23 Nisan Cumhurbaşkanı, Büyükekşi’yi görevden aldı!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocukların bir günlüğüne cumhurbaşkanı koltuğuna oturması bir gelenek. Ancak bu yıl o çocuk Fenerbahçeli çıktı ve TFF Başkanı Mehmet Büyükeşi ile ilgili konuştu. Öte yandan 23 Nisan'ı Fenerbahçe Hatay'da, Beşiktaş kendi tesislerinde kutladı.

Spor 24 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Bir günlüğüne cumhurbaşkanı oldu, Büyükekşi'yi görevden aldı!

Cumhurbaşkanı koltuğunun bir günlüğüne el değiştirdiği 23 Nisan’da söz konusu etkinlik, bu sene ilginç anlara sahne oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çocuklarla buluştuğu etkinlikte koltuğa geçen bir genç, yetkisini TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’yi görevden almak için kullanacağını açıkladı. Genç, konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Cumhurbaşkanı olduğumu varsayıyorum, ilk işim olarak Türkiye Futbol Federasyonu Başkanını değiştirirdim. Çünkü Fenerbahçe’nin hakemlerle sorunu var” dedi.

Fenerbahçe’den bayramda deprem bölgesine ziyaret

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Hatay’ın Dörtyol ilçesinde geçirdi. Koç, bölgedeki çadır kentte kalan çocukların bayramını kutladı. Bölgede Sarı-Lacivert derneği tarafından kurulan çadırlarda 23 Nisan etkinliği düzenlendi. Çocuklara hamburger, pamuk şeker ve patlamış mısır gibi yiyeceklerin dağıtıldığı etkinlikte Başkan Ali Koç çocuklarla fotoğraf çektirdi ve onlara imzalı atkı ve formaları dağıttı.

Etkinliğe Atakaş Hatayspor’un teknik direktörü Volkan Demirel de katıldı. Demirel “Galatasaraylısı, Beşiktaşlısı, Fenerlisi, Trabzonlusu, Hataylısı herkes burada. Hepimiz biriz. Hepimiz bu bayrağın altında bir bireyiz. Lütfen birbirimizi kırmadan, üzmeden, büyüdüğünüzde de bu şekilde yan yana maçlara giderek bu ülkeyi huzur içinde bir topluluğa kavuşturun” diye konuştu.

Başkan Ali Koç ve Volkan Demirel, bayramı deprem bölgesinde geçirdiler.

Fenerbahçe Gönüllüleri Derneği ise bayramı Samandağ’da geçirdi. Dernek tarafından Karaçay Mahallesi’nde Karaçay Sahra Okulu’nda düzenlenen etkinlikte, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Etkinlikte yer alan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve Atakaş Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş şu sözleri dile getirdi: “Şunu bilmek lazım. Hatay bizden önce 7 defa batmış, 7 defa da küllerinden doğmasını bilmiş. Sağlıklı konutlar yapacağız ve istiyoruz ki bundan sonra hiçbir çocuk yetim, hiçbir çocuk öksüz kalmasın. Hiçbir ailenin ocağı sönmesin. İnsanlarımız o depremlerden sağlam ve sağlıklı çıkmayı bilsin.”

Nevzat Demir’de kutlama

Beşiktaş ise bayramı Nevzat Demir Tesisleri’nde kutladı. Yöneticilerin, futbolcuların ve kulüp çalışanlarının çocuklarının da olduğu kutlamada; Zafer Algöz, Feridun Düzağaç, Ömür Gedik, Berkay Ateş gibi ünlü isimler de yer aldı.

Yapılan kutlamalar esnasında alandaki herkesle kaynaşıp fotoğraf çektiren ve konuklarla yakından ilgilenen Beşiktaş teknik patronu Şenol Güneş, “Çocuklarımızın yarınları iyi olsun. Bugün büyük bir aile olduğumuzu göstermek için hep bir aradayız. Türk halkının Ramazan Bayramı’nı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarım” sözlerini dile getirdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.