123’üncü basamakta bulunan İtalyan raketin 6-4, 3-6 ve 6-3’lük setlerle 2-1’lik galibiyetiyle sonuçlandı. Bu sonuçla büyük bir sürprize imza atıp Masters 1000 veya Grand Slam etkinliğinde Sırp tenisçi Novak Djokovic’i yenen tarihteki en düşük sıralamadaki oyuncu olan Nardi maçtan sonra şöyle konuştu: “Ne diyeceğimi bilemiyorum. Dün gece hayalini kuruyordum. Şimdi ise gerçek oldu.” Djokovic ise “Özellikle üçüncü sette harika tenis oynadığı için kendisini tebrik ediyorum. Ana tabloya ‘şanslı kaybeden’ olarak girdi, dolayısıyla gerçekten kaybedecek hiçbir şeyi yoktu, harika oynadı ve kazanmayı hak etti” dedi.

Can Uzun Frankfurt yolcusu

Can Uzun, Frankfurt için sağlık kontrolünden geçti.

Geçenlerde tercihini Türkiye A Milli Futbol Takımı’ndan yana kullanan, son olarak Nürnberg’in Magdeburg’u 1-0’la geçtiği maçta takımının galibiyet golünü atan Can Uzun Frankfurt için sağlık kontrolünden geçti. Alman yayın organı Bild’in haberine göre Pazartesi günkü sağlık kontrolünün ardından transferin resmileşmesi artık imzaya kaldı. Can için ödenecek bonservis bedelinin yaklaşık 10 milyon euro civarında olacağı iddia ediliyor. Can Uzun’un formasını giydiği Nürnberg’de sportif direktörlük görevini yürüten Dieter Hecking Can hakkında “Onu tutmak isteriz ancak ne yazık ki futbol dünyası farklı. Onu isteyen kulüplerin olduğunu tahmin edebilirsiniz” demişti.

Celta Vigo Benitez’le yollarını ayırdı

LaLiga ekiplerinden Celta Vigo deneyimli İspanyol teknik direktör Rafa Benitez’in görevine son verdi. 63 yaşındaki çalıştırıcı geçtiğimiz temmuz ayında takımının başına geçmişti. Vigo Benitez’le beraber 33 maçta 9 galibiyet, 9 beraberlik, 15 yenilgi aldı. Ekip son olarak Real Madrid deplasmanından 4-0 mağlup ayrılmıştı. Madrid’in dördüncü golüne Arda Güler imza atmıştı. Vigo bu yenilgiyle beraber 24 puanda kalıp 17. sıraya yerleşmişti. Küme düşme hattındaki Cadiz’le aralarında yalnızca iki puan fark var. Valencia, Liverpool, Chelsea, Napoli, Real Madrid, Newcastle United gibi Avrupa devlerini çalıştırmış Rafa Benitez böylece Everton’ın ardından da Vigo’da da aradığını bulamadı ve görevine sözleşme süresi dolmadan veda etti.

30 yaşındaki Otto Porter emekli oldu

Otto Porter kariyerini sonlandırdı.

NBA’de sürpriz bir emeklilik kararı gündeme bomba gibi düştü. Utah Jazz tarafından serbest bırakılan ve play-off’a gidecek takımlardan birine transfer olması beklenen Otto Porter emeklilik kararı aldı. 11 sezondur NBA’de ter döken oyuncu sakatlıkların bu kararı almasında etkili olduğunu açıkladı. 30 yaşındaki Porter “Geçtiğimiz 11 yılda, en büyük hayalim olan NBA’de oynama hayalini gerçekleştirme şansına sahip oldum. Bu hayalim, NBA şampiyonluğunu kazanmakla sona erdi! Ne yazık ki vücudum beklediğim seviyede oynamama izin vermiyor ve bu nedenle emekli olmaya karar verdim” dedi. 2013 NBA Draftı’nda Washington Wizards tarafından üçüncü sırada seçilen Porter Wizards dışında Chicago Bulls, Orlando Magic, Golden State Warriors ve Toronto Raptors gibi takımların formasını giydi. Son olarak Raptors’tan Jazz’e takaslanan oyuncu burada maça çıkmadan serbest bırakıldı. Porter 2021-22 sezonunda şampiyon olan Golden State Warriors kadrosunda önemli rol oynamıştı. Deneyimli isim 527 maçlık NBA kariyerinde 10.3 sayı, 4.9 ribaunt 1.5 asist ortalamaları yakaladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.