Süper Lig’de büyük sirkülasyon: 8 haftada 9 teknik direktör koltuğundan oldu

Son olarak Nenad Bjelica'nın Trabzonspor'dan ayrılığıyla beraber Süper Lig'de ilk 8 hafta ardından 9. teknik direktör de koltuğundan ayrıldı. İşte ligdeki teknik patron kıyımı...

Spor 13 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Süper Lig'de 8 haftada 9 teknik direktörle yollar ayrıldı.

Süper Lig ekipleri yıllardan beri sezona başladıkları teknik direktörlerle yola devam etmeme konusunda nam salmış durumda. Sosyal medyada ve belli başlı internet sitelerinde teknik direktör sayaçları dahi var. İnsanlar sezon boyunca kaç teknik direktörün koltuğundan olduğunu hesaplıyorlar. Söz konusu hesabı yapmak bazen zorlaşabiliyor. Öyle ki birkaç gün içinde birden çok teknik direktörün takımlarından ayrıldığı oluyor. Dikiş tutmayan, kulübün hedefleriyle bağdaşmayan, uzun süredir görevde olup olumsuz gidişatta fatura kesilen…

Söz konusu senaryo bu sezon da şu ana dek değişmiş değil. Ligin ilk 8 haftasının ardından tam 9 takım sezona başladıkları teknik direktörlerle yollarını ayırdı. Bu 9 isim arasında Beşiktaş’ın deneyimli ismi Şenol Güneş ve Trabzonspor’un henüz geçtiğimiz nisan ayında göreve getirdiği Nenad Bjelica da var.

Trabzonspor'da Bjelica gitti Avcı geldiTrabzonspor’da Bjelica gitti Avcı geldi

Kıyım Belözoğlu ile başladı

Süper Lig’de görevine son verilen ilk isim Emre Belözoğlu oldu. Başakşehir 3’te 0’la başlayınca 43 yaşındaki isimle yollar ayrıldı. Sezona kötü başlayan bir diğer ekip Gaziantep FK ise 4’te 0’ın ardından Erdal Güneş’le yola devam etmedi. Güneydoğu Anadolu ekibi bu kararın ardından takımın başına eski çalıştırıcısı Marius Sumudica’yı getirdi. İlk 4 haftalık kısmın ardından görevinden ayrılan bir diğer isim Çağdaş Atan oldu. Atan 1 seneden fazladır görevde bulunduğu Kayserispor’dan ayrıldı ve Başakşehir’in yolunu tuttu. Kayseri ise yoluna Recep Uçar’la devam etme kararı aldı. Sezona başladığı teknik direktörle yoluna devam etmeyen bir diğer İstanbul takımıysa İstanbulspor oldu. Geçen sezon da ligde kalma mücadelesi veren, bu seneye de mütevazı bir kadroyla giriş yapan İstanbul takımı, 4 maçın sonunda 2 puan alınca Fatih Tekke ile yollarını ayırdı.

Galatasaray maçı öncesi İstanbulspor'da Fatih Tekke dönemi sona erdiGalatasaray maçı öncesi İstanbulspor’da Fatih Tekke dönemi sona erdi

Lige kötü başlangıç yapan ve ilk 8 hafta itibarıyla henüz galibiyeti olmayan, bunun ötesinde yalnızca bir kez berabere kalabilen Samsunpor da 7 maç sonunda kendini Süper Lig’e taşıyan Osman Özköylü ile yol ayrımına geldi. Samsun ekibi bu kararın ardından sezon sonuna dek olmak üzere Alman Markus Gisdol’la anlaştı.

Sezona istediği gibi başlayamayan ve 7 maçta 6 puan alan Ankaragücü de Tolunay Kafkas’la yol ayrımına geldi. Emre Belözoğlu ile anlaşan başkent ekibi genç teknik direktör yönetiminde çıktığı ilk maçtan galibiyetle ayrılmayı başardı. Sezona ilk 8 hafta itibarıyla galibiyet alamadan giren bir başka ekip Pendikspor’da ise takımı önce 1. Lig’e ardından Süper Lig’e taşıyan Osman Özköylü ile yollar ayrıldı.

Beşiktaş’ta kaos

Süper Lig’de yaşanan son iki teknik direktör değişimi ise büyüklerde yaşandı. Beşiktaş’ta transfer süreciyle beraber başlayan ve taraftarın yönetime gösterdiği tepkiyle büyüyen kriz çözülemedi. Çözülemeyen söz konusu kriz Dolmabahçe’de Lugano’ya karşı oynanan Konferans Ligi 2. grup karşılaşmasında tavan yaptı. Son 10 dakikaya 2-0 önde giren Şenol Güneş yönetimindeki Kara Kartal bu skoru koruyamadı ve maçtan 3-2 mağlup ayrıldı. Daha önce Trabzonspor’a deplasmanda 3-0, Adana Demirspor’a Adana’da 4-2 kaybeden siyah-beyazlılarda yapılan acil toplantının ardından Güneş istifa, yönetim en geç aralık başında olmak üzere seçim kararı aldı. Teknik direktörlük görevineyse seçime kadar Burak Yılmaz’ın devam edeceği duyuruldu. Yılmaz’ın takımın başındaki ilk maçta Beşiktaş iç sahada İstanbulspor’u 2-0 yendi.

Yılmaz takımının başındaki ilk maçı kazandı.

Trabzonspor eskiye döndü

Sezona istikrarsız başlayan ve teknik direktörün görev süresi pamuk ipliğine bağlı olan ekiplerden Trabzonspor’da da beklenen kan değişimi yaşandı. Bordo-mavililer sezona 4 galibiyet ve 4 mağlubiyetle başladılar. Bu görüntü ne yönetimi ne de taraftarı memnun etmedi. Geçtiğimiz nisan ayında göreve gelen, transfer sürecine direkt etki eden ve kadroya katılan oyuncular konusunda yönetimle beraber fikir ortaklarından olan Nenad Bjelica ile yollar ayrıldı. Bjelica yerineyse 2021-22 sezonunda takımı şampiyonluğa taşıyan Abdullah Avcı getirildi.

Özetle henüz 8 hafta geride kalmışken Süper Lig, 9 teknik direktör değişimine sahne oldu. Ses tonu farklılıklar gösterse de Süper Lig’deki 8 9’luk nota kulağa son derece tanıdık geliyor… Kalan 11 takımdan teknik direktörüyle yollarını ayıracak ilk takım merakla bekleniyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.