Trabzonspor, Beşiktaş’ın serisini bozdu, sıkıcı maç 0-0 bitti

Trabzonspor deplasmanına galibiyet serisiyle gelen Beşiktaş, rakibiyle 0-0 berabere kalarak zirve yarışında iki puan kaybetti. İlk yarıda yere yatmayan kaleciler Mert Günok ve Uğurcan Çakır ikinci yarıda yıldızlaştı.

Spor 17 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Beşiktaş ve Trabzonspor ikinci yarıda kalecilerin yıldızlaştığı maçta yenişemedi

Derbilerin favorisi olmaz klişesi ya da büyük maçlarda ne olacağını bilemezsin ezberi… Buna ne derseniz deyin ancak gerçekten maçın ismi büyük olunca form durumunun da gidilen hedefin de pek bir önemi kalmıyor. Beşiktaş, üst üste 5 maç kazanarak ivmeli geldiği Trabzon deplasmanında serisini sürdürmek, bocalama döneminin zirvesini yaşayan Trabzonspor ise bir çıkış yolu bulmak adına sahaya çıkıyordu.

Maç, iki takımın da birbirini tarttığı ve klasik olarak büyük maçlarda olduğu gibi çok da risk alınmayan bir tempoyla başladı. Öyle ki maçtaki ilk isabetli şut 38. dakikada Rachid Ghezzal’ın ayağından gelirken kalecileri tehdit eden bir pozisyonun olduğunu söylemek zordu. Hatta ilk yarıdaki temposuzluğu ve tabiri caizse aksiyonsuzluğu kanıtlayan şeylerden biri hiç duraklama dakikası oynanmadan devrenin bitmesi oldu.

Bağış Erten yazdı: İki takım da Fenerbahçe’ye benzemiyor mu?Bağış Erten yazdı: İki takım da Fenerbahçe’ye benzemiyor mu?

 

Trabzonspor’un ilk isabetli şutunun 65. dakikada gelmesinin ardından oyunda tempo biraz artmaya başladı ve heyecan dozu yükselmeye meyletti. 71’de Trabzonspor bu kez Lazar Markovic’le gole yaklaşırken Mert Günok başarılı oldu. Trabzonspor’da Bakasetas 74. dakikada gördüğü sarı kartla Sivasspor deplasmanında cezalı duruma düştü. 81’de ise yine ev sahibi ekibin tehlikesi yaşandı ancak bu kez sahneye Omar Colley çıktı ve topu çizgiden çıkardı.

86. dakikadan sonra ise bu kez Beşiktaş etkili geldi ancak önce Nathan Redmond daha sonra Salih Uçan Uğurcan Çakır’a takıldı. Maç, kalecilerin ve savunmaların kritik müdahalelerle devleştiği ikinci yarının ardından 0-0 sonuçlandı.

Şenol Güneş’ten Kevin N’Koudou ve Jackson Muleka’ya eleştiri

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, maçtan sonra oyuncu tercihlerinden duyduğu pişmanlığı dile getirerek, “Beşiktaş bu yıl ya da gelecek yıl şampiyon olur ya da olmaz… Ama oyun böyle olamaz. Gole ihtiyacımız olduğu için Kevin N’Koudou ve Jackson Muleka’yı kullandım ama demek ki yanlış yapmışız. Belki N’Koudou’yu daha geç alabilirdik. Arkaya koşularıyla iş yapmasını bekledik. Haklı olarak o da hiç oynamadığını söyleyebilir, mazereti çok olabilir. N’Koudou ve Muleka, bu kadar kötü oynayamaz” dedi.

Şenol Güneş hem planı hem de oyuncularını eleştirdi

Şenol Güneş şşöyle konuştui: “Zor maçtı, psikolojisi farklıydı. Hazırlık maçı gibi oynadık, ciddiyeti göremedik. ‘Nasılsa kazanırız’ havası yoktu. İsteğimiz sahaya yansımadı. İlk yarı boşa geçti. Trabzonspor ikinci yarı seyirci ile daha baskılı oynamaya çalıştı. Biz de kontralarla hamle yapmayı düşündük ama düşündüğümüz gibi olmadı. Pozisyonlarımız var ama rakibin de var. 2 puan kaybettik, beraberlik bir işe yaramadı. Savunmamız ikinci yarıda dirençli oynadı ama oyun dağınıklığı vardı. Oturmuş bir oyunun bozulmasına üzüldüm. 2 puandan daha önemlisi, oyun olarak kaybettiklerimiz var.”

Beşiktaş, Sultanlar Ligi'ne döndüBeşiktaş, Sultanlar Ligi’ne döndü

Hüseyin Türkmen: Galibiyeti kaçırdık

Kötü gidişata son vermenin önemine vurgu yapan Trabzonsporlu Hüseyin Türkmen “Değiştirmek istediğimiz bir gidişat vardı. Puan ve puanlar istiyorduk. Bunu başardık ama galibiyeti de kaçırdık. Takım arkadaşlarımı kutlarım. Birlikte oynuyoruz, birbirimize sahip çıkıyoruz. Gidişatı değiştirmek istiyoruz. Mağlubiyetler almıştık. Bu beraberlikle bunu değiştirdik. İlk yarı iyi başladık ama bunu skora yansıtamadık. İkinci yarı da aynı şekilde oldu” dedi.

Mert Günok ve Uğurcan Çakır kalelerinde devleştiler

Günün kahramanlarından Uğurcan Çakır ise şöyle konuştu: “Kazanmak istediğimiz bir maçtı. İki takım da çok iyi performans gösterdi. Güzel bir maç oldu. Kazanmak istiyorduk ama gol yemeden berabere bitirdik. 3 maçtır kazanamıyorduk. Sahada iyi savaştık. İki takım da çok iyiydi. Bol pozisyonlu güzel bir maç oynandı.”

Maçın bir diğer yıldızı Beşiktaş file bekçisi Mert Günok ise “İlk yarı sıkıcı bir maç oldu. 3 puana ihtiyacımız vardı. Trabzon sıkıntılı bir dönemden geçtiği için beklemeyi tercih etti. orada oyunu açmayı başaramadık. Maç içerisinde bizim adımıza da kopmalar oldu. Bunun nedeni yorulmalar olabilir” dedi.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.