Türk basketbolu için müjde… Banvit efsanesi dönüyor

Banvit, Türk sporu için Bandırma’daki kar amacı güden bir kurumdan ibaret değildi, Banvit Türk basketboluna sayısız yetenek kazandıran bir okuldu… 2020'de feshedilen Banvit'ten gelen son haber ise basketbolseverleri sevindirdi.

Spor 6 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Müjde başkandan, Bandırma basketbola geri dönüyor!

1994 senesinde fabrika çalışanları ve yönetim kademesinin katkılarıyla kurulan Banvit, kısa sürede yükselmiş ve Türk basketbolunun lokomotiflerinden biri haline gelmişti. 2020 yılında feshedilen ve sportif faaliyetlerine ara veren Bandırma Banvit, basketbol sahnesine yeniden dönmeye hazırlanıyor. Banvit, yakın dönemde Alperen Şengün, Sadık Emir Kabaca ve Şehmus Hazer gibi son derece değerli isimleri altyapısından yetiştirmişti. Bandırma Banvit, 3 bin kişilik Kara Ali Acar Spor Salonu’nu yıllarca rakiplerine dar etmişti.

Mart çılgınlığı UConn'un zaferiyle bitti!Mart çılgınlığı UConn’un zaferiyle bitti!

2004 yılında yükseldiği Türkiye Basketbol Ligi’nde kapandığı güne kadar var olan Banvit, Türk basketbolunu Avrupa’da başarıyla temsil eden ekiplerimizden biriydi. Bandırma ekibi, 2016-17 sezonunda Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde finale kadar yükselmişti. Bunun dışında Türkiye Basketbol Ligi’nde altı kez yarı final oynamayı başaran ekip, 2012-13 sezonunda final oynamayı başarmış ve final serisinde Galatasaray’a elenerek sezonu ikinci sırada tamamlamıştı.

Banvit, altyapı kategorilerinde kazandığı sayısız kupanın yanına A Takım seviyesinde 2017 Türkiye Kupası zaferini eklemeyi başarmıştı. Şimdi de Banvit efsanesi, parkelere dönmeye hazırlanıyor. Basketfaul’ün haberine göre müjdeyi Özkan Kılıç verdi.

Yeniden ve güçlü…

Basketfaul’den Necip Kapanlı’ya konuşan Banvit Başkanı Özkan Kılıç: “Yeniden başlıyoruz ve çok güçlü geliyoruz. Basketbolu, sporu çok seven, çok güçlü ama ismini Mayıs ayındaki lansmanda duyuracağımız bir kişiyle, eskiden Banvit’te yaptıklarımızı yine Bandırma’da gerçekleştirmek için kolları sıvadık. Zaman kaybetmeden BSL veya TBL’den başlamak istiyoruz ama nereden başlarsak başlayalım, olmazsa olmazımız altyapımız olacak. Yine en iyi altyapı antrenörlerini organizasyonuma dahil edeceğiz. Bandırmalı gençler mutlaka olacak ama daha önce yaptığımız gibi Anadolu’yu tarayıp yetenekleri toplayacağız. Bütün bunların sonunda hem çok güçlü bir altyapı kuracak, hem de Banvit gibi Avrupa’da mücadele eden A Takımımız olacak.”, dedi.

TİP spora böyle bakıyor! Önder Özen'den sporcu yetiştiren stadyum örneğiTİP spora böyle bakıyor! Önder Özen’den sporcu yetiştiren stadyum örneği

Basketbol, her sporda olduğu gibi altyapı faaliyetlerinin olmazsa olmaz olduğu bir dal. Banvit gibi bu sporun futboldan örnek verecek olursak Altınordu’su olarak niteleyebileceğimiz, tesisleşme ve personel açısından Türkiye’nin en önde gelen markalarından birinin basketbola güçlü bir yatırımla dönecek olması fazlasıyla mutluluk verici.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.