Trabzonspor’dan Fenerbahçe’ye gözdağı: Gümrük’ü parçaladılar

Gelecek hafta Fenerbahçe ile karşılaşacak Trabzonspor, 1-0 yenik duruma düştüğü maçta Karagümrük'ü 5-1 yendi. Maç sonrasında Karagümrük Teknik Direktörü Şota Arveladze, görevini bıraktığını açıkladı.

Spor 9 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Trabzonspor'da Edin Visca sahaya kaptan olarak çıktı.

Trabzonspor, ardı ardına aldığı üç galibiyetten sonra geçen hafta Alanyaspor yenilgisinden sonra ligin dişli ekiplerinden olan ve küme düşmeme mücadelesi veren Karagümrük’ü konuk etti. Teknik direktör Abdullah Avcı, kaleci Uğurcan Çakır’ın sakatlığında kaleyi Muhammet Taha Tepe teslim etti. Karadeniz ekibinde sakatlıkları bulunan Uğurcan Çakır’ın yanı sıra Hüseyin Türkmen, Orsic ve Onuachu da kadroda yoktu. Bunun dışında ilk 11’de tek değişiklik Alanyaspor maçına sahada olan Enis Destan’ın yerine Nicolas Pepe’ydi. Fildişi Sahilli 14. haftadaki Kayserispor maçından 14 hafta sonra ilk kez sahaya çıkan ekipte şans buldu. Uğurcan Çakır’ın yokluğunda Bakasetas ve Abdülkadir Ömür’ün takımdan ayrılmasından sonra ikinci kaptan olan Visca ilk kez pazubandı koluna taktı.

Trabzonspor taraftarları da karşılaşmaya fazla ilgi göstermedi, tribünler boş kaldı. Karşılaşmada ilk tehlikeli atak Karadeniz ekibinden geldi. 5’te Pepe’nin pasında ceza alanı ön çizgisi önünde topla buluşan Trezeguet’in şutu direğe çarparak dışarı gitti. Rakibin ilk dakikalarındaki baskısını kıran Karagümrük 14’te öne geçti. Can Keleş’in sol taraftan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içinde iyi yükselen Markao’nun kafa vuruşu kaleci Muhammet Taha Tepe’nin solundan filelere gitti.

Trabzonspor'da Uğurcan Çakır sakatlandıTrabzonspor’da Uğurcan Çakır sakatlandı

Bu dakikadan sonra Trabzonspor’un baskısı arttı. 32’de skora beraberlik geldi. Visca’nın sağdan kullandığı serbest atışta, savunmanın uzaklaştırmak istediği top ceza alanının hemen dışında Bardhi’nin önüne düştü. Bu futbolcunun şutunda savunmada Biraschi’ye de çarpan top kaleci Sirigu’nun sağından filelerle buluştu. Bordo mavililer golden sonra da pozisyonlara girdi. 38’de Trezeguet’in kafa vuruşunu kaleci Sirigu çıkardı. 45+ Umut Güneş vuruşnda açıyı daraltan Karagümrük file bekçisi bir kez daha başarılı oldu. İlk yarı 1-1’lik eşitlikle sonuçlandı.

İkinci yarıda Trezeguet şov

İkinci yarıya bordo mavililer fırtına gibi başladı. 64’te Trabzonspor, öne geçti. Ceza alanı sağ tarafında Visca’nın içeriye doğru çıkardığı topu altıpas içinde Biraschi, ters bir vuruşla kendi ağlarına gönderdi. 70’de Trabzonspor, üçüncü golü buldu. Pepe’nin pasında yakın mesafede Trezeguet’in yerden vuruşunda, kaleci Sirigu’nun müdahalesine karşın top filelerle buluştu.76’da Trabzonspor, farkı üçe yükseltti. Sağ taraftan ceza alanı son çizgisindeki Trezeguet’in pasında, altıpas içinde Pepe dokunarak meşin yuvarlağı filelere yolladı. 90+3’te Trezeguet kaçtaki ikinci asistini yaptı. Mısırlı futbolcunun pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Umut Bozok hata yapmadı ve maçın sonucunu 5-1 olarak ilan etti.

Bordo mavililer tribünlere gelen az sayıdaki taraftarıyla farklı galibiyeti kutladı.  Bu sonuçla Trabzonspor puanını 49 yaptı ve üçüncü sırada. 29 puanlı Karagümrük ise küme düşme tehdidini yakından hissediyor. Bu iki takım Türkiye Kupası yarı finalinde de karşı karşıya gelecek.

Şota Arveladze istifa etti

Sporda cumartesi ateşi: Süper Lig, NBA, Avrupa ligleri, kadın futboluSporda cumartesi ateşi: Süper Lig, NBA, Avrupa ligleri, kadın futbolu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.