Sultanlar Teksas’a 3. gitti, çeyrek finalde İtalya’yla eşleşti

Milletler Ligi Eleme maçları 3. etap son mücadelesinde Hırvatistan’la karşılaşan Türkiye, rakibini 3-0’la geçti. Filenin Sultanları elemeleri 3. sırada tamamladı. Ekibimiz, çeyrek finalde elemeleri 6. bitiren İtalya ile eşleşti.

Spor 2 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Sultanlar, Hırvatistan'ı set vermeden geçti.

Filenin Sultanları, Teksas’taki finallere katılmayı garantilediği Milletler Ligi’ndeki 3. etap son maçına Hırvatistan karşısında çıktı. Aynı anda oynanan karşılaşmada Polonya’nın Kore’yi 3-0 geçmesiyle liderliğini garantilemesi, millilerin etap mücadelelerini 3. bitirdiği anlamına geliyordu.

Karşılaşmaya iyi başlayan taraf Sultanlar oldu. Hırvatistan hücum sayısı bulmakta zorlandı. Ebrar Karakurt’un iyi performansı ve Aslı Kalaç – Eda Erdem ikilisinin etkili oyunuyla fark yaratan Sultanlar, Saliha Şahin’in öne çıktığı setin sonunda rakibine 25-14 gibi farklı üstünlük sağladı.

Ebrar Karakurt'un Gülşen paylaşımı ortalığı karıştırdıEbrar Karakurt’un Gülşen paylaşımı ortalığı karıştırdı

İkinci set, ilk setin aksine Hırvatların iyi başladığı ilk bölüme sahne oldu. Damalılar 4-1’le öne geçti. Hırvatlar skoru 11-5’e kadar getirdi. Bu andan itibaren Aslı Kalaç ve Hande Baladın devreye girdi, Sultanlar rakibine karşı 16-15’le üstünlük sağladı. Ancak Hırvatistan setten kopmadı. Mihaljevic’in sayıları rakibi 22-21 öne taşıdı. Bu andan itibaren oyuna dahil olan Ebrar Karakurt, üst üste aldığı 3 sayıyla beraber millileri yeniden öne geçirdi. Sete noktayı koyan isim yaptığı blokla Yasemin Güveli oldu ve 25-23’lük skorla durum 2-0’a geldi.

Son sete bu kez daha iyi başlayan taraf Türkiye oldu. İlk bölümde farkın açılmasının ardından servislerde sorun yaşayan Hırvatistan farkı azaltamadı. Ebrar Karakurt’un da etkili oyununu sürdürmesiyle beraber Sultanlar takip mesafesini korudu. Setin son bölümüne 21-15’le 6 sayı önde giren milli takımdı. Türkiye, Ebrar Karakurt’un ace sayısıyla beraber maçı noktaladı ve sahadan 3-0 galip ayrılmayı başardı. Ebrar maçı 15 sayıyla tamamlarken, Hande de 11 sayı üreterek galibiyette etken oldu.

17 yaşındaki voleybolcu Miray Karasu hayatını kaybetti17 yaşındaki voleybolcu Miray Karasu hayatını kaybetti

Milliler böylelikle Tayland etabını 3 galibiyet ve 1 mağlubiyet, toplamda ise 9 galibiyet ve 3 mağlubiyetle turnuvanın bu kısmını 3. sırada tamamladı. Sultanların rakibi, günün kalan kısmında oynanan maçların sonucuna göre belli olacak. Elemeleri 6. sırada bitiren takım Teksas’taki finallerde Filenin Sultanları’nın rakibi olacak.

Çeyrek finalde rakip İtalya

Günün diğer maçlarının ardından Sultanlar’ın çeyrek finaldeki rakibi son şampiyon İtalya oldu. İtalya’da şampiyonluğun en büyük mimarlarından dünyaca ünlü yıldız Paola Egonu, geçtiğimiz ekim ayında milli takımı bıraktığını açıklamıştı ve bu yaz İtalya kadrosunda yer almadı. Sultanlar İtalya’yı geçmesi halinde yarı finalde ABD – Japonya eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Diğer iki çeyrek final eşleşmesinde Brezilya ile Çin, Polonya ile Almanya kozlarını paylaşacak. 13-17 Temmuz tarihleri arasında oynanacak maçlara Amerika’nın Teksas eyaletinin Arlington kenti ev sahipliği yapacak.

Hırvatlar düştü

Bu sonuçla beraber Hırvatistan, Challenger Kupası’na düştü. Hırvatlar, 26-30 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek Challenger Kupası’nda Kolombiya, Fransa, Kenya, Meksika, Ukrayna, İsveç ve Vietnam’la mücadele edecek. Ferhat Akbaş’ın öğrencileri burada şampiyon olmaları halinde Milletler Ligi’nde oynamaya devam etme hakkı elde edecek.

Milli Takım gerçeği: Hepsinin farklı işi var!Milli Takım gerçeği: Hepsinin farklı işi var!

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.