TBF’den Meler için siyah kurdele kararı

Türkiye Basketbol Federasyonu, saldırıya uğrayan Halil Umut Meler’e destek olmak adına bu hafta sonu oynanacak maçlarda görevli hakemlerin siyah kurdele takacağını açıkladı.

Spor 15 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Türk basketbolundan Halil Umut Meler'e destek.

Pazartesi akşamı oynanan Ankaragücü – Rizespor maçı sonrası sahaya dalan eski Ankaragücü Başkanı Faruk Koca Halil Umut Meler’e yumruk attı. Yere düşen Meler’e Koca’nın beraberindekiler tekmeyle saldırdılar. Olay sonrası Meler’in elmacık kemiği kırıldı, Koca başkanlık görevinden istifa etti. Tutuklu bulunan Koca ve beraberindekiler için Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı iddianameyi hazırladı, Asliye Mahkemesi’ne yönlendirdi. Koca’nın 13 seneye kadar hapsi istendi.

Türkiye Basketbol Federasyonu yaşananlara kayıtsız kalmamak için adım attı. Federasyondan yapılan açıklamada “Türkiye Basketbol Federasyonu olarak, Halil Umut Meler’e yapılan çirkin saldırıyı kınamak ve şiddete karşı hakemlerimizin birlik ve beraberliğini vurgulamak amacıyla bu haftaki basketbol müsabakalarında hakemlerimiz siyah kurdele takacaktır. Bu vesileyle bir kez daha hakem Halil Umut Meler’e yapılan çirkin saldırıyı kınıyor ve bu tür sporla bağdaşmayan olayların son bulmasını diliyoruz.” dendi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.