Süper Lig’de böylesi görülmedi! Yetiş ya Halil Umut Meler

Fenerbahçe - Beşiktaş derbisine atama bu kez yapay zekayla değil manuel olarak yapıldı. Atamayla, Halil Umut Meler Süper Lig’de son 5 derbi mücadelesinin hepsini yönetmiş olacak.

Spor 1 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Halil Umut Meler, Türkiye'de üst üste 5 derbiyi yöneten hakem olarak tarihe geçecek.

Bu sezon Türkiye’de Merkez Hakem Kurulu değişti ama derbilerin hakemi değişmedi. Sezon başından beri hakemleri ‘dijital atama’ ile belirleyen MHK, Fenerbahçe-Beşiktaş maçını bu uygulamanın dışında tuttu. Karşılaşmaya atanan Halil Umut Meler, bu sezonki son 5 derbiyi yöneten isim olacak. Meler’in bu sezon yönettiği derbi maçları şöyle: Galatasaray -Beşiktaş 2-1; Trabzonspor- Fenerbahçe 2-0; Fenerbahçe – Galatasaray 0-3; Galatasaray -Trabzonspor 2-1.

Şampiyonlar Ligi finalinin topunda İstanbul motifleri var

Halil Umut Meler’le Fenerbahçe ve Beşiktaş 1 derbi kazandı

Meler bugüne dek Fenerbahçe’nin 7 derbi maçını yönetti. Bu maçların 5’inde sarı lacivertliler sahadan yenik ayrıldı. Fenerbahçe, Meler’in yönettiği derbilerde bir kez berabere kalırken sadece bir maçı kazanabildi. Halil Umut Meler, Beşiktaş’ın 5 derbi maçını yönetti. Bu maçların sadece birisinde Beşiktaş kazandı. Siyah beyazlılar 2 maçı kaybetti, 2 karşılaşmadan berabere ayrıldı.

Pazar günü yapılacak Fenerbahçe – Beşiktaş maçında Meler’in yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve Kerem Ersoy yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi Kadir Sağlam oldu. FIFA hakemi olan Halil Umut Meler, Cüneyt Çakır’ın ayrılmasından sonra uluslararası arenada üst düzeyde Türkiye’yi temsil eden tek isim. Meler, bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde 3, Avrupa Ligi’nde 2, Avrupa Şampiyonası elemelerinde 1, Uluslar Ligi’nde 2 maç yönetti.

İspanya savcılığı Barcelona için soruşturma açtı: Hakemlere para vermişler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.