Trabzonspor, Başakşehir’e diş geçiremedi! Protestolar…

Trabzonspor, kendi evinde Başakşehir ile 1-1 berabere kaldı. Başta sakat olmasına rağmen sahaya çıkan Abdülkadir Ömür olmak üzere futbolcular taraftarlarca yuhalandı.

Spor 23 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Trabonspor maç boyunca istediği oyunu ortaya koyamadı.

Süper Lig’in 18. haftasında Başakşehir’i konuk eden Trabzonspor’da taraftarlar karşılaşmaya fazla ilgi göstermedi. Papara Park tribünlerinde büyük boşluklar yer aldı. Bordo mavililer, Gaziantep FK ve İstanbulspor maçlarından sonra art arda üçüncü karşılaşmada da aynı 11 ile sahaya çıktı. Abdullah Avcı’nın Karadeniz ekibinde sahaya şu isimleri sürdü: Uğurcan Çakır, Larsen, Mendy, Denswil, Eren Elmalı, Berat Özdemir, Bakasetas, Abdülkadir Ömür, Visca, Trezeguet ve Onuachu.

Trabzonspor’da Fernandez, Orsic, Benkovic, Teklic, Kerem Şen, Umut Bozok maç kadrosunda yer almadı. Sol alt adalesinde minimal ödem tespit edilen ve durumu maç saati belli olacağı açıklanan Abdülkadir Ömür ise forma giydi. Ligin 14. haftasında Kayserispor ile oynadığı karşılaşmada sakatlanan oyuncusu Nicolas Pepe, kadroya dahil edildi. Fountas ise bir maç aradan sonra maç kadrosunda kendine yer buldu.

Sivasspor evde şeytanın bacağını kırdıSivasspor evde şeytanın bacağını kırdı

Maça iyi başlayansa Başakşehir oldu. 11. dakikada Figueiredo’nun sağdan ortasında, altı pas içinde iyi yükselen Pelkas’ın kafa vuruşunda top Uğurcan Çakır’ın üzerinden filelerle buluştu.
1-0 yenik duruma düşen Trabzonspor beraberliği yakalamak için baskısını arttırdı. 19.’da Visca’nın şutunda top yandan auta çıktı. 32’de Larsen’in sağdan ortasında, Onuachu’nun kafa vuruşunda top üst direkten döndü.

34’te Trabzonspor, eşitliği sağladı. Visca’nın sağdan kullandığı köşe atışında, Onuachu’nun kafa ile dokunduğu topu gelişine Mendy, ayağıyla kaleye gönderdi. Yan direğe çarpan top filelere gitti. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 sona erdi.

Gaziantep FK kötü gidişe 'Dur' dediGaziantep FK kötü gidişe ‘Dur’ dedi

İkinci yarıda Başakşehir geriye yaslanırken Trabzonspor bir türlü istediği golü bulamadı. 56’da Bakasetas’ın pasıyla buluşan Visca, sağ çaprazdan vurdu, savunmadan döndü. 62’de Visca’nın yerden pasıyla ceza alanı içinde buluşan Trezeguet’in sert şutunu kaleci Volkan kurtardı. 90+2’de Bakasetas’ın kullandığı serbest vuruşta top barajdan döndü. Havalanan topa Bardhi ceza alanı sağ çaprazından sert vurdu ancak top az farkla auta çıktı. Mücadele 1-1’lik skorla tamamlandı.

Taraftardan protesto

Karşılaşmada oyundan çıkarak yerini Bardhi’ye bırakan Abdülkadir Ömür’e tribünlerdeki bazı taraftarlar yuhalayarak tepki gösterdi. Maç bittikten sonra da stadyumda protestolar yapıldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.