Sporda salı: Türkiye Kupası’nda eşleşmeler belli oldu

Sporda salı gününün getirdikleri bir kez daha dolu dolu. İşte günün öne çıkan gelişmeleri...

Spor 17 Eylül 2024
Sporda günün öne çıkanları.

Spor dünyasında salı günü yine yoğun bir gündem sundu. Türkiye Kupası’nda 2. tur eşleşmeleri netleşti. Milli cimnastikçi Ayşe Begüm Onbaşı eski takımına geri dönerken bir diğer olimpik cimnastik sporcusu Adem Asil açıklamalar yaptı. Sivasspor 1967’deki olaylarda yaşamını yitiren taraftarlarını andı. İşte günün öne çıkan gelişmeleri…

Türkiye Kupası’nda kuralar çekildi, eşleşmeler belirlendi

Türkiye Kupası’nda 2. eleme turu eşleşmelerinin kura çekimi Riva’da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştirilen törenle yapıldı. Kura çekimine TFF 1. Başkan Vekili Mecnun Otyakmaz, TFF 2. ve 3. Lig Kulüplerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Şahin, TFF Sportif İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Şepik ve TFF Protokol Direktörü Mustafa Baltacı ile kulüp başkanları ve temsilcileri katıldı.

Kupanın 2. turunda 1. eleme etabı sonucu atlayan 16 takımın yanı sıra 2. Lig’den 18, 3. Lig’den ise 30 olmak üzere toplam 64 takım sahaya çıkacak. Müsabakalar tek maç eleme usulüne göre 8, 9 ve 10 Ekim tarihlerinde oynanacak, galip gelen 32 takım üst tura yükselecek. Türkiye Kupası’nda eşleşmeler şöyle:

Türk Metal 1963-Pazarspor
Bulvarspor-İnegölspor
Kilis Belediyespor-Balıkesirspor
Kahramanmaraşspor-Çorluspor 1947
Ağrı 1970-Arnavutköy Belediyespor
Uşakspor-Bursaspor
Muğlaspor-Sarıyer
Niğde Belediyespor-68 Aksarayspor
Erciyes 38-Orduspor 1967
23 Elazığ FK-Polatlı 1926
Osmaniyespor FK-Diyarbekirspor
Bitlis Özgülderespor-Kelkit Hürriyetspor
Altay-Karaman FK
Karabük İdmanyurdu-Bursa Nilüfer FK
Giresunspor-Viranşehir Belediyespor
Tuzlaspor-Tire 2021 FK
Büyükçekmece Tepecikspor-Serik Belediyespor
Etimesgut Belediyespor-Şırnak Petrolspor
Fatsa Belediyespor-Silifke Belediyespor
Çayelispor-Yeşil Yalova FK
Fethiyespor-Düzce Cam Düzcespor
Amasyaspor FK-Bucak Belediye Oğuzhanspor
Nazillispor-Somaspor
Yozgat Belediyesi Bozokspor-Kırklarelispor Futbol
Ankara Demirspor-Eti Gübre Mazıdağı Fosfatspor
Adıyaman FK-Afyonspor
Artvin Hopaspor-Belediye Derincespor
Zonguldak Kömürspor-Kırıkkale Futbol
Beykoz İshaklı Spor Faaliyetleri-Mardin 1969
Küçükçekmece Sinopspor-Altınordu
Bayburt Özel İdarespor-Bergama Sportif Faaliyetler
Ergene Velimeşespor-Çankayaspor

Sivasspor’da 1967’deki olaylarda hayatını kaybedenler anıldı

Sivasspor 1967 yılında Kayseri’de oynanan maçtaki tribün olayları nedeniyle hayatını kaybeden taraftarlar için anma mesajı yayımladı. Kulübün sosyal medya hesabından yayımlanan mesajda “17 Eylül 1967’de Kayserispor ile Sivasspor’umuz arasında oynanan ve Türkiye futbol tarihinin en kara günlerinden biri olarak bilinen olaylarda hayatını kaybeden taraftarlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Ruhları şad olsun” dendi.

Ayşe Begüm Onbaşı yeniden Manisa Büyükşehir Belediyespor’da

Şampiyon cimnastikçi Ayşe Begüm Onbaşı eski kulübüne geri döndü.

Milli cimnastikçi Ayşe Begüm Onbaşı geçmişte de başarısı için ter döktüğü Manisa Büyükşehir Belediyespor’la tekrar sözleşme imzaladı. Düzenlenen törende konuşan Manisa Büyükşehir Belediyespor Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Turbil dünya ve Avrupa şampiyonu Ayşe Begüm Onbaşı’yı yeniden kulüp bünyesinde görmekten mutlu olduklarını söyledi. Turbil milli sporcuyla her zaman gurur duyduklarını belirterek “Bundan sonra da birçok başarıya imza atacak” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyespor’a döndüğü için mutluğunu ifade eden Ayşe Begüm Onbaşı da “Burada çok güzel başarılar elde etmiştim. Şimdi tekrar başarılar elde etmek için çalışacağız. Buradaki mantaliteyle verilen değer, gerçekten çok güzel ve çok kıymetli. Bir sporcu olarak bunları görebilmek çok büyük mutluluk” dedi. Ayşe Begüm Onbaşı, 27-29 Eylül’de İtalya’nın Pesaro kentindeki 18. Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek.

Devşirme cimnastikçi Adem Asil Türkiye’den aldığı destekle geldiği noktadan dolayı gururlu

Mısır asıllı Türk erkek artistik cimnastikçi ve millî takım sporcusu Adem Asil Türkiye’de kendisine sunulan imkan ve verilen destekle her gün hayaline biraz daha yaklaştığını söyledi. Mısır’ın İskenderiye kentinde doğan, ilk, orta ve lise eğitimimi burada alan Asil cimnastiğe İskenderiye’nin Semuh semtindeki askeri okula bağlı cimnastik merkezinde başladı. Asil başlangıçta hobi olarak başladığı bu sporda yükselerek Mısır Milli Takımı’na girmeyi başardı. Daha sonra ailesini Mısır’da bırakıp Türkiye’ye gelen Asil spor hayatında önemli değişimlere imza attı. Konya 2021 5. İslami Dayanışma Oyunları ile 2022 Akdeniz Oyunları’nda altın madalya kazanan, 2023’te Antalya’da düzenlenen 10. Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası’nda bireysel genel toplamda 84.965 puanla Avrupa şampiyonu, Türkiye’de de 2022 Barfiks ve 2024 halka aleti ve atlama masası kategorilerinde şampiyon olan Asil Türkiye’ye geldikten sonraki süreci ve ileriye dönük hedeflerini anlattı.

Asil 2017’de Ticaret Fakültesi’nin ilk sınıfında okurken eğitimine ve cimnastiğe Türkiye’de devam etmesi için teklif aldığını söyledi. Gelen teklif çok cazip olduğu için Türkiye’ye gittiğini, gördüğü destek ve ilginin daha büyük olduğunu ve bu teklifi almaktan ötürü mutluluk duyduğunu dile getiren Asil “Gerçekleştirmek istediğim bir hayalim vardı. Türkiye’deki imkanlar ve verilen destekle her geçen gün hayalime biraz daha yaklaşıyorum ve bu beni mutlu ediyor” dedi.

Artistik cimnastiğin kolay bir spor olmadığını, antrenörlere, ekipmanlara, finansmana ve psikolojik desteğe ihtiyaç duyulduğunu anlatan Asil şöyle konuştu:
“Bütün bunlar Türkiye’de var. Bütün imkanlar önüne serilirse ve sen de çalışırsan sonuç alırsın. Başarılı olmak isteyen herkesi destekliyorlar. Teknik ekip beni çok destekledi ve Türkiye’ye pek çok madalya getirebileceğime ve şampiyon olabileceğime inanmamı sağladı.” Asil Türk milli takımındakilerden gördüğü desteğe dikkati çekerek “Türk takımı adına daha çok madalya kazanmak istiyorum. Hedefim olimpiyatlarda madalya kazanmak. Küçükken ‘olimpiyatlarda madalya kazanmayı istiyorum’ desem bana gülerlerdi. Ama çalışırsan hiçbir şey imkansız değil” dedi.

Cimnastiğin destek ve uzun seneler süren antrenman gerektiren zor bir spor olduğunu vurgulayan Asil Mısır’da iken kendisini Ukraynalı antrenörünün desteklediğini ve onun sayesinde Türkiye’ye gittiğini söyledi. Ailesinin “başka bir ülkeye gitmek istediğini” söylediğinde hayalini gerçekleştirmesi için ona destek olduğunu aktaran Asil yedi yıl boyunca Mısır’daki ailesini hiç ziyaret etmediğini ve bu durumun onu biraz zorladığını dile getirdi. Türk milli takımına girdiğinden beri düzenlenen şampiyonalarda hep ilk üçe girdiklerini ve bu sayede kendisini kanıtlama fırsatı bulduğunu ifade eden Asil ileride Türk takımının antrenörü olmak da istediğini, bununla gurur duyacağını sözlerine ekledi.

Su topu Kadınlar Challenger Kupası’nda Türk ekiplerinin rakipleri belli oldu

Su topu Kadınlar Challenger Kupası’nda kuralar çekildi. Turnuvanın son şampiyonu İzmir Büyükşehir Belediyespor, Sırbistan’daki A Grubu’nda, Dalton Koleji Çekya’daki C Grubu’nda ve Galatasaray da Romanya’daki D Grubu’nda mücadele edecek. Gruplarını ilk 2 sırada bitiren takımlar, adlarını bir üst tura yazdıracak.
7-10 Kasım’da yapılacak grup müsabakalarının oynanacağı yerler ve takımlar şöyle:
A Grubu (Novi Sad-Sırbistan): İzmir Büyükşehir Belediyespor, Vojvodina (Sırbistan), Manchester City (İngiltere), Sliema ASC (Malta)
B Grubu: (Valetta-Malta): Sirens ASC (Malta), Jadran Split (Hırvatistan), SV Blau-Weiss Bochum (Almanya), Hapoel Emek Hayarden (İsrail)
C Grubu: (Strakonice-Çekya): Dalton Koleji, Zavk Mladost (Hırvatistan), AJF Strakonic (Çekya), Otter Swimming (İngiltere)
D Grubu: (Alba Iulija-Romanya): Galatasaray, Kızılyıldız (Sırbistan), Sporting Lizbon (Portekiz), SSV Esslingen (Almanya), CSM Unirea (Romanya)

Blatter ve Platini’nin duruşması Mart 2025’te görülecek

FIFA eski başkanı Sepp Blatter ile UEFA’nın eski başkanı Michel Platini’nin dolandırıcılık iddialarına ilişkin temyiz duruşması 2025 yılının mart ayında görülecek. Platini’nin avukatı Dominic Nellen’in Alman Haber Ajansı’na (DPA) yaptığı açıklamaya göre duruşma, 3-25 Mart tarihlerinde İsviçre’nin Basel kenti yakınlarındaki Muttenz’de özel bir temyiz mahkemesinde gerçekleştirilecek. Blatter ile Platini, haklarında “dolandırıcılık” ve “zimmete para geçirme” suçlamasıyla İsviçre’de açılan davada 2022’de suçsuz bulunmuştu. Savcılık, Blatter’i 2011’de Platini’ye yasadışı bir şekilde 2 milyon frank (2.3 milyon dolar) ödeme yapmakla suçlamıştı. Ancak bu paranın yasa dışı şekilde ödenmediğine karar verilmiş ve Michel Platini’nin dolandırıcılık iddiaları nedeniyle el konulan 2 milyon frangı geri alacağı bildirilmişti.

Altay Bayındır dert yandı: Tek isteğim oynamakAltay Bayındır dert yandı: Tek isteğim oynamak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.