Trabzonspor, Stefan Savic’le üç yıllık sözleşme imzaladı

Trabzonspor, Karadağlı savunmacı Stefan Savic'le üç yıllık resmi mukavele imzaladı. Bordo-mavili kulüp yeni oyuncusu için imza töreni düzenledi.

Spor 26 Temmuz 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Stefan Savic resmen Trabzonspor'da.

Trabzonspor Kulübü, Karadağlı savunma oyuncusu Stefan Savic ile üç yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu. Karadeniz temsilcisinden KAP’a yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
“Serbest statüde yer alan profesyonel futbolcu Stefan Savic ile 3 yıllık anlaşma sağlamıştır. Yapılan anlaşmaya göre futbolcuya, her bir sezon için 2 milyon 500 bin avro garanti ücret ve 500 bin avro imza ücreti ödenecektir. Futbolcunun, 2025/2026 futbol sezonu tescil döneminde 5 milyon avro, 2026/2027 futbol sezonunda 4 milyon avro karşılığında serbest kalma hakkı bulunmaktadır. Menajerlik hizmet bedeli olarak, futbolcuya ödenecek brüt ücret tutarının yüzde 5’i oranında ödeme yapılacaktır.”

Savic’i bordo-mavili formaya bağlayan imza Başkan Yardımcısı Serkan Kılıç’ın katılımıyla Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde düzenlenen törenle atıldı. İmza töreninde söz alan Kılıç, “Transfer ettiğimiz oyuncumuzun öz geçmişi ve tecrübesi tartışılmaz. Tüm taraftarlarımız, yöneticiler ve teknik kadro kadar futbolun içerisindeler. Transfer etmiş olduğumuz oyuncunun kapasitesini tüm taraftarlarımız zaten biliyor. Takımımız için oldukça iyi bir transfer” dedi.

Savunma oyuncusu Savic de Trabzonspor’a transferi dolayısıyla çok mutlu olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
“Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Benim buraya gelmemi çok isteyen ve bunun için fedakarlıklar yapan bir kulübe geldiğimin farkındayım. Trabzonspor benim için doğru bir kulüp. Çevreme de Trabzonspor’un benim için doğru yer olduğunu söyledim. Kafamda hiçbir şüphe olmadan buradayım. Bir an önce Trabzonspor forması ile sahaya çıkmayı ve takım arkadaşlarımla mücadele etmeyi istiyorum. Hepimiz adına başarılı bir sene olacağını umuyorum. Benim konuşma yerim sahanın içi. Artık sahanın içinde konuşma vakti. Sözlerimin bir kısmını da Atletico Madrid’e ayırmak istiyorum. Uzun yıllar boyunca formasını terlettiğim Atletico Madrid’e, Trabzonspor’a transferime izin verdiği için teşekkür ediyorum.”
Açıklamada, Stefan Savic’in 15 numaralı formayı giyeceği ifade edildi.

Okan Buruk Olimpiyat stadını yerin dibine batırdı: 'Süper Kupa'dan iyi oyun beklemiyorum'Okan Buruk Olimpiyat stadını yerin dibine batırdı: ‘Süper Kupa’dan iyi oyun beklemiyorum’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.