Süper Real Madrid! Arda’nın ilk kupası farkla geldi

Real Madrid, Suudi Arabistan'da oynanan Süper Kupa maçında Barcelona'yı 4-1 mağlup etti ve mutlu sona uzandı. Arda Güler, Real Madrid kariyerindeki ilk kupayı kazandı.

Spor 15 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Real Madrid Süper Kupa'yı kazandı.

İspanya Süper Kupası’nda Atletico Madrid’i eleyen Real Madrid ve Osasuna’yı saf dışı bırakan Barcelona finalde karşılaştı. Suudi Arabistan’ın ev sahipliği yaptığı organizasyonda El Classico’ya iyi başlayan taraf Madrid ekibi oldu.

Henüz 7. dakikada Jude Bellingham’ın enfes asistiyle pozisyona giren Vinicius Jr takımını 1-0 öne geçirdi. Barcelona, maçın başında savunmayı öne kurmanın cezasını ağır ödedi, 10. dakikada bu kez Carvajal Rodrygo’ya enfes bir top yolladı. Rodrygo sürdüğü topu boş takım arkadaşı Vinicius’a verdi, Brezilyalı farkı açtı.

İkinci golün ardından Barcelona iyiden iyiye baskısını artırırken Polonyalı golcü Robert Lewandowski 33’te durum 2-1 yaptı. Barça için umut kırıcı gol 37’de penaltıdan geldi. Araujo’nun hareketi sonrası çalınan penaltıda Vinicius hat-trick’i tamamladı. İkinci yarıya da baskılı başlayan Barça, bir türlü farkı azaltamadı. 64. dakikada bir başka Brezilyalı Rodrygo direnç kırıcı golü attı fark 3 oldu.

71. dakikada Ronald Araujo bu kez Vinicius’a ceza alanı dışında faul yaptı, bu faul ikinci sarı karta neden oldu, Barça 10 kişi kaldı. Umutları tüketen bu olayın ardından skor değişmedi, Real Madrid sahadan 4-1 galip ayrılarak mutlu sona uzandı. Real son 5 senede 3. kez olmak üzere toplamda 13. kez bu kupayı müzesine götürdü. Finalde süre alamayan milli futbolcu Arda Güler, böylelikle Real Madrid kariyerindeki ilk kupasını kazandı.

Karşılaşma sonrası yayıncı kuruluşa konuşan Antonio Rüdiger “Arda Güler çok yetenekli bir oyuncu. Kesinlikle Türkiye’de yetenekli oyuncular var. Arda’ya süre vermek lazım. Zor bir dönemden geçti, sakatlıktan çıktı. Daha iyi oluyor her geçen gün. Real Madrid’in geleceği Arda Güler. Arda’ya sürekli sabırlı olması gerektiğini söylüyorum. Türkiye’de çok tanınan biri, önemli biri ve bu baskı yaratıyor. Ancak, Real Madrid’de sabırlı olması gerekiyor.” dedi.

Carlo Ancelotti ise “Arda Güler, ana oyuncularımızdan birisi. Sadece 11 oyuncuyla oynamıyoruz. Bütün oyuncular bu takım içerisinde. Sakatlıktan döndü, yakında işini başlayacak ve daha fazla süre alacak.” değerlendirmesini yaptı.

 

Madalya töreninde Arda ve Ancelotti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.