Trabzonspor’da Bjelica’nın planları bozuldu: Arayışımız var

Slovenya kampında açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, "Orsic’in sakatlığında sol kanatta onun yerini doldurabilecek bir oyuncu arayışımız var" dedi. 

Spor 25 Temmuz 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Trabzonspor Teknik Diretktörü Bjelica transfer çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, Slovenya’nın Kranj şehrinde yapılan yeni sezon kampında takımla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bjelica, Antrenmanda sakatlanarak en az 9 ay sahalardan uzak kalacak Hırvat futbolcu Mislav Orsic’in yerine oyuncu arayışında olduklarını söyledi. Trabzonspor Teknik Direktörü’nün açıklamaları özetle şöyle…

Hakan Yeşil’e destek olmalıyız: Orsic’in sakatlığı için sizler gibi çok üzgün olduğumu belirteyim. Kendisine buradan sevgilerimi gönderiyorum. 5-6 yıldır onu tanıyorum ve daha önceden tanıdığım süreç boyunca neredeyse hiç sakatlanmamış bir oyuncuydu. Antrenmanda maalesef böyle bir talihsizlik yaşadı. Futbol böyle bir oyun ve sakatlıklar bu işin içerisinde var. O pozisyonda yer alan oyuncumuz Hakan Yeşil ile ilgili bir şeyler söylemek istiyorum. Desteğimiz onunla. Hiç kimse bir takım arkadaşını ya da rakibini sakatlamak için müdahalede bulunmaz. Maalesef talihsiz bir aksiyonun, pozisyonun içerisinde yer aldı. İki oyuncumuzu da sonuna kadar destekleyeceğiz.

Uğurcan Çakır: Galatasaray veya Avrupa...Uğurcan Çakır: Galatasaray veya Avrupa…

İdman temposundan memnunum: Önceki sezonlardaki sezon öncesi kampının nasıl olduğunu bilmiyorum ama benim çalıştığım takımlarda uyguladığım sezon öncesi kampı bu şekilde. Hatta önceki takımlarımda biraz daha yoğundu. Yoğunluğu biraz azalttığımızı da söyleyebiliriz. Oyuncularımızdan genelde aldığımız tepkiler çok iyi oldu. Aramızda bizimle birlikte olan genç oyuncularımız var. Hepsinin idman tempoları ve bize olan yanıtları gerçekten çok iyi oldu. Harika bir kamp dönemi geçirme fırsatı bulduk. Kamp dönemini oynayacağımız iki hazırlık maçı ile tamamlayacağız. Genel itibarıyla harika şartlarda çalıştığımızı söyleyebilirim. Talihsizlikler de yaşadık. Fernandez ve Orsic’in sakatlıkları var. Fernandez belki birkaç hafta içerisinde, Orsic ise birkaç ay içerisinde belki bizimle olacak.

Trabzonspor, Dortmund'dan Göktan Gürpüz'ü transfer ettiTrabzonspor, Dortmund’dan Göktan Gürpüz’ü transfer etti

Santrfor arıyoruz: Transfer çalışmalarımız sürüyor. Sisteme göre oyuncu arayışındayız. Orsic’in sakatlığı ile ilgili haberi alınca tabii ki onun yerini doldurabilecek bir oyuncu için çalışmalarımıza başladık. Trezeguet’nin Afrika Kupası nedeniyle birkaç maç bizimle beraber olamayacağını biliyoruz. Dolayısıyla onun da yerini alabilecek, boşluğunu doldurabilecek bir oyuncu arayışımız var. Mutlaka aramıza oyuncu katmayı düşünüyoruz. 4-3-3 sistemi ile oynayacağımızı daha önce ifade etmiştim. Bu sistemi belki 4-1-4-1 olarak da nitelendirebilirsiniz. Bir defansif orta saha, onun önünde oynayabilecek iki tane ofansif orta saha, iki kanat oyuncusu ve bir santrafor olarak değerlendirebilirsiniz. Ayrılabilecek olan oyuncuların durumuna göre şekillenecek ama şu an baktığınızda belki bir santrafor arayışımız var. Orsic’in sakatlığında sol kanatta onun yerini doldurabilecek bir oyuncu arayışımız var. Yine merkez orta sahada ‘box to box’ oynayabilecek bir 8 numara olarak nitelendirebilirsiniz. O türde bir oyuncu arayışımızın olduğunu söyleyebilirim. Ayrılacak olan oyuncuların durumu ve sayısına göre tekrar bir arayışımız olabilir.

Trabzonspor TFF'den 20 şampiyonluk istediTrabzonspor TFF’den 20 şampiyonluk istedi

Taraftar desteğine ihtiyacımız var: İlk maçımızı taraftarımızın önünde oynayacağız. Umuyorum ki dolu tribünler önünde taraftarımıza ilk maçta galibiyeti armağan etme fırsatı bulacağız. İkinci hafta Galatasaray maçımız var ama bizim için en önemli olan maç sıradaki maçımız olacak. Biz maç maç bakmaya çalışıyoruz.

Siopis iğne tedavisi oluyor: Siopis geçen haftalarda oynadığımız ilk hazırlık maçından önce belinde bir ağrı hissetti. İğne tedavisine başlandı. Takıma verdiğimiz 3 günlük aradan sonra belinde ağrı hissetmeye devam etmesi nedeniyle idmanlara devam edemedi. Kendisi bizim için önemli bir oyuncu. Ona sözleşmesi için teklifimizi yaptık. Sanırım ilk teklif kabul edilmedi. Önümüzdeki haftalarda sürecin nasıl işleyeceğini, görüşmelerin nasıl süreceğini hep beraber göreceğiz.

Geçen sezondan 22 futbolcu yok: Oyuncular açısından baktığınızda, oyuncu sayısı ya da oyuncuların geneli itibarıyla çok fazla değişim taraftarı olan bir insan olmadım. Çok fazla oyuncu sirkülasyonu olduğunda bunlar genelde takıma dengesizlik katıp, takım içerisinde sıkıntılar yaratabilecek durumlar oluşturabilir. Geçen sezondan baktığınızda bile 22 futbolcunun şu an bizimle olmadığını görebiliyorsunuz. Bu aslında çok fazla oyuncu sirkülasyonu demek. Önümüzdeki yıl yine burada olursam oyuncu açısından çok fazla değişim isteyen biri olmayacağım. 15-20 futbolcunun gidip geldiğini görmeyeceksiniz.

Trezeguet AA’nın sorularını yanıtladı.

Trezeguet: Kendimize odaklanmamız gerekiyor

Trabzonspor’un kanat oyuncusu Mahmud Ahmed İbrahim Hasan (Trezeguet), kampta AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Trezeguet’in açıklamaları özetle şöyle…

Orsic’in sakatlığına üzüldüm: Mislav Orsic’in yaşadığı sakatlıktan dolayı üzüntülüyüm. İyi bir oyuncu ve umarım ciddi bir sorunu yoktur. Bütün oyuncular Trabzonspor’un daha iyi yere gelebilmesi için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz ve yapacağız.

Elimden gelenin en iyisini vermeye çalışıyorum: Her maç Trabzonspor’a en iyisini vermeye çalıştım. Kesin olarak şunu söyleyebilirim ki yüzde yüzümü vermeye, elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Çünkü büyük bir takımda oynuyorum. Burada olmayı ve oynamayı hayal eden birçok futbolcu var. Sıkı çalışıyoruz ve iyi antrenman yapıyoruz. Her antrenör farklıdır ve kendine ait tarzı vardır. Bizler oyuncular olarak iyi çalışıyoruz. Teknik ekibimiz de çok sıkı çalışıyor. Amacımız sezona hazır olabilmek.

Ligde yarış böyle başlıyor: 13 Türk, 4 gurbetçi ve 3 yabancıLigde yarış böyle başlıyor: 13 Türk, 4 gurbetçi ve 3 yabancı

Kendi takımımıza odaklanmalıyız: Her kulüp, takımına faydalı olabilecek yeni oyuncular getirmeye çalışıyor. Ancak ben takımıma, Trabzonspor’a odaklanıyorum, diğerlerine değil. Benim mantalitem böyledir. En büyük rakibim kendimdir. Dünden daha iyi olmaya çalışırım. Kendimize odaklanmamız gerekiyor, diğerlerine değil. Bütün takımlara saygı duyuyorum.

Trabzonspor’u üst sıralara taşıyacağız: Teknik direktör Nenad Bjelica’nın uygulayacağını söylediği 4-3-3 sistemiyle Abdullah Avcı döneminde de oynadık. Umarım bütün takım bu konuda iyi çalışır ve hocamıza yardımcı olmaya çalışırız. Trabzonspor’da oynamak muhteşem bir duygu. Çünkü harika taraftarlarımız var. Dolu statta bizleri desteklerken onların önünde oynamak gerçekten harika. Bütün oyuncular elimizden gelenin en iyisini yapacağız ve Trabzonspor’u üst sıralara taşıyacağız.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.