Tommy Fleetwood Suudi Arabistan’ı geri çevirdi

Suudi Arabistan'ın golf sporuna yaptığı yatırım LIV Golf Tommy Fleetwood'dan olumsuz dönüş aldı. 33 yaşındaki sporcu PGA Tour'da kalacak.

Spor 22 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Fleetwood'dan Arabistan'a olumsuz dönüş.

Suudi Arabistan yalnızca futbol özelinde astronomik harcamalar yapmıyor. Ülke sporu araç olarak kullanıp itibarı için olumlu intiba yaratmak için yaptığı yatırımlara golfte de devam ediyor. Bundan yaklaşık üç sene önce kurulan LIV Golf organizasyonu bunun bir sonucu. Organizasyon PGA Tour’a karşılık geliyor ve düzenlediği turnuvalarla golfün süper yıldızları için yeni kapılar açıyor. Bünyesinde Dustin Johnson, Brooks Koepka, Phil Mickelson gibi yıldızlar bulunduran organizasyonun son ünlü eklemesi geçen senenin aralık ayında İspanyol Jon Rahm olmuştu.

Tommy Fleetwood LIV Golf’ten gelen teklifi reddettiğini açıkladı. 2023 Ryder Cup takımında da yer alan Fleetwood “Her zaman golf oyunum için en iyi olduğunu düşündüğüm şeyi yapacağım ve şu anda yaptığım da bu” açıklaması yaptı. PGA Tour ve LIV Golf organizasyonları 2023 yaz başında masaya oturmuş, olası bir birleşme ihtimali üzerinde anlaşmaya çalışmıştı. Daha önce özellikle PGA Tour’un LIV Golf’e karşı sert bir tutumu olmasına rağmen bu birleşme konusunun açılması tarihi bir geri adım olarak görülmüştü. Gelin görün ki taraflar geçen senenin sonuna kadar devam eden görüşmeler sonucunda anlaşamadı ve yola ayrı iki organizasyon olarak devam ediyorlar.

Kariyerini PGA Tour kapsamında sürdüren İngiliz Fleetwood geri çevirdiği teklif hakkında “Son iki yıldır Dubai’de oynuyorum ve hala buradayım. İnsanlara çok uzun zamandır teklifler geliyor, bu yüzden LIV’nin bana teklifinin flaş haber olduğunu düşünmüyorum. Bazı insanlar gidecek, bazıları gitmeyecek. Ben de herkes gibi bunu öğrenmek için bekleyeceğim. Hâlâ çocukluk hayallerimin peşindeyim ve hâlâ olabileceğim en iyi golfçü olmaya çalışıyorum. Gelecekte bunun değişip değişmeyeceğini kim bilebilir ama şimdilik olmak istediğim yer burası” dedi.

Devrim golften mi başlayacak?Devrim golften mi başlayacak?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.