Titanların mücadelesinde Manchester City, Bayern Münih’i ezdi

Şampiyonlar Ligi'nin iki büyük favorisini karşı karşıya getiren maçta Manchester City, Bayern Münih'i 3-0 yenerek büyük avantaj sağladı. Inter'de Lizbon'da Benfica'yı 2-0 yenerek yarı finale göz kırptı.

Spor 12 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Manchester City’nin başında bulunan Pep Guardiola’nın aldığı en büyük eleştiri takımıyla Şampiyonlar Ligi kupasını kazanamaması. Guardiola, bir kez finale yükselmeyi başarmış ancak başında Thomas Tuchel’in bulunduğu Chelsea’ye yenilerek fırsatı kaçırmıştı.
Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde City, kupanın en büyük favorilerinden Bayern Münih ile eşleşti. Alman devi tam da City maçı öncesi flaş bir hamle yaptı ve Nagelsmann’ı göndererek yerine ‘süper’ Guadiola’nın ‘kriptonit’i olarak bilinen Tuchel’i getirdi. Pep Guardiola’nın Manchester City’den önce çalıştırdığı takımın Bayern Münih olmasıyla birlikte maçın hikayesi daha ilginç bir hale geldi.

Dele Alli masasında yok yok! Nitrat oksit, tekila, şarapDele Alli masasında yok yok! Nitrat oksit, tekila, şarap

Maçtan önce Manchester City’nin üzerindeki baskıyı azaltmak isteyen Guardiola, Michael Jordan örneği verdi. İspanyol teknik direktör, “Jordan dünyanın en iyi sporcusu ancak 16 yıllık kariyerinde 6 kez NBA’i kazandı. Kazandığından çok kaybetti” diyerek Bayern Münih maçına çıktı. İstanbul’daki finale gitmek isteyen iki takımı ilk yarıda City futbolcusu Rodri’nin 27. dakikada attığı harika gol ayırdı.

Haaland, kariyerinde ilk kez Bayern Münih’e karşı galibiyet sevinci yaşadı.

Haaland ortaya çıktı: 1 asist, 1 gol

City öne geçti ama Bayern Münih de tehlikeli geliyordu. Özellikle eski bir Cit oyuncusu olan Mane şutlarıyla Manchester kalesini zor duruma soktu. Ta ki 70 dakikaya kadar. Bu dakikada City’nin yıldızı Erling Haalnd ortaya çıktı. Bernardo Silva’nın kafasına topu kondurdu. Silva da skoru 2-0’a getirdi.

Burnley böyle başardı! Her şey değişir... Kompany mucizesiBurnley böyle başardı! Her şey değişir… Kompany mucizesi

Sanki sahada Michael Jordan var!

Bu dakikadan sonra sahada sadece City vardı. Arka arkaya gelişen atakla Bayern Münih kalecisi Yann Sommer karşı koymaya çalıştı. Ama City futbolcularının hepsi Michael Jordan’ın prime dönemindeki gibi oynamaya başladı. 76.’da Haalland bu kez kafayla önüne indirilen topu affetmedi ve skoru 3-0’a taşıdı. Haaland, Dortmund döneminde Bayern Münih’e gol atmış ancak hiç galibiyet görememişti. 3-0’lık skorla bu konu kapanmış oldu. Bu eşleşmede rövanş karşılaşması, 19 Nisan’da Allianz Arena’da yapılacak. Futbolda olmaz olmaz ama Guardiola’nın ‘Michael Jordan’ modu açmış takımını elemek için küçük çaplı bir mucize gerekiyor.

Inter Portekiz’de avantajı kaptı

Şampiyonlar Ligi’nin diğer maçında Inter, Lizbon’da Benfica’ya konuk oldu. Estadio Da Luz Stadı’nda ilk yarı 0-0 sona erdi. 51’de Nicolo Barella ve 82’de Romelu Lukaku’nun penaltıdan attığı gollerle İtalyan ekibi deplasmanda 2-0’lık skoru yakaladı. Bu eşleşmede rövanş karşılaşması, 19 Nisan’da Milano’da yapılacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.