Türk basketbolunda yeni yabancı kuralı: 4+3

Türkiye Basketbol Federasyonu, gelecek sezonun başından itibaren Süper Lig'de geçerli olacak yeni yabancı kuralını duyurdu. Buna göre 5+0 olan kural 4+3 olarak değişti.

Spor 11 Mayıs 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Süper Lig'de yeni yabancı dönemi.

Türk futbolundaki yabancı tartışmaları bu kez Türk basketboluna taşındı. Bir süredir eleştirilen 5+0 kuralı değişti. Yeni kural 4+3 olarak duyuruldu. Buna göre takımlar artık sahada en fazla dört yabancı bulundurabilecekler. Öte yandan takımlar kadroya beş yerine yedi yabancı sporcu yazabilecekler. Yeni kuralla beraber ekiplerin sahada en az bir Türk basketbolcu bulundurması zorunlu hale geldi.

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu yeni yabancı kuralıyla ilgili “Yeni yabancı kuralının sonuçlarıyla birlikte sporcularımızın kendilerine verilen fırsatları en iyi şekilde değerlendireceklerine ve performanslarını en üst düzeye çıkarmak için büyük çaba sarf edeceklerine inanıyorum” dedi.

Buna ek olarak lige play-in formatı geldi. Bu sezon EuroLeague’de uygulanan format bire bir lige uyarlanacak. İlk 6 direkt play-off yapacak. 7-8 galibi play-off’ta 2 ile eşleşecek. 9-10 galibi, 7-8 mağlubu ile birincinin rakibi olmak için oynayacak.

Türkoğlu play-in’le ilgili “Uzun süredir üzerinde çalıştığımız play-in formatının, gelecek sezon normal sezonun sonunda play-off’lara yaklaşırken rekabetin derecesini artırmak için önemli bir karar olduğunu düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

Masal gibi: Hani kapıyı gösterdiğiniz 'Kel Kartal' var ya!Masal gibi: Hani kapıyı gösterdiğiniz ‘Kel Kartal’ var ya!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.