Süper Lig hakkında Olivier Ntcham: Boks antrenmanı yapmam gerektiğini hissettim

Süper Lig ekiplerinden Samsunspor'un 10 numarası Olivier Ntcham, hem takım hem de lig hakkında düşüncelerini aktardı. Ntcham ligde yaşananlarla ilgili esprili bir yanıt verdi.

Spor 3 Mayıs 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Ntcham Türk futbolunu değerlendirdi.

Süper Lig’de Karadeniz ekiplerinden Samsunspor forması giyen Olivier Nthcam, Hürriyet’in sorularını yanıtladı. Ntcham, uyum sürecinden bahsettiği açıklamalarında takımın hedefinin ligi ilk 10’da bitirmek olduğunu belirtti. Kamerunlu 10 numara farklı bir deneyim yaşamak istediği için Türkiye’yi seçtiğini anlattı. Şu ana kadar 24 Süper Lig maçında 6 gol atan Ntcham, Süper Lig’de bu sezon yaşanan şiddet olaylarını değerlendirdi.

Kamerunlu “Daha fazla boks antrenmanı yapmam gerektiğini hissettim.(gülerek) Gerçekten kötü bir histi çünkü futbolun imajı açısında iyi değil. Oyuncu olarak da takım olarak da bir taraftar olarak da böyle hareket etmemelisiniz. Çünkü bizi izleyen gençler var, stadyumda da gençler var. Yani futbol adına güzel bir imaj olduğunu düşünmüyorum. Türkiye için de tabii…” diye konuştu.

Galatasaray'da yılın sporcusu ödül töreni gerçekleştirildiGalatasaray’da yılın sporcusu ödül töreni gerçekleştirildi

Oyuncu, Celtic’ten ayrılma sebebini “Celtic’ten ayrıldım çünkü o zamanlar onlarla daha fazla kupa kazanamayacağımı düşündüm. Çünkü her şeyi kazandık. 2 sezonun ardından ya da 3, her şeyi kazandık, tüm kupaları… O zamanlar ayrılmak için doğru an olduğunu düşündüm. Ama bazı anlaşmazlıklar yaşadık çünkü onlar ayrılmamı istemiyordu, ben istiyordum. Sonuç olarak kötü düşüncelerle değil de kötü ilişkilerle ayrıldık. Günün sonunda bu futbol ve futbol bazen böyledir. Onlara en iyisini diliyorum ve oradayken de çok mutluydum” cümleleriyle anlattı.

Ntcham çalıştığı en iyi hocaları “Tamam. Brandon Rogers 1, Russell Martin 2, Gian Piero Gasperini 3, Atalanta’nın teknik direktörü.” diye sıraladı. Nthcam Türkiye’deki forvet oyuncuları arasında Edin Dzeko’yu seçerken nedenini “Çünkü oyunu bağlıyor. Geliyor, topa dokunuyor, geri gidiyor, topsuz alanda da bazı hareketler yapıyor, topla da yapıyor. Gerçekten oyun tarzını beğeniyorum. Manchester City’de de onunlaydım yani önceden tanıyorum.” cümleleriyle açıkladı.

Kulüpler: Kurultay için imza sayısı tamam... TFF: Bize ulaşmadıKulüpler: Kurultay için imza sayısı tamam… TFF: Bize ulaşmadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.