Suudi Arabistan’da ‘süper’ hayal kırıklığı İtalya ile sürdü

İtalya Süper Kupa organizasyonu yarı final maçında Napoli, Fiorentina'yı 3-0 yendi. Suudi Arabistan'daki karşılaşmada stadyumun boş kalması dikkat çekti.

Spor 19 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Suudi Arabistan'da tribünler boş kaldı.

Suudi Arabistan’ın futbola yatırımı futbolcu transferiyle sınırlı değil. Ülke, birçok farklı federasyonla anlaşarak Süper Kupa organizasyonlarına ev sahipliği yapıyor. Bu federasyonlardan biri İtalya. Napoli, Fiorentina, Lazio ve Inter bu sene Suudi Arabistan’daki dörtlü final formatıyla kozlarını paylaşıyorlar.

Söz konusu turnuvanın ilk yarı final maçı geride kaldı. Napoli, Fiorentina’yı 3-0 yendi. 22. dakikada Giovanni Simeone takımını öne geçirdi, maçın kırılma anı 44. dakikada Ikone’nin kaçırdığı penaltı oldu. 84 ve 86. dakikalarda Alessio Zerbin skoru belirledi, Napoli 3-0 kazandı. Ancak maça damgasını stadyumdaki boş koltuklar vurdu. Mustafa Taha’nın aktardığına göre 25 bin kişilik El Awwal Stadyumu’ndaki mücadele için resmi izleyici verisi 10 bini aşmadı. 9 bin 762 kişinin karşılaşmayı yerinde takip ettiği mücadelede gelen haberlere göre tribündeki seyirci sayısı 6 bini geçmedi.

Türkiye Süper Kupası oynanamadı

Normal şartlarda 29 Aralık 2023 tarihinde oynanması planlanan Türkiye Süper Kupa karşılaşması oynanamamıştı. Galatasaray ve Fenerbahçe’yi karşı karşıya getirecek maç öncesi pankart ve tişört krizi yaşandı. Üzerinde Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh cihanda sulh” sözünün yazılı olduğu pankarta müsaade etmeyen Suudi Arabistan ekibi, Galatasaray’ın ısınma bölümüne üzerinde Atatürk silüeti olan tişörtlerle çıkmasına da müsaade etmedi. Bunun üzerine iki kulüp de sahaya çıkmayı reddettiler ve aynı gece uçakla Türkiye’ye döndüler.

Yuhalama krizi yaşandı

Bunun üzerine 10 Ocak 2024 tarihinde İspanya Süper Kupası organizasyonu kapsamında oynanan Real Madrid-Atletico Madrid maçı öncesi farklı bir kriz yaşandı. Alman futbol efsanesi Franz Beckenbauer anısına yapılan saygı duruşu yuhalandı. Maç esnasında da daha önce genç futbolcuların astronomik bedellere kanmaması ve Suudi Arabistan’ı tercih etmemesi yönünde açıklama yapan Alman futbolcu Toni Kroos yuhalandı. Suudi Arabistan’da yaşanan bu hayal kırıklığı anların ardından Napoli-Fiorentina maçındaki tribün görüntüleri de kayda geçen bir diğer hayal kırıklığı oldu.

Ali Koç anlatıyor: Yazışmalarda Atatürk varmış, Suudiler günler önce reddetmiş, kulüplere söylenmemişAli Koç anlatıyor: Yazışmalarda Atatürk varmış, Suudiler günler önce reddetmiş, kulüplere söylenmemiş

Süper TürkiyeSüper Türkiye

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.