TFF, Fatih Altaylı’yı taça çıkardı

Gazeteci Fatih Altaylı'nın 'Süper Kupa'nın Suudi Arabistan'da yapılmasını Ali Koç istedi' iddiasına Fenerbahçe'den sonra TFF'den de açıklama geldi.

Spor 30 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Fatih Altaylı'nın bir TFF yetkilisine dayandırdığı iddia taraflarca yalanlandı.

Gazeteci Fatih Altaylı, görüştüğü bir Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yöneticisinin, ‘Fenerbahçe ile Galatasaray’ın karşı karşıya geleceği Süper Kupa Finali’nin Suudi Arabistan’da oynanmasını Ali Koç istedi’ dediğini yazdı.

Fenerbahçe, yaptığı açıklamada Altaylı’nın iddiasını yalanlayarak TFF’ye ‘gercekleri açıklaması’ çağrısında bulunrdu. SArı lacivertlilerin açıklamasında şöyle denildi: “Her başı sıkıştığında, işine geldiğinde, Başkanımız Ali Koç’u hedef gösterme refleksi sergileyen Galatasaray camiası alışılagelmiş davranışının yeni bir örneğini daha, Süper Kupa Finali’nin Suudi Arabistan’da oynanması konusunda Fatih Altaylı üzerinden göstermiştir. Şaşırdık mı? Şaşırmadık… Güya Süper Kupa Finali’nin Suudi Arabistan’da oynanması Ali Koç’un önerisi ve fikriymiş! Ağustos ayının son günlerinde başlayan ve bugüne kadar gelen süreç zarfında yaşananlar ile ilgili tüm gerçekler tabii ki apaçık bir şekilde ortaya çıkacaktır. O gün geldiğinde, kimin ne duruş sergilediği görülecektir. Türkiye’de futbolun amiri olan Türkiye Futbol Federasyonu’nun süreç ile ilgili gerçekleri ivedilikle açıklamasını özellikle rica ediyoruz.”

Fenerbahçe’den Altaylı’ya cevap: Şaşırdık mı? ŞaşırmadıkFenerbahçe’den Altaylı’ya cevap: Şaşırdık mı? Şaşırmadık

TFF: Ali Koç ile yakından uzaktan ilgisi yok

Fenerbahçe’nin çağrısından sonra TFF de konuyla ilgili açıklama yaptı. “Süper Kupa müsabakasının Suudi Arabistan’da oynanması fikrinin Sayın Ali Koç’a ait olduğu iddiasının gerçekle uzaktan yakından ilgisi yoktur” denilen açıkama şöyle: “29 Aralık 2023 tarihinde Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bulunan El-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu’nda TSİ 20.45’te oynanacağını ve yayıncı kuruluşumuz Turkuvaz Medya Grubu TV kanallarından ATV’de canlı olarak yayınlanacağını daha önce duyurduğumuz, organizasyon yetkisi federasyonumuza ait olan Süper Kupa müsabakasının Suudi Arabistan’da oynanması fikrinin Sayın Ali Koç’a ait olduğu iddiasının gerçekle uzaktan yakından ilgisi yoktur. TFF olarak Türk futbolunun ekonomisini güçlendirmek ve kulüplerimize alternatif gelir kaynakları oluşturmak amacıyla çok önemli projeler üzerinde çalıştığımızı daha önce de ifade etmiştik. Bu vizyonla tekrar altını çizerek hatırlatmak isteriz ki kulüplerimize gelir getirmesi amacıyla Turkcell Süper Kupa’nın yurt dışında oynanması projesi ve yetkisi Türkiye Futbol Federasyonuna aittir.”

TFF ısrarlı: Galatasaray ve Fenerbahçe Arabistan yolcusuTFF ısrarlı: Galatasaray ve Fenerbahçe Arabistan yolcusu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.