Toprak Razgatlıoğlu Superpole yarışını kazandı, ikinci yarışta ise podyuma uzandı

Dünya Superbike Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden Toprak Razgatlıoğlu, Barcelona'da ilk gün gelen zaferin ardından Superpole yarışını kazandı. Aynı gün düzenlenen hafta sonunun son yarışında ise üçüncü oldu.

Spor 24 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Toprak Razgatlıoğlu, kazandığı zafer sonrası klasikleşen sevincini yapmayı ihmal etmedi.

2024 Dünya Superbike Şampiyonası’nın ikinci ayağı olan Barcelona etabı 24 Mart Pazar günü koşulan iki yarışla tamamlandı. Cumartesi günkü birinci yarışta galibiyete uzanan Toprak Razgatlıoğlu, pazar gününün ilk yarışı olan Superpole’den de son virajda yaptığı atakla zaferle ayrıldı. Aynı gün koşulan ikinci ve hafta sonunun son yarışında da boy gösteren Toprak, bu kez üçüncü sırada damalı bayrağı görüp Barcelona’ya podyumda veda etti.

Pazar gününün ilk pist üstü heyecanı Superpole yarışıyla başladı. BMW ile piste çıkan Toprak, ilk sıradan başladığı yarışta son tura kadar beş pilotla birlikte çetin bir mücadeleye girişti. Yarışın son turunun ilk virajında son iki sezonun şampiyonu Alvaro Bautista’ya geçilen milli sporcu, intikam için turun ve yarışın son virajını bekledi. Sağa doğru dönülen son virajda içeri dalıp atağını yapan Toprak, start-finish düzlüğünde de gaza daha erken oturmayı başararak öne geçti ve damalı bayrağı ilk sırada görmeyi başardı. Bu sonuçla Toprak Razgatlıoğlu, başarılarla dolu kariyerinin 41’inci yarış zaferini elde etti.

Zafer sonrası mikrofonlara konuşan milli sporcu, “Çok mutluyum gerçekten. Çünkü şansım olacak mıydı emin değildim. 10. virajda yavaş kaldım, arkayı kaybettim. Valentino Rossi bunu daha önce yapmıştı, ‘Ben niye yapmayayım?’ dedim. Son virajda atak yapabilecek kadar yakındım. Son virajda 2. vitesi kullanıp çizgiyi daralttım. Plan kusursuz işledi. Hızlanma da fena değildi ve tekrar kazandım. Gerçekten çok şaşırmadım. Son virajı hep düşünüyordum, aklımdaydı ve bunu başardım. Kendimi şaşırtmadım. Takıma çok teşekkür ediyorum. İnanılmaz bir iş çıkardılar.” dedi.

İkinci yarışı Bautista kazandı, Toprak podyumun üçüncü basamağında yer aldı

Superbike’ın Barcelona’da gerçekleştirilen ikinci ayağının kapanış yarışında damalı bayrağa ilk sırada ulaşan isim son iki sezonun şampiyonu Alvaro Bautista oldu. Ön tarafta sert hamur lastik tercihiyle bu yarışa da pole pozisyonundan başlayan BMW sürücüsü Toprak Razgatlıoğlu, yarışın henüz başında Ducati pilotları Alvaro Bautista ve Nicolo Bulega’nın ardına düştü. İki ismin liderlik koltuğunda yer değiştiği yarışı kontrollü bir biçimde üçüncü sırada sürdüren Toprak, bu pozisyonu korumayı başarıp podyumda kendisine yer edinmeyi başardı. Yarışı kazanan isim Bautista olurken, İspanyol pilot bu sezonki ilk, kariyerinin ise 60’ıncı zaferine ulaşmayı başardı.

Barcelona’da topladığı 53 puanla toplamda 71 puana gelen Toprak, pilotlar sıralamasında dördüncü sıraya yükseldi. Toprak’ın takımı BMW ise haftayı 105 puanlı lider Ducati’nin ardından 79 puanla ikinci sırada kapadı. Superbike’ın bir sonraki ayağı 20-21 Nisan tarihleri arasında Hollanda’da gerçekleşecek.

Türkiye Ralli Şampiyonası'nın Marmaris ayağını Ümitcan Özdemir-Kutay Ertuğrul ikilisi kazandıTürkiye Ralli Şampiyonası’nın Marmaris ayağını Ümitcan Özdemir-Kutay Ertuğrul ikilisi kazandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.