THY’yi van Ryk uçurdu

Sultanlar Ligi'nde ilk 4 mücadelesini yakından ilgilendiren maçta THY, Kiera van Ryk'ın 31 sayıyla devleştiği mücadelede Kuzeyboru'yu 3-1 mağlup etmeyi başardı.

Spor 15 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
THY'de van Ryk rüzgarı.

Haftaya 10 galibiyet, 4 mağlubiyetle 4. sırada giren Kuzeyboru, 8-6 ile haftaya başlayan THY’ye konuk oldu. Sezon öncesi kurduğu iddialı kadrodan ilk yarı boyunca istediği verimi alamayan THY için söz konusu maç, normal sezonu ilk 4’te bitirip şampiyonluk çekişmesi içine girmek için son derece kritikti.

İstanbul ekibi 919 seyircinin önünde oynanan karşılaşmaya iyi başladı ilk seti 25-20 aldı. İkinci sette durum 25-27 Kuzeyboru lehineydi. İlk setin bir benzerinin oynandığı üçüncü kısım 25-20 tamamlandı ve THY avantaj yakaladı. Kiera van Ryk’ın yıldızlaştığı akşamda en çekişmeli set dördüncü setti. THY bu kısımda da rakibine 28-26 üstünlük kurup karşılaşmayı 3-1 kazandı. İstanbul ekibi takipçisi Galatasaray’ın 1 galibiyet önünde 5. sırada yer aldı. Kuzeyboru’yla galibiyet farkını da bire indirdi.

Kiera van Ryk akşama 31 sayıyla damga vururken Julia Bergmann 15 sayıyla öne çıkan bir diğer isim oldu. Kuzeyboru’da Gaila Lopez 27 sayıyla oynadı. Edina Begic ise 15 sayı üretti.

VakıfBank Almanya'dan kayıpsız döndüVakıfBank Almanya’dan kayıpsız döndü

Sultanlar Ligi’nde günün diğer sonuçları:

Çukurova Bld – Aydın Bşb 3-1

Nilüfer Bld – Muratpaşa Bld 3-0

Sarıyer Bld – Galatasaray 0-3

PTT – Karayolları 3-2

Efeler Ligi’nde günün sonucu:

Hatay Bşb – Develi Bld 1-3

Beşiktaş Filenin Sultanları'ndan transfer yaptıBeşiktaş Filenin Sultanları’ndan transfer yaptı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.