Süper Lig ve 1. Lig’in ismi 700 milyon TL’ye değişti

e-ticaret platformu Trendyol, 700 milyon TL vererek 2023-2024 sezonu Süper Lig ve 1’inci Lig’in isim sponsoru oldu.

Spor 13 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Anlaşmaya TFF Başkanı Büyükekşi ve Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin imza koydu.

TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştirilen imza törenine TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, Kulüpler Birliği Başkan Vekili Süleyman Hurma ile 1’inci Lig Kulüpler Birliği Başkanı Murat Özkaya katıldı. İmza töreninde açıklamalarda bulunan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi şunları söyledi: “Ülkemizin en güçlü ve hızlı büyüyen markalarından biri olan Trendyol, hem Süper Ligimizin hem de 1’inci Ligimizin isim sponsoru oluyor. Bugün Süper Lig ve 1’inci Lig tarihinin en büyük sponsorluk anlaşmasına imza atmış olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz.”

TFF'de bir garip durum: Bir başkan 7 başkanvekili!TFF’de bir garip durum: Bir başkan 7 başkanvekili!

Anlaşmanın Türkiye futbol ekonomisine fayda sağlayacağını ifade belirten Büyükekşi, “Süper Lig şu an dünyanın en değerli 10 ligi arasında yer alıyor. Ancak biz bunu yeterli bulmuyoruz. Gelecek destekle birlikte, futbolumuzun göz bebeği Süper Lig’de rekabet, heyecan ve kalitenin daha da artacağına ve dünya futbolundaki konumunun da yükseleceğine inanıyorum” diye konuştu.

Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı Başkanvekili Süleyman Hurma ise şunları söyledi: “Dünyada ve ülkemizde de çok ciddi ekonomik problemler yaşandığı bir dönemde harika sayılabilecek bu destek, Süper Lig kulüpleri adına çok önemli ve değerlidir. Bundan dolayı gerçekten çok heyecanlı ve mutluyuz.”

Ahmet Nur Çebi: Hakemlerden bir tek ben şikâyet edebilirimAhmet Nur Çebi: Hakemlerden bir tek ben şikâyet edebilirim

1’inci Lig Kulüpler Birliği Başkanı Murat Özkaya ise “Türk sporunda sponsor sayısı artıyor çünkü kavga yok. Sorunlar, istişare ve doğru zemine oturtularak çözülüyor. Bu nedenle sorunlar daha aza indirgenmiş durumda. Bunun için federasyonumuza tekrar teşekkür ediyorum. Bunu genel kurulda da söylemiştim. Kavganın olmadığı yerde herkes olmak ister. Trendyol’un bize açtığı yolu futbolun yeni yolu olarak kabul ediyorum. Bu anlaşmayı imzalamaktan gurur ve onur duyuyoruz. Bu Türk futbolu için yeni bir yol olsun. Buradan futbolseverlere de seslenmek istiyorum. Lütfen maçlara gelin, statları doldurun” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.