Steiner 10 yılın ardından Haas’tan ayrıldı

Haas F1 Takım patronu Gunther Steiner sözleşmesinin bitiminin ardından takımla yollarını ayırdı. Steiner 10 senedir Haas'ın takım patronuydu.

Spor 12 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Haas'ta Steiner devri sona erdi.

Formula 1’de 2024 sezonu hazırlıkları hızla devam ederken bir ayrılık haberi geldi. Haas F1 takım patronu Gunther Steiner 10 sene sürdürdüğü görevinden ayrıldı. Takım sahibi Gene Haas konuyla alakalı yaptığı açıklamada “İleriye dönük olarak pist içi performanslarımızı geliştirmemiz gerektiği açıktı. Başarılar elde ettik, ancak bir kuruluş olarak daha geniş hedeflerimize ulaşmamıza yardımcı olacak sonuçlar elde etmek için tutarlı olmamız gerekiyor” dedi.  Steiner’in kontratının bittiği, Haas takımının kontratı uzatmama kararı aldığı belirtildi.

Yeni patron Komatsu

Haas yaptığı açıklamada “Ayao Komatsu’yu atamakla yönetimimizin merkezinde temel olarak mühendisliğe yer vermiş oluyoruz” dedi. Komatsu da ilk açıklamasında “Pist performansını artıracak bir yapı oluşturmayı dört gözle bekliyorum. Açıkçası son zamanlarda yeterince rekabetçi olamadık ve bu da hepimiz için hayal kırıklığı oldu” dedi. Komatsu 2016’dan bu yana Haas’ta çalışıyor.

Formula 1 İspanya'daki evini Madrid'e taşıyorFormula 1 İspanya’daki evini Madrid’e taşıyor

Başarı bir türlü gelmedi

Steiner uzun yıllardır takımın yüzüydü. Diğer birçok takımda bu görevi  pilotlar görürken Haas’ta gözler Steiner’in üzerindeydi. Netflix’te yayınlanan Drive To Survive isimli sezon özeti niteliğindeki seriler Steiner’in ününe ün kattı. 10 senelik görev sürecinde Michael Schumacher’in oğlu Mick Schumacher ve Nikita Mazepin gibi bazı eklemeleri dönem dönem tartışma konusu oldu.

Bir diğer tartışma konusu da Ferrari ile işbirliği halindeki Haas’ın araçlarında istikrarlı başarıyı sağlayamamasıydı. Geçen yıl markalar şampiyonasında sonuncu, 2022’de 10 takım arasında sekizinci, 2020’de sonuncu ve 2021’de dokuzuncu olmuşlardı.

Formula 1'de dominasyonun adı: Max VerstappenFormula 1’de dominasyonun adı: Max Verstappen

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.