TRT Spor’da ayrılık… Nihat Kahveci ve Kemal Aslan veda etti

Yorumcu Nihat Kahveci, yeni sezonda TRT Spor ekranlarında olmayacağını duyurdu. Eski milli futbolcu, yorumlarına bir YouTube kanalında devam edecek. Kanaldan ayrılan bir başka isimse Kemal Aslan oldu.

Spor 5 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Nihat Kahveci ve Kemal Aslan artık TRT ekranlarında olmayacak.

Futbol yorumları ile TRT Spor’da yer alan Nihat Kahveci, ayrılığı resmen duyurdu. Twitter üzerinden yaptığı açıklama yapan Kahveci artık sadece NutSpor’un YouTube kanalı üzerinden canlı yayın yapacağını söyledi. Eski milli futbolcu geçen sezon hem TRT Spor’da hem de Nutspor’da yorumculuk yapıyordu. Nihat Kahveci’nin paylaşımı şöyle oldu: “Yeni sezonda Avrupa maçları, Süper lig maçları sonrası canlı yayın programlarımızla sadece nutspor YouTube‘dayım arkadaşlar.. Hepinizi yayınlarımıza bekliyorum. Saygılar sunuyorum.”

Mertens, Puskas'a göz kırptı! Bu gol unutulmazMertens, Puskas’a göz kırptı! Bu gol unutulmaz

Eski eşiyle nafaka krizi çıkmıştı

TRT Spor’dan ayrılan Nihat Kahveci, geçtiğimiz haftalarda eski eşiyle yaşadığı nafaka anlaşmazlığı ile gündeme gelmişti. 2003’te evlendiği Pınar Kaşgören’den 2014’te boşanan Kahveci eski eşine aylık 20 bin lira, iki çocuğuna ise 30 bin lira olmak üzere toplamda 50 bin lira nafaka ödemeyi kabul etti. 50 bin TL’nin yanı sıra çocukları için 1200 euro eğitim ücreti veren Kahveci, eski eşine ayrıca 2 milyon 250 bin lira tazminat, İstanbul Ataşehir’den 2 daire ve İspanya’da lüks bir araç da verdi. 2015-17 yılları arasında ise Kahveci’nin 2 milyon 241 bin lira nafaka borcu birikti. Spor yorumcusu, nafaka borcu için eski eşiyle anlaşmaya vardı ve 1,5 milyon lira ödedi.

Avrupa'da dört dörtlük hafta! Rakipler belli oldu, İsviçre'nin ensesinin dibine geldikAvrupa’da dört dörtlük hafta! Rakipler belli oldu, İsviçre’nin ensesinin dibine geldik

Nihat Kahveci daha sonra toplamda 50 bin lira olan nafakanın 4 bin liraya düşürülmesi için İzmir Aile Mahkemesi’nde dava açtı. Pınar Kaşgören ise davanın reddini talep etti. Mahkeme ise Kahveci’nin gelirinde bir eksilme olmadığı gerekçesi ile davanın reddine hükmetti. Nihat Kahveci davayı bir üst mahkeme olan İzmir 2. İcra Hukuk Mahkemesi’ne taşıdı. Bu kez davayı kazanan Nihat Kahveci oldu. İstinaf mahkemesi de eski futbolcuyu haklı Kaşgören, davayı Yargıtay’a taşıdı.

Kemal Aslan da ayrıldı

Nihat Kahveci’nin ardından eski Fenerbahçeli futbolcu Kemal Aslan da TRT Spor’daki yorumculuk görevinden ayrıldığını açıkladı.  Aslan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Futbol dolu güzel bir yolculuğu geride bıraktık. Yeni sezonda TRT Spor ekranlarında olmayacağım. Stadyum ekibine, TRT ailesine ve emeği geçen herkese teşekkürler” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.