Sultanların geri dönüşü yarım kaldı

Milletler Ligi'nde Türkiye 2-0 yenik duruma düştüğü maçta 2-2'yi yakaladı ama final setinde Japonya'ya boyun eğdi.

Spor 29 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Filenin Sultanlanı 3 puan daha alırsa final grubunu garantileyecek.

Filenin sultanları Milletler Ligi’nin Tayland ayağında ilk sınavını Japonya’ya karşı verdi. Dinlenmesi için kadroya alınmayan Küba asıllı milli oyuncu Melissa Vargas’ın yokluğunda topu öldürmekte zorlanan Türkiye, rakibine 3-2 yenildi.

Uzaklarda doğdular, 'Bizim çocuklar' oldularUzaklarda doğdular, ‘Bizim çocuklar’ oldular

İlk iki setin senaryosu birbirine çok benzerdi. Oyun, 20’li sayılara kadar berabere geldi. Setin sonunda daha az hata yapan Japonya iki seti de 25-23 almayı başardı. Üçüncü setle beraber Filenin Sultanları maça ağırlığını koydu. Türkiye üçüncü seti 25-21, dördüncü setiyse 25-16 kazandı. Karşılaşmanını final setine Japonya iyi başladı ve farkı açtı. 8-2’den sonra Türkiye farkı kapatmayı çalıştı ancak başarılı olamadı. Seti 15-9 alan Japonya maçtan 3-1 galip ayrıldı.

Bir hezimetin anatomisi... Periler niye sınıfta kaldı?Bir hezimetin anatomisi… Periler niye sınıfta kaldı?

Türkiye’ye 3 puan gerek

Karşılaşmadan 1 puanla ayrılan Türkiye’nin final grubunu garantilemek için 3 maçta 3 puan alması gerekiyor. Tayland, Brezilya ve Hırvatistan ile karşılaşacak Filenin Sultanları bu maçlardan birini 3-0 ya da 3-1 kazandığı anda ABD’de yapılacak final grubuna katılmayı garantileyecek. Filenin Sultanları, Milletler Ligi’ndeki onuncu maçında bugün 16.30’da Tayland ile karşılaşacak.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.