Trabzonspor, Antep havasıyla kazandı

Trabzonspor ligin 15. haftasında konuk olduğu Gaziantep FK’yı üstün oynadığı maçın sonunda 3-1 mağlup etti. Bordo-mavililerin golleri Trezeguet (2) ve Bakasetas’tan gelirken Antep’in tek golünü Draguş attı.

Spor 11 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Trabzonspor 3 puan hasretine Antep'te nokta koydu.

Süper Lig’de iki maçtır galibiyetten uzak kalan Trabzonspor, iki maçtır kaybeden Gaziantep’e konuk oldu. Maça iyi başlayan Trabzon’da ilk yarı boyunca birçok fırsat kaçtı. Özellikle golcü futbolcu Onuachu gününde değildi. Ancak ikinci yarıda kilit açıldı. 48. dakikada Trezeguet takımını öne geçirdi. 59’da Yunan yıldız Anastasios Bakasetas farkı 2 yaptı. Trabzon adına maça belki de nokta koyan gol ilk golün sahibi Trezeguet’den 76. dakikada geldi. 80. dakikada Antep formasıyla Draguş takımını umutlandırdı ancak maç 3-1 bordo-mavi lehine sona erdi. Trabzonspor bu galibiyetle puanını 26’ya çıkarıp 4. sıraya geldi. Antep 15 puanla 15. sırada kaldı.

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı maçın ardından “Bugün topa daha fazla sahip olacaktık ve bunun için Mendy’i stoperde kullandık. Bunun da karşılığını aldık. Yüzde 60 topla oynayıp bu kadar pozisyona girmek kolay değildi. Oyuncularım plana çok sadık kaldı. Edin Visca’nın asistleri gol olsa 6-7 asist yapabilirdi. İyi, güçlü ve büyük bir aileyiz. Bunu devamlı, istikrarlı bir hale getirmek için çalışacağız. Organizasyona sadık kaldıkları için oyuncularımı tebrik ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Beşiktaş eski Fenerbahçeliye duacı... Bir tek o ayakta kaldıBeşiktaş eski Fenerbahçeliye duacı… Bir tek o ayakta kaldı

‘Bu ülkede herkes teknik direktör’

Antep cephesine Marius Sumudica “İlk yarı çök kötü oynamadık aslında. İkinci yarının ilk dakikalarında gol yedik. Zorlu bir rakibe karşı oynadık. Bizden daha iyilerdi. Taraftarın tepkisini anlıyorum. Tepkiyi bana değil başkasına göstermesi lazım. Ben buraya geldiğimde 0 puanı vardı bu takımın. 15 puan topladık. Kadroyu ben kurmadım. Bu takım 3 yıl önce iyi oynuyordu çünkü takımı ben kurmuştum. Tepkiyi anlıyorum ama şu an için taraftarın bize destek olması lazım. Açıkçası bu takımın 7-8 transfere ihtiyacı var yoksa Süper Lig’de kalmamız çok zor. Her maça 3 Türk futbolcuyla başlamamız lazım. Bu bizi zorluyor. Bugün Ogün’ü değiştirmek istedim performansı iyi değildi. Ogün’ü çıkarsaydım koyacağım başka Türk yok. Yedekte sadece İlker var o da forvet. Bu ülkede herkes futbolu biliyor, herkes teknik direktör.” dedi.

Böyle derbi görülmedi... Fenerbahçe ezdi, geçtiBöyle derbi görülmedi… Fenerbahçe ezdi, geçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.