Tigst Assefa tarihi Berlin Maratonunda yazdı

Berlin Maratonu kadınlarda olağanüstü bir rekora sahne oldu. Tigst Assefa önceki dünya rekorunu 2 dakika 11 saniye geliştirerek yarışmayı 2.11:53'le birinci sırada tamamladı.

Spor 25 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Berlin Maratonu'nda tarihi Assefa yazdı.

Tarihi Berlin Maratonu olağanüstü bir hikayeye sahne oldu. Etiyopyalı koşucu Tigst Assefa, 42 kilometre 195 metre uzunluğundaki maratonu 2 saat 11 dakika 53 saniyede tamamladı ve eski dünya rekorunu tarihe gömdü. Assefa geçen sene kendi en iyi derecesini tam 18 dakika geliştirdiği mücadeleyi 2.15:37 ile tamamlamıştı. Bu sene yarışı en yakın rakibinin yaklaşık 5 dakika önde zaferle noktaladı. 2001 yılında Japon Naoko Takahashi’nin kırdığı rekor da tarihin tozlu sayfalarındaki yerini aldı. Bir önceki rekor Kosgei’nin 2.14:04’ydü.

Erkeklerdeyse zafer 5. kez Kipchoge’nin oldu. Yarışın ilk saati boyunca dünya rekoru temposunda giden Kipchoge daha sonra bu tempoyu kaybetti ancak mücadeleyi 2.02:42’lik derecesiyle lider bitirmeyi başardı.

Sultanlar muhteşem... Olimpiyat vizesi cepte, Dünya Kupası'na bir adım kaldıSultanlar muhteşem… Olimpiyat vizesi cepte, Dünya Kupası’na bir adım kaldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.