Süleyman Hurma: Türkiye’de 3 kulüp ve diğerleri var

Fatih Karagümrük Kulübü Başkanı Süleyman Hurma, Türkiye'de futbolun adaletsiz bir şekilde işlediğini, üç büyük kulüple diğer kulüpler arasında uçurum açıldığını söyledi.

Spor 17 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Süleyman Hurma, hakemlerden kimsenin şikayet etmemesi gerektiğini anlattı.

Süper Lig ekiplerinden Fatih Karagümrük’ün başkanı Süleyman Hurma açıklamalarda bulundu. Hurma Türk futbolunun içinde bulunduğu durumu eleştirip “Türkiye’de maalesef 3 kulüp ve diğerleri var. Bizler onlara zevk versin diye oynuyormuşuz gibi bir muamele görüyoruz.” dedi. Hurma rakip takım yöneticilerinin söylemlerini “Bazen çıkıp rakip yöneticiler TV’lerde ‘stadı olmayan, tesisi olmayan takımlar var’ diyorlar. Sanırsın ki bunlara stadı babaları yapmış veya kendi öz sermayeleriyle yapmışlar.” diyerek eleştirdi.

Karagümrük’ün köklü bir kulüp olduğuna dikkat çeken başkan “1926’da kurulmuş bir kulübüz. Zaten bize tahsil edilecek yerler günün sonunda devletin olacak. Nasıl olur da Fatih Sultan Mehmet’in adını taşıyan Fatih Karagümrük’e onun hatırına verilmez. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konu hakkında 2 kere talimat verdi ‘yapın diye’… Napayım çocuk gibi Cumhurbaşkanına şikâyet mi edeyim.” sözlerini söyledi.

Karagümrük'ün çıkışı sürüyor... Son kurban SivassporKaragümrük’ün çıkışı sürüyor… Son kurban Sivasspor

“Ben bu oyunun müzisyeniyim”

Karagümrük’ün ligde kalıcı olması hakkında konuşan Hurma “Spor insanı olmasam çıktığımız gibi düşerdik. Biz bu oyunu biliyoruz. Sırrımız bu. Ben bu oyunun müzisyeniyim. Elimden piyanoyu alsanız bile bir teneke bulur çalarım. ama piyanosu olanlar bile ses çıkartamıyor bazen.” dedi.

“Hakemler konusunda kimse şikayet etmesin”

Türk hakemleri hakkında da konuşan Hurma “Anadolu takımları hakemler karşısında tarihte hiçbir dönem geçen sene ezildiği kadar ezilmedi. Vicdanları kanatmaya başladı. Ama biz bunu istiyoruz. Kimse şikayet etmesin. Medyadaki yorumcu istiyor, stada 50 bin kişi geliyor, her pozisyonda hakeme baskı yapıyor. Oyuncu her pozisyonda hakemi aldatmaya çalışıyor. Teknik kadrolar her pozisyonda hakemi baskı altına almaya çalışıyor. Toplum ne istiyorsa hakemler de onu yapıyor. Kim çok bağırırsa ve kim güçlüyse karşılık buluyor. Benim öyle maçlarım var ki rakip oyuncunun annesi bile dayanamaz. O yönetse 30. dakikada sahadan çıkarır. Hepimiz bu adaletsizliği istiyoruz, hakemlere kızmayın yani.” şeklinde konuştu.

Hakemlerin sağlık raporunda soru işaretleriHakemlerin sağlık raporunda soru işaretleri

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.